Tisdag 100831

Det har inte funnits så mycket tid till att blogga, därför det blivit lite glest mellan inläggen.
Jag har jobbat, jobbat och jobbat. Jon han jobbar och sliter på som vanligt och Kian han leker pajjas mest hela dagarn :D

Igår fick Kian vara en stund på dagis för jag skulle till frisören. När jag kom och hämtade han stod han i mitten och bjöd på sig själv, hihi de andra satt och skratta åt han när han spelade pajjas :D

Sedan var det tänkt att jag och Kian bara skulle ta en snabb sväng till Skopunkten och köpa ett par skor till han eftersom dem han har börjar bli för små. Men dem hade inga skor i strlk 23 kvar.
Så det fick bli Marieberg och DinSko, väl där var Kian grinig och tvär och ville INTE vara en duktig pojke :P
Det fick bli ett par (dyra) "Bilar-skor" till slut iaf, i samma strlk som han redan hade (22). Kan hända att dem var större i storleken än dem gamla. Vi mätte ju foten och de är ca 1,5cm för stora så det ska ju passa, fast dem är svåra att få på iaf.
Snart är det ju ändå dax att köpa varmare skor...*phhu*...hoppas det går smidigare! :)

Idag ska jag jobba 15:00-20:30, lika kul som vanligt..heh.
Imorn är det inventering 06:00, men dagis öppnar inte förrens 06:30 så jag får komma senare helt enkelt. Jon har massor att göra på jobbet så det är bäst att han får åka o jobba tidigt, han brukar åka hemifrån mellan 04-05 på morgonen och sedan jobba till 16-17. Han är duktig, bara han inte sliter ut sig helt o hållet. Jag skulle då aldrig orka!!

Nu ska jag försöka borsta tänderna på Kian medans han sitter fint ner och kollar på Bilar filmen.

Ha en bra dag!
-Bye




 

 


Hemsida

Har fixat lite med hemsidan www.carolinadesign4u.com
Gå gärna in och kika :)

3år, uj vad tiden går fort!

♥ Idag har jag och älskling varit förlovade i 3år! ♥ 

I måndags var Nicklas och Jonna över hit på dagen, det var trevligt med lite sällskap. Tyvärr så var Kian inte riktigt sig själv, han var grinig och trött. Men det var inte så konstigt eftersom det visade sig att han hade feber stackarn :/

Men igår mådde Kian bra igen. Han var på dagis mellan 11-14. Det hände inte så mycket annars. Jag lagade biff med bambuskott och ris till middag, vilket var mycket uppskattat av Jon som inte alls gillar kinamat ;)

Inatt vaknade Kian som vanligt men han storbölade åt allt, det gick inte att göra någonting. Inte förrens Jon kom på att vi kunde köra han i vagnen tills han somnade (som på den gamla goda tiden..hehe) och det fungerade. Kian sov gott i vagnen fram till 06:20 imorse. Tyvärr sov inte jag så bra då jag hela tiden kollade så att Kian inte skulle ramla ur vagnen o sparka av sig täcket.

I eftermiddag ska jag jobba en liten stund och Kian ska till dagis.

Just nu busar Kian och Jesper för fullt, dem springer runt som bara den och jag sitter här och är nervös för att Kian ska slå sig när dem härjjar så..heh...

...ja sagt och gjort, Kian slog huvudet i bordet. Men det gick bra efter att han gråtit ut hos mamma en liten stund. Herregud, det är inte bra för mammahjärtat att oroa sig såhär :P

Bjuder på lite bilder på min lilla goding:


Nicklas, Kian och Jesper i lekparken


Kian tittar när Jonna sover så sött


En utslagen hjälte ♥


Just det! Hehe, Kian var lite hungrig igår och packade upp vällingen ur skötväskan och började smaska på pulvret...


...det var tydligen gott! :P


Kolla in snygga tröjan! Kian gillar den jättemycket eftersom det är bilar på den :)
Vi fick hem massa kläder från H&M i måndags som vi beställt till Kian från Farmor och Farfar...tusen tack!!


Det händer lite då o då att Kian tar på sig mammas skor och går runt i hemma. Hehe, här ramlade han precis när jag skulle ta kort :P



Nu ska jag passa på att diska när jag inte har kian efter bena hela tiden....

