I will rise

Jag förnekar å det bestämdaste dom rykten som gör gällande att tidsbrist håller mig ifrån bloggandet. Hollands mangel av Sverige i EM-kvalet för nån vecka sedan kändes som ett slag i magen som fick mig att tappa bloggluften. Det var inte det att jag förväntade mig en seger eller ens oavgjort mot vice världsmästarna, jag ville bara ha lite spänning. Komentatorns "Det känns som att Sverige tagit över matchen helt efter 4-1 målet" var det som knuffade mig över kanten. Tacka fan för att man lyckas hålla i taktpinnen när motståndarna duschat, bytt om och sitter i bussen på väg till flyget.

Sedan klarade jag inte av att kravla mig upp i sadeln igen samtidigt som jag krigade mot sockerberoendet. I och med att Kian fylde år och att Carolina bakar så goda kakor så blev det jobbigt. Jag åt extra mycket av ALLT förutom tårta och marängswisch (sug på den stavningen), det var nämligen banan i dom. De enda bananerna jag gillar är B1 och B2. Bananer i pyjamas, dom skojar och står på. Bananer i pyjamas dom kommer två och två... Den melodin knäcks bara av "Hakuna matata" på japanska eller "Bananer i pyjamas" på danska. Hursomhelst, nu när fighten förlorad knackar jag lite på tangenterna igen.

I will rise again!

Vi skrev ju högskoleprovet förra helgen och trots att jag förbättrade mitt resultat var höjdpunkten Carolinas samanfattning av det hela: En del kunde man, och det mesta kunde man inte.
Trots att jag tycker att jag är ganska klipsk slutar jag aldrig förvånas över hur vilsen jag kan bli ibland, "Kvalmig" - Torr och dammig, nä skulle inte tro det. Av tre sista sekunder ändringar gick jag från rätt till fel på samtliga. En rejäl mental pungspark - och inte på ett bra sätt.
Men jag tog revanch på pizzabuffén vi käkade till lunch. Ofta inte jag skulle kunna käka pizza för 129 spänn.

Kians nya säng har blivit en jättesuccé...för alla som inte gillar skön sömn och att vakna utvilad. Runt klockan 01.00 får vi sällskap av en liten gris som bufflar runt, lever om och sparkas. På nåt konstigt sätt drabbas den som behöver mest sömn värst. För det slutar ALLTID med att jag tar upp 30% av min sänghalva, Kian tar resterande 70% medans Carolina har hela sin halva. Skev fördelning! Jag protesterar! Snarkar gör dom också mina sängkamrater.

Det får räcka för nu, jag känner mig lite rostig.

Hejhopp!


Lek & Bus...

Usch vad dåliga vi är på o blogga! Det hinns inte riktigt med :P

I Måndags var jag och Kian till Ikea och köpte en säng till han. Han blev jätteglad och nöjd! :)
Han har sovit jätteduktigt i den, förutom inatt då han kom in och skulle sova mellan mamma o pappa. Jobbigt att varken jag eller Jon som skulle jobba hela dagen inte kunde sova bara..heh. Han låg och drog i min arm och Jon låg han och sparkade på :P
Hoppas han sover i sin säng heeela natten nu.


Såhär ser världens goaste unge ut i sin nya säng (som ska målas och bli fin)




I Tisdags var vi med Linda och Ella till Lek & Buslandet. Det var populärt! :)
Tog lite bilder men det blev inte så bra då ungarna inte var stilla en sekund..hehe..


Hoppa studsmatta var kul, även om Kian var en liten fegis :D


Haha "Toker" åker rutchekana(stavas?)



Ella springer på löpbandet och Kian kör på träningscykeln (Linda också btw) :)


Uj sååå stark!!


Det är så gulligt när dem springer och håller varann i handen..hihi


Gullungarna i bollhavet!


Här ska det byggas torn


Kian roar sig :)




Jag och Kian har varit ute och åkt motorcykel också, han har ju börjat köra runt som en galning inomhus nu och det slirar ju så fruktansvärt.  Det gick mycket bättre ute på gatan....

 






Ha de fint...
-bye!

2års kalas IGEN!....

I Fredags hade vi kalas för Kian med kompisar och grannar, det var mycket trevligt! Ungarna lekte och hade jätteskoj, det var trötta små hjältar som gick i säng på kvällen :)

Igår var jag och Jon iväg och gjorde högskoleprovet, det var första gången för min del (tredje för Jon). Trott eller ej men det var faktiskt ganska kul, jag är chockad själv! :D
Resultatet blir nog tyvärr inte så bra, men jag är nöjd som iaf hann svara på alla frågor och som överhuvudtaget gjorde det..hehe. Som jag sa till mamma "En del förstod man och det mesta förstod man inte" :P
Jon är ju klippan själv och kommer antagligen få 1,9 (han rättade sitt)...själv skrev jag inte upp mina svar så kunde inte rätta, men ingen annan får ändå veta mitt resultat ;)

Idag hade vi kalas för Kian IGEN, släkten från Borlänge var hit och firade. Kian fick paket och trivdes med uppmärksamheten (såklart!) :)
Det var mycket trevligt, vi käkade, fikade och busade/gosade med Kian...tror alla var nöjda och glada. Inte minst Kian som faktiskt somnade på en gång när det var läggdags :)

Lite bilder från dagen:


Här är det paketöppning....



