Förväntningar, förväntningar

Det är något speciellt med måndagsmatcher med ÖSK, en grå tråkig måndag förvandlas till en måndag med förväntningar.
Jag var jättetrött i morse, låg och drog mig tills 5 min innan åkdags. Jag fuskade med frukosten för första gången på jag vet inte hur länge, år iaf. Två stora klunkar kokosyoghurt direkt ur nyöppnad förpackning - inga vuxenpoäng där inte. En långsam dag på jobbet där jag inte mycket blev gjort. Möten, möten och info på det - inget för en trött hjärna. Är man inte på hugget blir man lätt ansvarig för "fel" saker. Idag blev jag planeringsmötesansvarig utan att jag knapt märkte det själv. Och platsansvaret för nya affärssystemet ska vi inte tala om. Första infon om vad jag ska göra idag. Det som Marita ansåg vara basic och nästan skrattframkallande var gamelgrekiska för mig.

Tillslut blev klockan iaf 16 och jag hoppade in i duschen, What the hell!! Inget varmvatten!?! Snabbdusch någon.
16.30 och äntligen hemma. Kian har blivit en sån sköning, det har han iof alltid varit men han blir härligare för varje dag. Busig, gosig, rolig och världens skönaste personlighet. Han och mamma Carolina hade vart på skojlandet och busat loss. Sedan hade han spritt ut en hel förpackning vaniljsocker över köket. Så han hade haft en heldag.

19.00 började så det jag väntat på heeeela dagen ÖSK skulle piska Mjällby, men vad händer?!? Efter en kvart drullar Mjällby in 0-1. Sedan pressade ÖSK hela matchen utan att få till det. Mjällby snubblar in 0-2 med 10 kvar och det är gonatt! Piss var ordet sa Bull.
Nu ska Carolinas stela nacke få sig en omgång medans vi tröstar oss med Hollywoodfruarna. Go Maria Montazami!

Hej på er! / Jon

Have fun then

Dags att skriva mitt första inlägg på nya datorn. Hur går det till kan man undra, jag borde ju vara i Borlänge med Kian. Tyvärr har pappa blivit magsjuk och det är inte läge att chansa. Varken jag eller Carolina har tid att vara sjuka eller ta hand om en sjuk skrutt. Jag har lassvis att göra på jobbet och Carolina har fått massa tider på Willys.
Så här sitter jag med en dator och en TV som sällskap, tyvärr fins det inget kul att titta på...
(2 timmar senare)
...Nu har jag pratat med Johan en dryg timme och Carolina har kommit hem. Jag som tänkte gnälla om hur synd det var om mig som satt ensam och bortglömd. MEN alla laddningsbara batterierna var urladdade så jag kunde inte spela xbox OCH jag har huggit mig själv i handen med en avbruten glasspinne - sympati tack!!!

Det blev ett kort och avhugget inlägg, men jag lär sova lite nu.

gonatt! /Jon


Onsdag 100324 "Jobba, jobba, jobba..."

Jaha Jon sa till mig att jag måste blogga, men vet faktiskt inte vad jag ska skriva :P

Han tyckte jag bla kunde skriva om att vi(Jon) har skaffat en ny dator, en lite större bärbar.
Vet inte om han ville att jag skulle berätta om varför, men det gör jag nu iaf..hehe. Jon hade nämligen sönder min söta lilla mini PC. Han höll på o skriva en jobbansökan på någon hemsida o så försvann den helt plötsligt, då blev han förbannad och slog till skärmen med knytnäven. Han har tyvärr väldigt väldigt kort stubin ibland...
dessutom blev han sur på mig för att jag inte kom till han och tyckte synd om han, heh..han hade ju haft sönder min dator! Ja, jag säger då de..karlar!! :P

Det har inte hänt så mycket. Jag jobbar o jobbar, likaså Jon. Kian är på dagis om dagarna :)
Jag har härliga jobbdagar framför mig nu när det är löning, Torsd:11.30-21.15, Fred:15.00-21.15, Lörd:10.00-20.00, Sönd:12.00-20.00. Men jag är glad att jag får jobba, vill sååå gärna ha en fast tjänst där! Men vet inte riktigt om jag är näst på tur o få det eftersom jag varit borta 1 1/2 år. Men det visar sig väl så småningom antar jag :P

Idag har jag varit ledig, men Kian fick vara en stund på dagis iaf. Jag var först iväg och tränade och sedan var jag en sväng till jobbet och fick massage, typiskt att massagegubben kommer just den dagen jag är ledig.
Han tyckte jag skulle stå på mig och kräva att jag får komma iväg och göra en röntgen på min nacke. Men jag får se. Orkar inte kämpa mer snart, ska se om det blir någe bättre av o träna på gym först.