Lugna lediga dagen

Carolina jobbade idag vilket betydde att jag ställde in mig på en lugn dag tillsammans med Kian. Förmiddagen gick precis enligt planen. Vädret var kasst så vi stannade inne och spelade lite fotboll, läste saga, sjöng lite djursånger och lekte med bilar. När Kian hade sovit middag fortsatte vi på den inslagna vägen. Kian var hur gosig som helst. Men strax innan fyra knackade det på dörren, det var Jesper, Johan och Oskar som ville leka med Kian. Sen var det slut på friden, mellan klockan fyra och sex var det inte tyst i mer än tre sekunder i streck. Det är jobbigare att sitta bredvid fyra ungar som leker i två än att leka hela dagen med en.

Jag har slutat med sockret, och har kännt mig lite snarstucken dom tre dagar jag klarat mig utan. Som tur är har jag stöd av min kära sambo i denna svåra stund. Om en knarkare hamnade på rehab skulle dom INTE stoppa heroin under näsan på personen i fråga. Carolina har släpat hem en stor cola, en påse dumle och en påse kinapuffar. JOBBIGT! Jag har inte ätit något, men jag passade på att sniffa på Colan när jag öppnade den åt henne.

Nu ska jag sluta, Kian har förstört tangentbordet så mellanslaget är kasst. Orka skriva med ett trasigt tangentbord.

/ Jon

Vad är det här för dag egentligen!?

Det började med att jag fick syn på ett märke på Kians ben som inte såg speciellt bra ut Stort, rött och uppsvullet med två små bett. så jag ringde o parat lite med mamma som tyckte jag skulle ringa och höra lite med bvc-sköterskan. Ringde henne men fick inget svar, så jag tänkte att det kanske blir bättre under dagen. 

Efter det skulle jag ta en snabb dusch medans Kian satt och kollade på "Stora maskiner". Men precis när jag hoppat in i duschen kommer Kian och kliver upp på sin pall i badrummet och vill borsta tänderna. Så visst fick han göra det, han brukar vara så duktig o stå still o borsta tänderna. Men helt plötsligt tar han ett kliv bakåt och ramlar rakt ner på golvet, så jag springer ut ur duschen och tröstar min stackars lilla krake. Som tur var hamnade han på badrumsmattan. Så det gick bra iaf.
Men som mamma blir man väldigt skärrad när ens barn gör dig illa! :(

Då var det förståss blött överallt sen så Kian sprang o halkade i det. Det gick också bra som tur var, men herregud mitt hjärta pallar inte mer var min tanke.

Då var det min tur istället, när jag skulle ställa in disk i skåpet sträckte jag mig över vattenkokaren som stod på bänken och slog ett jack i armbågen på det vassa kanterna. Det gjorde ooont...men det var tur att det var jag och inte Kian som gjorde sig illa iaf!! 

Jag vet inte hur många gånger Kian har ramlat o slagit sig idag, det är en olycksdrabbad dag...
jag kommer säkert krocka o dö på vägen till jobbet sen, det vill jag inte!.... :/



What to do!??

Jahopp här sitter jag och funderar på vad man ska hitta på för något...?
Kian har en kompis (Jesper) här och dem sköter sig ju rätt bra själva.
Så här kan mamsen sitta och nörda ifred ;)
Fast borde ju iof damma och grejja, men nae får se om jag känner för det sen. Vet inte vad jag ska göra för nåt?...baka kanske, de e ju skojsigt :)

Ikväll ska jag jobba en liten stund så Kian ska till dagis sen. Jag jobbar bara 16:30-19:30, helt sjuk tid..men det är ju skönt också. hehe.
Nästa vecka jobbar jag onsd, torsd, fred, lörd, sönd..känns bra att få mkt jobb.

Igår kväll var jag och Jon ute på en liten promenix på kvällskvisten, sååå skönt! Hoppas att jag kan få med han fler kvällar :)


Grabbarna leker på Kians rum

Det kunde man ju ge sig faaaan på.