"Uj uj en bil!" Nu har han verkligen MKT bilar! :D






Fikadax, alla blickar på Kian...hehe...



såhär tjusig var han ju faktiskt! Efter att ha käkat en chokladbeskvi :)


Tårta var mumsigt idag igen



En mysig bild när Kian och Farmor kollar på bilder på Kian (på Farmors kamera) :)





Nu måste jag hoppa i säng, för känner jag Kian rätt så är det uppstigning kl.06 imorn också :/

Natti natti... 

Kians 2 årsdag!



Ja det är helt galet hur fort åren går, nu är våran underbara lilla Kian 2år! ♥

Här kommer lite bilder från dagen....



Mamma o Pappa kom och sjöng för Kian imorse, det var kul att få paket tyckte Kian...


En trött Kian tittar på filmen "Byggare Bob" som han fick och dricker välling.


Dem första som dök upp var morbror Nicklas och kusin Jonna....


Kian fick en "Blixten" och en "Rorri" bil, uj uj uj det gillade han :)



Sedan kom resten av släkten (på mammas sida) och grattade Kian. (förutom moster Sandra som pluggar i Sundsvall och Carro som jobbade) 


Mycket paket blev det...och mycket bilar som Kian älskar :)


Den här motorcykeln fick han av mormor o morfar....



Kian provkör.



Sedan var det dax att fika. Sju sorters kakor.....


och bullar....



och tårtan som Kian fick garnera med godis :)



Två små gottegrisar :)



Det har varit en bra födelsedag, Kian har haft fullt upp hela dagen. Lekt med ballonger, öppnat paket och lekt med alla nya sakerna.
Kl.20:45 sa han att han ville gå o lägga sig. Det händer inte ofta att han självmant ber om att få gå o lägga sig i sängen o sova :)


Imorgon blir det lite kalas igen med grannar och kompisar....

Tjohej! :P

"Kian ska på träning!"....

Idag när Kian var på dagis bakade jag chokladbiskvier till hans födelsedag nästa vecka. Det är lätt och roligt att göra men tar sin lilla tid. Nu är frysen proppfull med bullar och kakor (och matlådor)..hehe, blir lätt så när stora intresset är bak och matlagning :)






Idag hade Kian inte varit sig själv på dagis tyckte fröknarna, han hade gråtit och ropat efter "Pappa jon och Mamma Carro!!" Sedan hade han börjat gråta när dem sa att de var dags att sova middag. Men han hade ändå somnat först av alla kl.12 och när jag kom och hämtade han kl.14 låg han fortfarande o sov så jag fick väcka min lilla snutteplutt. Kian brukar aldrig vara grinig på dagis och han brukar sova max 1h 15min, så dagisfröken trodde han var på gång att få feber lr nåt.
Men han har varit lika vild och galen som vanligt ända sen vi kom hem och har inte haft någon feber, så han var väl kanske bara trött. Då blir man ju lätt lite grinig (även fast Kian inte brukar bli det) :)

Hihi Kian var så söt o rolig när Jon skulle åka på träning ikväll! Jon hade packat sin väska till träningen och ställt den i hallen, då tog Kian väskan och började släpa den mot dörren och sa "Kian ska o träna, hej då Pappa!!" :D
Han skulle minnsan på träning istället för pappsen tyckte han....hehe...


 ♥ Världens sötaste ♥

Ingen bra måndag, men det har vart värre.

Idag har det inte vart någon höjdardag, iaf inte på jobbet. Men det hela började bra, med en fungerande kupévärmare blev det den minst plågsamma bilfärden till jobbet på länge. Väl på jobbet började allt som vanligt, förutom att det var blött på golvet där det hade lagats i fredags. Det visade sig att beläggningen inte hadde härdat - mjukt golv. Inte alls coolt eftersom det inte gick att köra med truckarna. Med tanke på att det fanns väldigt mycket att göra idag som inte blev gjort, så lär det finnas ännu mer i morgon.
På frukosten berättade Carolina att hon skulle på jobbmässa imorgon. Hon sa att hon skulle skriva CV eller nåt.
-Zebra! utbrast Kian lyckligt i bakgrunden.
-Nej Kian. CV, sa mamma.
-Zebra! envisades Kian.
Det hade nog vart uppfriskande om någon tog med en zebra istället för ett CV.

