Semester!

I onsdags var det min sista dag på jobbet på drygt fyra veckor, för nu har jag semester och det är ju lite skönt. I onsdags var det också "kulturbroar" i Garphyttans folkets park. Jag vet, det låter inte som någon höjdare men man får passa på, det händer ju inte så mycket ut i skogen. Plus att Shirly Clamp skulle sjunga och hon är ju kändis.
Undrar vilka kulturbroar som byggdes när Shirly Clamp sjöng allsång med Shirly Clamps fans? Jag gissarpå inga alls. Kanske blev det alldeles för mycket kulturbroar när Dogge kom förra året och man bestämde sig för en lugnare aproach.
"Barnens tivoli" som det så fint hette bestod av tekopparna, en hoppborg, ett chokladhjul och pilkastning. Det var fullt tillräckligt för Kian som gav upp redan efter tekopparna, han har blivit en riktig fegis. Vi gick till clownen som gjorde ballongdjur istället och Kian fick en fin hund. Skulle jag mot förmodan lära mig att göra ballonfigurer skulle det nog inte bli nåra hundar. Sedan köpte Carolina en prinsessglass till Kian, PRINSESSGLASS! Det spelar ingen roll om den såg ut som vilken barnglass som helst, jag tycker inte att det är i sin ordning. Men Kian var nöjd.
Sedan slutade det hela lite tråkigt...jag syftar inte på allsången med Shirley för så länge stannade vi inte. Någon hade glömt att byta blöja på Kian och vi hade inga med oss, tur att jag la märket till det så han slapp gå runt och bli dyngsur. Inte samma tur med sättet jag märkte det på, började ana oråd när jag hade Kian på axlarna och blev blöt i nacken.

På torsdagen var det familjedag på Örebrotravet, eftersom vi hade ångan uppe drog vi på det också. Det var ansiktsmålning, fiskdamm, ponnyridning och annat skoj. Efter att ha sett ett lopp gjorde vi misstaget att börja med fiskdammen. Kian drog upp en godispåse och fick förståss äta lite...efter det upprepade han "dodis" med ungefär en minuts mellanrum. Ponnyridning - "dodis", Lekpark - "dodis", Stallbacken - "dodis". Men vi hade väldigt mysigt. Mysigast av allt var när vi bestämde oss för att satsa på ett lopp. 50 spänn var och jag tänkte ta tvåan. Carolina sa att hon ville ha sexan, men ändrade sig förståss till just tvåan. Jag tog hennes sexa istället, gissa vilken som vann ;)

Nu när det är semester tänkte vi att det är dags för seriös pott/toalettträning med Kian. Det har gått upp och ner, han vet hur det ska gå till men det skiter sig ändå ibland. När vi ändå pratar om att det skiter sig. Igår stod jag i tvättstugan och lastade tummlaren när jag hörde:
-Jon, åh herre gud, kom fort, skynda!
Det lät som något fantastiskt, som att Carolina just sett Kian fått vingar och flyga ut genom fönstret. Det som egentligen hänt var att nakenfis-Kian med lätt panik berättat att han behövde bajsa för Carolina som tyvärr var upptagen med att amma Theo. I brist på potta så hade han uträttat sina behov på mattan och på golvet. Han skämdes lite men vi kunde iaf skratta åt det efteråt.

Ciao!

/Jon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0