ÖSK förlorar mot Mjällby IGEN och vill det sig riktigt illa så kommer reprisen på fjolårets pannkakssvacka nu. Det värsta var inte förlusten i sig utan spelet. Underprestationer och brist på idéer. Boström vägrar plocka av Porokara trots att han inte presterat i ÖSK-tröjan på hela säsongen.

Men annars började dagen på bästa sätt. Klockan två vaknade Kian och han hade ingen lust att somna om trots Carolinas tappra försök med mjölk och saga. Istället hade han egen show i mammas och pappas säng. Ingen var i närheten av att kunna somna. Det finns inget som förgyller en natt som när det klockan tre dyker upp ett ansikte en dm framför näsan och att få höra ett -Pappa...vad gör du?
- Kian...pappa försöker sova, vad gör du?
- Ja....pappa....vad gör du?

Men han somnade ju iaf om igen i sin egen säng, synd bara att klockan var fem och att jag hade väckarklockan ställd på 05.20...upp och hoppa, pigg och utvilad. Åkte till Stockholm och packade ihop mässan, trött som aset själv. Men det gick skapligt fort iaf. Kian hade blivit hämtad av morfar på dagis och dom spelade fotboll när jag kom hem. Vi sparkade boll en stund till, kollade lite bolibompa och Kian var så snäll och go' som bara han kan. Han tiggde lite mjölk och kollade fotboll med pappa. när klockan var halv åtta tyckte jag att det var läggdags för kian, det tyckte han med och han somnade med vällingflaskan utan protest. hoppaas han kan sova hela natten.

Helgen gick undan utan att det hände speciellt mycket, men det var ju det som var grejjen. Jag spelade fotboll...självklart var det en tjogis som satte hela sin tyngd på min vrist, det är alltid en tjogis som sätter sin fot på min vrist. Men det var det värt eftersom jag köttade in en retur för min fjärde fullträff den här säsongen. Lite old fashioned gaming hos Johan på söndagseftermiddagen -Gears med cola, chips och ölkorv.

...Och premier league förståss, 6:an körde en teaser med två matcher av premiäromgången i lördags för att locka potentiella köpare av abonemang, och det funkade på mig. Jag lider när jag tänker på att snålheten jämtemot "onödiga utgifter" väger över mot något som känns så "hemma" som premier league. En säsong till klarar jag mig utan, jag prioriterar bort EN säsong till. Men om ett år ligger det närmare tillhands att hoppa över att svälta någon dag i veckan.

Jag har börjat på en ny bok "Good guys" och som titeln antyder så handlar den om mig, eller den baserar sig lite löst på någon som skulle kunna vara mig. Vem vet, den här kanske kan slå det tidigare rekordet bland mina påbörjade böcker. 5 är det magiska nummret när det gäller antal sidor och jag är redan uppe i tre. Om man räknar bort min brainstorm/mindmap blir det två. Räknar man bort min disposition av dom händelseförlopp jag kommit på hittills så blir det en...men håll tummarna, och framför allt HÅLL UTKIK i en bokaffär nära dig....år 2015 ca.

Carolina är duktig på att göra fint och jag är en lata apa som inte gått ut och sprungit fast jag lovade mig själv att jag skulle göra det.

/ Jon

Here we go again!

Ja vi måste ju tydligen bli bättre på o blogga har vi fått höra.
Så här kommer lite bilder på huvudpersonen i familjen ;)



Kian tyckte att han skulle bli snygg i mammas diadem :D


Mammas hjälpreda, så duktig så :)


Kians kompisar kommer över och leker lite då o då. Kian gillart!


Hehe, "Prince charming" ;)


Både jag och Kian älskar Nektariner...*mums*


Myspys med saft, russin och bolibompa.


Snyggingen äter youghurt :D

Fridfullt uppvaknande

För att vara Carolinas blogg så uppdateras den väldigt sällan av henne, men istället för att gnälla ska jag göra en insats. Jag har lite tid över nu när orginalplanen sprack. Det var ju tänkt att jag skulle klippa äppelträdet och ta en springtur, tyvärr ställde vädret till det och jag får sitta inne istället. Eftersom det är tanken som räknas satte jag i mig en kexchoklad med gott samvete efter en (icke)arbetsam eftermiddag.