På lunchen hade jag med mig pizza från igår, det vore ju dumt om den skulle gå till spillo. Det var faktiskt Kian som ville ha pizza igår. Han såg en tom kartong när vi städade och antog att det var en pizzakartong.
-Mamma! Kian ha pissa.
Eftersom jag röstade med Kian så hade vi vart två mot en vad Carolina än tyckte.

Fastighetsskötaren var tvungen att använda aceton för att få bort den ohärdade massan innan han kunde lägga i ny. Det räckte INTE med 5 litersdunken, jag sög i mig medans det var gratis.

Jag köpte med mig lite grejjer hem från jobbet. Jag tror Carolina uppskattade grejjerna, men inte lika mycket som Kian. Han äääääälskade sitt nya turkosa grod-bäddset så mycket att han ville lägga sig klockan fem. Tror inte att det blir några problem att lägga sig ikväll.

Mitt nya liv har inte precis kickstartat. Förutom att jag ätit sallad till maten har det vart tunnsåttmed nyttigheter. Men jag tar nya tag idag. Inget socker - ut och spring!

Ciao!

//Jon

 

Senaste nytt!....


Kians sköna stil när han ligger på skötbordet...hehe...


Våran bortskämda två åring tittar på "Pippi Sopplopp" och käkar "pissa" ;D


Slutet är nära.

Hey!!!

Sena kvällar den här helgen för min del. Jag har inte vart ute och rumlat om det var det ni trodde. Som den ansvarsfulla vuxna jag är så ägnade jag fredagkvällen (och natten) åt att spela FIFA. På lördag förmiddag åkte Carolina och Kian för att plocka upp farmor på tågstationen medan jag deltog i bostadsrättsföreningens städdag. Mer folk än arbete är precis min melodi. Jag valde arbete efter kompetens och bar ris - snabbt avklarat.

När klockan slog tre satte jag och Carolina av mot kungliga huvudstaden för volbeatkonsert...

Sammtidigt i garphyttan bevittnade Kian och farmor det som känndes som slutet....

Ahhh...koncentrationssvårigheter....Carolina vill ha en high-five för varje citat hon härmar från Pippi-Långstrump...och det är många det. Tragiskt var ordet, sa Bull.

Hursomhelst så fans det en period i mitt liv där jag uteslutande lyssnade på rap. Eminem, Xzibit, NWA, Dr.Dre you name it. I samlingen fanns den svinigt bra skivan "Mitt Kvarter" med Swedens finest i genren - Latin Kings. Beatsen var sådär, men Dogge Doggelitos texter var klockrena. Från ikon gick han till rapparen som med självdistans gjorde "Cykeln på köpet"-reklamen. Därifrån gick han till fjant som deltog i exakt ALLA lekprogram som fanns på TV. Men om kariären haltade betänkligt i "Hål i väggen" så lär han själv ha insett hur lågt han sjunkit när han stod på scén i lördags. "Shuu, Folkets park i Garphyttan, vad händer?"...slutet är nära. Men Kian och farmor hade iaf haft trevligt, men det var nog inte Dogges förtjänst.

Väl i stockholm var jag sjukt sugen på att byta Volbeat-biljetten mot ett besök på NHL-matchen men ändå inte. Konsertamatörer som vi var hade vi bänkat oss redan innan första förbandet tillsammans med ca 25% av åskådarna. Sångaren i "The Kandidate" var jättearg, han skrek, härjade och betedde sig. Under oljudet kom jag på att det troligtvis hade att göra med att han var dansk. Ingen förstod honnom och det verkade vara väldigt frustrerande.
Jag trodde att förbanden skulle köra tre låtar var men jag var ute och seglade. 40 minuter Kandidate följdes av en lika lång mangel signerat Entombed. Vi fick lov att gå ut för att hämta andan innan det var dags för huvudnummret. Det var grymmt, Volbeat körde en riktigt tight spelning och publiken var med på noterna. Ska jag klaga så var det väl lite mycket av det tyngsta artileriet och lite för lite av det mer melodiösa. Härlig kväll!!!

Bäst:
"Sad mans toung" och "Gardens Tale"

Sämst:
Dom körde inte min favvo från nya skivan "Magic Zone". Pajjasen på andra sidan trappan - självutnämnd stämningshöjare som prompt skulle ha igång hela sektionen. Det finns en anledning till att vissa står framför scénen och att vissa sitter på rad 22. Ta på minikjol och pompoms vid en hockeymatch istället - dåre!

Komentaren:
På väg hem i bilen - "Sätt på hellyset, om det kommer djur så vill man ju se dom i tid." Älskling vi var ju inte på safari.