Nu ska jag kika på Fuskbyggarna och sedan ska jag sova.

Ha de gött!

Så ska det låta och flytthjälp

Igår dök så äntligen allternativet till Let's dance upp i form av så ska det låta. Överlycklig kollade jag INTE på hur Willy skämde ut sig själv igen. Varför måste det alltid vara en fet looser med som folk ska tycka synd om och sympatirösta på. Tyvärr så var det inte det bästa Så ska det låta jag sett, Cookies n' Beans (vilka fan är det?) sjöng sina egna låtar i sliskigaste produktplaceringsstil (ingen kommer köpa nåt) blandat med låtar från ett svunnet årtionde vars lyssnare sen länge är döda. Dessutom såg dom ut att ha ticks och såg störande ut. Men det var egentligen av minimal betydelse, allt är bättre än let's dance. Plus att jag hade en gott och blandat.

Inatt sov jag hela nio timmar, trots det har jag nog inte kommit ikapp riktigt men skönt var det. Carolina hade leasat ut oss som flytthjälp när Nicklas, Caroline och lilla Jonna skulle omlokera sig till sitt nya fina hus (väldigt fint hus). Jag släpade på medans Carolina softade, men det var förståeligt eftersom hon jobbade efteråt. Jag och Kian busade järnet på våran lilla grabbkväll. Han är så go' att man skulle kunna äta upp honom när som helst. Rolig är han också, han passade på att kalla mamma för apa när vi flyttade. -Vem är det där? -Pappa -Och vem är det där? -Apa. När han lagt sig var jag en duktig idiot, jag diskade och vek hela vårat gigantiska tvättberg. Efter det kändes mitt huvud som efter en tung dag på jobbet. 

Jag hade vinnarkänslan idag, jag kände på mig att jag skulle ta hem drömvinsten på 200+ miljoner. Tyvärr svek mitt sjätte sinne mig litegrann, det blidde bara en tjugolapp.

Till sist kära mor: När jag säger (skriver) gonatt så menar jag egentligen papperskasse eller intersportstrumpa. Skulle mitt IQ sänka sig med ett eller två poäng så har jag ju fortfarande en hel del att ta av.

Intersportstrumpa på er allesammans, sweet dreams!

/Jon

Är väl för trötta...

för att uppdatera bloggen alltså. För trötta för det mesta för den delen. Lagom till att Carolina skulle börja jobba på allvar passade Kian på att bli sjuk. Extra surt eftersom jag har svinmycket att göra på jobbet. Men, men bara att bita i det sura äpplet. Eftersom Kian inte kunde vara på dagis så fick jag klara av övertiden på morgonen så att jag hann byta skift med Carolina som började klockan 16. Hoppade ur sängen klockan 3 och klev in på jobbet pigg och glad strax innan 4. Men som tur är har jag riggat en stereo på jobbet, förvånansvärt bra tryck i den. All hjälp i bråda tider uppskattas. Det låter som det är synd om mig men jag trivs rätt bra med mycket att göra, se det som en utmaning.

Allsvenskan har dragit igång, äntligen!!! Trots den rekordtidiga starten känns det som det var evigheter sen sist. Jag hade tänkt se ÖSK-premiären mot Åtvid men jag blev sen på jobbet, desutom spelade jag match på Behrn dagen innan, trots långkallingar och dubbla tröjor så frös jag. Hur skulle det då inte vara att sitta på läktarn.
Dessutom köpte jag ett säsongskort för pengarna jag fick när jag krängde lite guld i helgen. Härlig 2-0 seger för svartvitt, kommer inte ihåg när dom inledde med en seger i allsvenskan sist.

Känns som jag sitter och svamlar bara, troligtvis stämmer det rätt bra. Vi får ta nya tag när vi tagit igen oss lite.

Nu lär jag sova, starttid ca 03:00 imorgon...sug på den!
Gonatt! /Jon

Hej svenska folket, ni är dumma i huvudet!