Kian och Carolina har gått ihop i en pakt för att förhindra att jag får en god natts sömn. När inte Kian ligger och sparkar på mig har Carolina snarkkonsert. Uppfriskande då med kvällens omväxling. Jag vaknade till lite grann av att Carolina mummlade i sömnen. jag hinner inte förstå vad som händer förns hon plötsligt hugger mig i armen och skriker "TA HAN!!!" Och med ens var jag klarvaken. Då säger hon, fortfarande sovandes -"Ta det lugnt, det är ingen fara." Det hade hon INTE sagt om hon vetat hur nära det var att vi var tvungna att byta sängkläder mitt i natten.

Annars då.
Jag var i Stockholm och byggde mässan i måndags, kom hem klockan halv ett. Det drog ut en hel del på tiden eftersom våran inhyrda stylist fick nya idéer hela tiden. Plötsligt kom hon på att ena väggen skulle målas rosa. Två timmar senare skulle den andra också vara det. Men det blev bra.

Jag har sökt till "minuten", svts nya gameshowsatsning. Vanliga människor som gör utmaningar med saker man hittar i hemmet. Jag blev förståss tvungen att prova på gummibandsskytte på tomburkar, pinsamt om man kommer på TV och bara snärtar sig själv på fingrarna.

Carolina tog hjälp av sin pappa och stylade om (tapetserade) vårat vardagsrum, det blev minst lika bra som montern på mässan.

Kian är numera poppis bland många av barnen i kvarteret, större barn kommer och leker med Kian fast han förstår inte hur bra han har det. Ibland leker han med barnen, ibland kör han sitt eget race. Och han tjatar...grävpuppan, fupball och traktorn!!! heeeeeela tiden! Men det gör inget eftersom han är så rolig.

Det får räcka för idag!

/Jon

Ångestdagen

Imorgon var det slut på "friden", dags att skutta iväg till jobbet ochtjäna ihop till brödfödan. Även om Kian inte alltid tillåter vila och återhämtning så är det 1000 ggr bättre än att jobba. Kian är så lätt att ha och göra med...för det mesta. Om man bortser från händelser som igår. Jag skulle laga tacopaj till Carolina som är så duktig och jobbar på, men Kian var inte helt nöjd med bristen på uppmärksamhet. Tiden rann iväg och för att hinna tvingades jag steka köttfärs med ena handen samtidigt som jag hackade tomat med andra. Kian satt och klamrade sig fast vid mitt ben och lekte häst med min fot. Att jag lyfte benet och gjorde mitt bästa för att vara en så bra hästsimulator räckte inte för våran son, han tvingade mig att sjunga bä,bä vita lamm otaliga gånger. Jag säger bara - Den synen!

Nu är jag tillbaka efter en liten paus. Kian ville inte somna,men när han väl gjort det skulle jag bära in lite leksaker till hans rum varpå jag blev varse om en misstänkt lukt. Visst hade han hunnit skita innan han somnade. Jag hoppades att jag obemärkt skulle kunna smyga mig på ett blöjbyte utan att väcka honom för mycket, det sket sig och jag fick börja om med att läsa saga, snart kan jag "bilar" utantill.

Men ibland är Kian elak mot mig, och det är bara när Carolina är hemma, nyps och slåss...fast han ser det bara som bus. Tur att det bara är när Carolina är hemma så att hon kan ta hand om honom då, när vi är ensama är han bara snäll. Bara och bara...precis när jag sa det i telefonen till Carolina igår passade han på att slita loss knapparna på det här tangentbordet, jag skyller på det om det blir felstavat.

Klockan i köket har stannat, ironi tänkte jag. Tänk om tiden kunde stå still så att jag fick ha semester för alltid, men sen kom jag på att det kanske inte vore en så bra idé om det vore sista dagen innan semestern varje dag, uppleva ångestdagen om och om igen, då tar jag hellre första arbetsdagen flera gånger om. Det brukar inte vara riktigt så illa när man väl tagit sig dit. Aja, det är väl semester igen om ca 340 dagar.

Har lite att fixa med innan Carolina kommer hem så jag tackar för mig /Jon

RSS 2.0