Kian passade på att mysa med farmor och farfar medans vi var borta och när det var dags för dom att åka hem ville han följa med. Han tog på sig Carolinas foppatofflor och vinkade glatt till mamma och pappa. Men han blev kvar hemma. I eftermiddags hade vi lite dagis hemma. Kian har redan gott om kompisar fast han inte ens fyllt två. Kul för Kian men lite jobbigt för oss andra ibland.

Nu ska vi lägga våran busunge, höres!

/ Jon


Ett nytt liv.

Idag har det gått EN dag sen jag åt socker, jag har ätit sallad till maten TVÅ dagar på raken och jag har sprungit EN dag på raken. Jag tror att vi alla kan enas om att jag är inne på helt rätt spår. Men det har inte vart lätt. Idag skulle jag ut och springa samtidigt som Kian skulle bada.
-Ska du gå och bada Kian?
-Jaaa, Tian bada...Pappa läsa.
-Men...skulle inte pappa gå ut och springa?
-Näää, pappa läsa appe puh (nalle puh)
Jag lovar att jag övervägde alternativen noga. Men hur lockande det än verkade med heffaklumpsjakt så bet jag ihop. Om man får nobellpris för provrörsbefruktning, tänk då vad man skulle få när man knäcker en muffins som innehåller kondition.

Nu kommer Carolina in och säger att det ser fördj*vligt ut, plockar upp en bok och en nappflaska...sen var det tomt. Tvångstankar där.

Carolina tycker, och nu citerar jag: "Du borde bli en bra bloggare"
Mäh! Jag jobbar på det, men ni får hålla till godo med det jag har att erbjuda för tillfället.
Hon menar nog en såndär som tjänar dineros på att skriva dynga. Tyvärr får jag dålig support.
-Får jag datorn så jag kan skriva då?
-Nä, jag kollar vilket diskmedel som är bäst.
(det billigaste så klart! Det är det alltid, vad f-n var det för nyhet aftonbladet?)
Jag är ändå mer inne på att bli FIFA pro. Min "skapade Kian" har precis lämnat ÖSK efter att ha fått erbjudande från Newcastle, precis samma plan som jag har för min son. ÄR DETTA TECKNET JAG HAR VÄNTAT PÅ!?!

Ikväll kollar vi på "lite sällskap" vi har tjutit av skratt två kvällar på raken och hoppas på ett hattrick.

Hej dåååå!

/Jon


Buisness as usual

Nu är helgen slut och det är måndag igen, buisness as usual. I helgen var det ju tänkt att jag skulle på lagfest/avslutning med efterföljande utgång på krogen. Jag skulle ta Kian på lördag morgon så att Carolina skulle få sova för att sedan ta sovmorgon på söndag. Tyvärr för min del vaknade Kian klockan kvart i sex vilket i sin tur resulterade i en väldigt trött Jon. Trots att jag kämpade med varannan vatten under det inledande bastubadet så blev jag inte piggare. Efter det var det MIK-galan där säsongens prestationer premierades. Själv ha ja intä fått nå pris,men ja ä int bitter. Efter lite dansmusik som jag inte kände igen, lite armbrytning, god mat och inte så gott jugge-bränvin gav jag upp och ringde taxi-Carolina. Jag har blivit för gammal, jag har inte orken. Men det var trevligt ändå. Morgonen efter sov Kian förståss till klockan nio bara för att inte jag skulle ta honom.

Carolina tycker omordning och reda. Så självklart har vi ordning och reda i frysen också. I fredags när vi åt fiskgratäng ville jag ha lite mer ost. Eftersom jag inte kan hitta saker själv så frågade jag Carolina vart rivna osten höll hus.
"Den ligger väl i grönsaks-, ost- och räk-facket" fick jag till svar meden ton som indikerade att jag var årets åsnearsle som inte förstod fryslogiken på Garpvägen 56.
"Jag som trodde att den låg i glass-, kött- och pirog-facket."

Jag kämpar på med FIFA11, jag har skapat en Kian Fredborg som har påbörjat kariären i ÖSK. Hoppas bara att det går mycket bättre när Kian ska debutera i ÖSK på riktigt.

Kian var supergosig imorse. Han började med att säga "tiger", det visade sig att tiger och nalle skulle sova i mammas säng tillsammans med Kian. Senare fick jag höra av mamma hur Kian hade tryckt ner tigerns huvud mot sängen och smaska. När hon frågade vad han gjorde svarade han
"Tiger äter upp"
"Vad äter tigern upp då?" frågade mamma
"Tiger äter upp sängen!?! säger Kian lyckligt.
Givetvis ringde han och berättade det för pappa också.

Tack för idag!  /Jon

RSS 2.0