Det är ju egentligen bara melodifestivalen, men va faaaan! Hur tänker man när man röstar på Anna Bergendal? Är det samma som när man röstar på Willy i let's dance, för att jävlas? Eftersom jag har Carolina helt på min sida så slipper jag troligtvis eurovision i maj, för vem vill sitta och skämmas för den smutsiga skiten?
Bäst i sångtävlingen i år var förstås Salem Al Fakir och vi gjorde vårt för att styra upp det hela med några röster men det hjälpte tydligen inte. Det är stunder som denna som man funderar på om det kanske är läge att införa diktatur. Why? Jag lånar ur watchmen (awsome movie!):
-We are society's only protection.
-From what?
-You kidding me? From themselves!
Det börjar bli dags att lämna bestämmanderätten till en elit som har lite mer koll, det duger inte att varenda trätomte och svennebanan ska vara med och bestämma.

Men annars e det fint!
Klockan 7.30 sprang jag in på Behrn arenas vårgröna matta, kvalitén på gräset var inte svinbra...jag förstår varför dom ska byta under VM-uppehållet. Men detta var ju trots allt mitt första framträdande i Svart-vitt på Behrn så det spelade ingen roll, solen sken och fåglarna kvittrade. Nej, jag har inte blivit värvad till ÖSK det var träningsmatch med Real Marieberg. Trots att det blev förlust med 6-1 är jag nöjd med min insats. Jag tog nåt friläge, några knepiga skott och kände mig i bra form. Det kvittade när det haglade klena prestationer i backlinjen bland annat två självmål. Inte sånna självmål när nån styr och ställer målvakten utan sånna när folk stressar upp sig utan anledning och rensar bollen i mål.
Utöver det ruschade jag fram och tillbaka över planen två gånger för att vara med på hörnor. Det var ungefär då jag insåg att Big Mac-dieten INTE gör underverk med konditionen.

Sen har vi städat och vädrat, på vissa ställen kunde man hitta årgångsdamm men det är slut med nu. Kian har vart grinig eftersom vi försökte få honom att leka själv litegranna, men han ska alltid ha någon med sig. Helst av allt skulle han nog äta jämt, det är hans favoritsyssla just nu. Tur att han kan vara ett sånt gosigt charmtroll när han väljer att sätta den sidan till.

Dags att softa!

/Jon

Lördag 100313 "Guldlock är borta"

Nu har vi klippt Kian, eller rättare sagt rakat av hans hår med det fina små lockarna!
Det var så mjuka och fina lockar han hade min lilla kille! Nu ser han mkt äldre ut, får nästan lite panik att tiden bara rusar iväg såhär :/



♥ Guldlock :)


♥ Nyrakad snygging :)

Fredag 100312

Igår gick jag runt och mådde illa hela dagen, inte helt återställd efter magsjukan. Men får skylla mig själv eftersom det första jag åt när jag kunde äta igen var godis..hehe, inte det smartaste jag gjort kanske.

Idag mådde jag också illa, frös och var likblek. Men det blev bättre längre in på dagen när jag hade sovit en stund och fått i mig lite mat.

Jag var och jobbade en sväng idag (14.30-17:30) det var jag själv som sa att jag ville komma och prova på o jobba när det var lite mer folk. I måndags var det ju knappt nånting att göra så kom ju inte riktigt in i det då :P
Men idag var det mer folk o jag kände mig mer med i matchen.
Jag har fått lite jobbtider nästa vecka och veckan därpå har jag fått jättemycket tider :)
Så nu är det bara att försöka pussla ihop allt med dagis och färdmedel, inte det lättaste när man bara har en bil. Jag har ju ingen möjlighet att ta mig till jobbet på annat sätt än med bil. Så tyvärr blir det Jon som får ta bussen, stackarn! :P
Det blir att skaffa en till bil om jag fortsätter få mycket tider på jobbet.

Nae jag ska nog ta och göra mig iordning för natten och sedan se vilka som åker ut Let´s dance, sen ska jag sova.

Ha en trevlig helg! ♥





Onsdag 100310 "Trodde jag skulle dööö!"

I måndags var jag som sagt iväg och jobbade en liten sväng, det var kul att komma tillbaka nu när hela butiken är ny och fräsch. PLU nummren sitter väl inte så bra, men en del ploppade upp när jag väl satt där :)

Jon var hemma och vilade upp sig på måndagen efter maginfluensan. När jag kom hem käkade vi Taccos.

På kvällen när jag låg och sov vaknade jag av att Jon tog täcke och kudde med sig och gick upp och lade sig på övervåningen för att jag snarkade tydligen så mkt att han inte kunde sova..hehe :P
Jag kunde inte somna om efter det för jag började må så illa. Jag gick upp på toa och när jag satt där så började först nacken att domna bort och sedan huvudet och när jag skulle ta toapapper så gick det inte för armarna började domna bort...skitläskigt! Jag trodde jag skulle dö! Sedan blev det helt svart och jag vaknar upp sittandes på andra sidan golvet med ena handen i Kians blöjsopor. Jag som aldrig har svimmat blev skräckslagen och började skrika efter Jon, han kom nerspringandes och undrade vad som hände. Jag minns inte så mkt mer, men Jon hade dragit in mig i duschen och där hade jag stått och krampat. Sedan låg jag i sängen och Jon tyckte jag hade jättestora pupiller och reagerade inte på ljus. Han var nära att ringa ambulansen eftersom han trodde jag hade slagit i huvudet när jag svimmat. Men det ville jag inte o jag visste att jag inte hade slagit i huvudet. Men då ringde han min mamma istället och frågade vad han skulle göra. Eftersom Jon brukar vara så lugn och samlad av sig så blev mamma rädd när han lät så orolig så hon sa typ "RING AMBULANSEN, RING AMBULANSEN!" Jag hörde det när dem prata och började ropa "neeeej, neeeej inte ambulans!!" Heh, slapp som tur var det :P
Efter samtalet sa jag till Jon att jag skulle gå på toa och då fick han följa med mig och hålla i mig, jag började domna bort igen men den här gången spydde jag ner heeela toalettgolvet och heeela Jon och heeela mig..ehh ja det var spyor precis överallt. Jon satte mig i duschen och började torka spyor. Stackarn som precis blivit frisk från sin maginfluensa och inte hade fått tillbaka alla krafter ännu :/
Han har varit världens bästa älskling och tagit hand om mig jättebra när jag varit sjuk ♥
Samtidigt som han tog hand om Kian eftersom han inte fick gå till dagis. Dagisfröknarna ville att vi skulle ha han hemma så att det inte blev fler barn smittade av maginfluensan.

Nu mår jag iaf bättre. Skönt att det inte håller i sig så länge iaf. Men det var nog det värsta jag varit med om tror jag :P

Nu ska jag kolla på tv...


Söndag 100307 "Maginfluensa"

Igår var familjen och badade i Hallsberg på Allébadet. Till en början stog Kian bara och glodde som ett fån på allt folk och rörde sig inte ur fläcken, men när han hade iaktagit en stund så tyckte han att det var kul att plaska, åka rutschkana och hoppa. Vi badade ca 1h :)

På hemvägen hälsade vi på Linda, Ella och Jolie en sväng. Johan jobbade. Sedan åkte vi hem och gjorde mat. 
På kvällen åkte jag iväg till Linda och kollade på Melodifestivalen och snackade lite skit, det var trevligt!

Imorse när jag kom upp ur sängen ca kl.06:45 så var Jon inne på toa och spydde. Han har sprungit och spytt hela förmiddagen och har feber och ont i magen. Maginfluensan är här! :/
Nu hoppas jag verkligen att Kian och jag klarar oss för jag vill INTE bli sjuk nu, det är inte läge för det. Jag ska ju iväg och jobba en sväng imorn :)
Jag och Kian var ute en sväng och "lufta" oss förut och så har jag vädrat här hemma lite då o då, så snälla låt oss slippa bli sjuka igen!!

Just nu sover både Jon och Kian, så det är lugnt och skönt :P
Jag sitter och nördar och vräker i mig godis..usch vad dålig jag är! Ska fasiken fixa mig ett gymkort på Hagabadet. Det är ju så jäkla dyrt e det värsta, autogiro 6mån 360:-/mån och ett år kostar 239:-/mån.
Får hoppas att folk börjar handla på Willys i Marieberg nu så att jag kan få jobba kvar där :P

Ikväll ska jag iaf iväg och trampa lite (Linedance) :)

Hoppas ni haft en trevlig helg!

-bye

135

Det händer mig allt som oftast att folk kommer fram och frågar mig: Jon, du som är så sjukt smart, hur är det egentligen att vara så där sjukt smart?
Det är inte så lätt som man kan tro. Man sätter stor press på sig och lägger ribban väldigt högt. Om resultatet mot förmodan inte skulle bli enastående är det lätt att gräva ner sig, trots att en normalbegåvad människa skulle skratta sig lycklig om den ens var i närheten av min storhet. Skämt åsido.
Jag fick resultatet från Mensas IQ-test idag, min IQ är beräknad till 135 eller mer. Det motsvarar en IQ som är högre än 99% av befolkningen. Resultatet berättigar till medlemskap MENSA och givetvis ska jag gå med. Tyvärr har man inte jättestor användning av hög IQ, jag har ju trots allt inte kommit längre än till färg o forms lager men det är ju kul ändå.

Annars då? Jag gjorde min första utomhusträning idag. Minusgrader och en stenhård grusplan, ingen jättesmart idé kanske. Bättre då att softa i soffan och kolla på SVERIGES VÄRSTA BILFÖRARE! Awsome! Jag säger som Justin: Padapapapaaaa I'm lovin' it! Synd bara att dom stoppat in Dogge Doggelito här också, snart har han vart med överallt...två gånger.

Årets stöld i melodifestivalen! Hörde Manboy med Erik Sade på radion och refrängen fastnade direkt...den hade något som man kände igen sig i. Tänkte inte mer på det, men när jag kom hem slog det mig...jag hade hört den förr! Det var en riktigt lurig stöld från 250 kg kärleks "Gert musexpert". Han hade bara bytt ut raden "bullmus, bullmus ja det var en bullmus" mot "manboy, manboy you can call me manboy" sneaky bastard! http://www.youtube.com/watch?v=bom6NxYENxk

Simma lugnt!

vänliga IQ-hälsningar / IQ-Jon


Bevisat: Otrogna män är korkade

En vetenskaplig studie visar att trogna män har högre IQ
Det finns, enligt evolutionsforskaren Satoshi Kanazawa vid London School of Economics and Political Science, tecken på att ju smartare en man är desto trognare är han också.
(http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article6704059.ab)

Det låter väldigt bra eftersom jag tydligen har en karl med väldigt högt IQ. Hehe! ♥

Tisdag 100302"Varuchef. Västerås"

Ahhh...jag sökte ett kassajobb igår kväll innan jag skulle hoppa i säng. Idag hade jag fått ett svarsmejl från det företaget med rubriken: Varuchef. Vasteras och i mejlet stog det: Hej Carolina, Vi bekräftar att din ansökan för tjänsten "Avdelningsledare" har mottagits. Vi kommer ta närmare kontakt med dig ifall du skulle bli aktuell för tjänsten.
Hehe inte riktigt rätt! Pinsamt! :D
Men men det är väl bara att strunta i det, inte mkt att göra. Dem förstår nog att jag skickat fel..hehe. Man ska inte skicka iväg ansökningar när man är trött!
Nu har jag iaf skickat iväg en ny ansökan till förhoppningsvis rätt tjänst :)

Idag är det fint och skönt väder ute och jag mår betydligt mkt bättre än igår, förutom att snuvan aldrig ger sig :P
Jag ska snart ge mig iväg och hämta "lillskruttas" på dagis.

Haré gött.

Måndag 100301 "Inte min dag idag.."

I morse vaknade jag tröttare än någonsin, förkyld och jag var inte på mitt bästa humör direkt. Bättre blev det ju inte när jag kolla ut genom fönstret och det vräkte ner snö och blåste.
Jon tyckte jag skulle skotta fram pulkan som var under snön och gå med Kian till dagis, men jag hade inte lust att sätta Kian i en pulka när det blåser snö i ansiktet på han hela vägen! Och det går ju inte att komma någonstans med vagnen i det här vädret. Men jag skottade fram den förbannade pulkan eftersom jag kände mig tvungen. Det var kämpigt kan jag säga och efter bara några meter så ringde jag till Jon och gnällde lite till..hehe (var fortfarande inte på mitt bästa humör!) Det var tungt eftersom det la sig snö i pulkan + att Kian är tung som det är ändå :P
Jag vände och gick hem! Kian fick vara hemma hos mamsen idag :)

Vi dammsög, diska och busade. Kian fick springa runt och nakenfisa lite också, alla blöjor var helt slut så då fick han springa med rumpan bar tills pappsen kom hem med blöjor. Han kissade 5ggr på de 40 minuterna..hehe, synd att vi inte hade en potta hemma då hade man kunnat försöka lära han att bli rumsren :P

Nu ska jag kika in på ams och se om det finns nå roliga jobb att söka sen är det tv-kväll. Halv åtta hos mig, Familjen annorlunda och Spårlöst :)

Ha de bra!


RSS 2.0