Tävling; Tandsmycke

Tävling - Tandsmycke


Det du kan vinna är ett tandsmycke.
Till dig själv eller kanske att ge bort till någon av dina nära & kära.
Litet hjärta - 24k guld.






Gå in på länken nedan om du också vill vara med o tävla:
http://millahoman.blogg.se/2009/july/tavling-tandsmycke.html

Tävlingen avslutas 16 Augusti
Lycka till

Tävling!


Nu har du chansen att vinna ett

Vackert, Originellt och Välgjort Smycke 

från Smyckedesign. 

Fram till den 15 Augusti har du chansen att vinna ett Armband. Dem är gjorda av Glaspärlor och Sötvattenpärlor och har en snygg Berlock med texten "Hand made" på. Finns i färgerna lila, rosa och turkos.  



Gör såhär för att vara med i tävlingen:

Vidarebefodra/kopiera detta meddelande till minst två av dina vänner samt till mig. http://www.hotmail.com   
 
ELLER kopiera/länka det här inlägget till din blogg och skriv sedan
en kommentar här (summersense.blogg.se) att du är med i tävlingen.
(glöm ej att skriva din bloggadress)

Då är du med i utlottningen och har chans att vinna armbandet i valfri färg, TRE VINNARE kommer att dras den 15 Augusti och kommer att meddelas via mejl/blogg.      


MVH /Carolina


www.smyckedesign.vpsite.se


Torsdag 090730 "Hejsan hoppsan!"

Igår fick inte Jon nåt jobb....eller ja, han gjorde väl kanske en liten fuling :P
Men vi var iaf duktiga och grejjade i trädgården medans Kian sov middag. Sedan åkte vi iväg och storhandlade. När vi kom hem fixade jag mat, Tacogratäng med sallad och tacochips...mmmm gött blev de :)



Efter maten for vi iväg till Kumla där Jon och Johan skulle kolla på nån film. Linda, jag och Kian tog en sväng till Marieberg där vi gick runt och sedan tog en fika...allt för att bebisen i Lindas mage skulle vilja komma ut. När vi kom hem till dem igen drack hon Hallonbladste som jag hade tagit med mig hemifrån (hade kvar sen min grav.) Men ingenting hände och hon tyckte det kändes som att bebis skulle bli kvar i magen för alltid..hehe :P
Kian kröp för första gången igår, det kom som en chock när jag såg att han kröp framåt. Det han kröp efter och var så angelägen att få tag i var en tom coca cola flaska..haha, o jag som har prövat med allt möjligt! Men ingenting var tydligen så intressant som en tom flaska ;D
Duktig kille är han iaf som lärde sig att krypa till slut :)
Vi åkte hem från Kumla vid typ 22 tiden.



Imorse vaknade Kian kl.05:30 och gallskrek, han håller på o få tänder :/
Han kunde inte somna om så jag tog med han in till våran säng (Jon sov på övervåningen) och till slut så somnade han. Men tyvärr så öppnade Jon dörren helt till sovrummet och lät den stå öppen när han skulle in o hämta strumpor innan han åkte till jobbet så både jag och Kian blev bländade och vaknade..och Kian kunde såklart inte somna om :P

När jag kollade till mobilen imorse hade jag fått två mess från Linda, dem hade åkt in till förlossningen inatt och fått en liten flicka. GRATTIS!
Det hade gått fort, efter 20min på förlossningen så var hon ute. Linda är nog gjord för o föda barn, helt galet! :)
Promenixen på Marieberg med fika och Hallonbladstet gjorde ju susen med andra ord..hehe..fast jag tror nog att hon hade bestämt sig för o komma inatt iaf :P

Det blev en lång dag idag. Kian sov middag vid 12:30 och han brukar alltid sova 2-3timmar men inte idag inte, han vaknade när jag var mitt uppe i matlagningen vid 13:00. Det blev Torsk med äggsås och potatis idag, det var gött..fast de blev liiite för mkt vitpeppar i såsen dock :P 





Men lilla gubben har inte sovit mer än 30min på hela dagen.

Klockan 16:00 kom både mormor o morfar och farmor o farfar hit för o se när Kian kryper, hehe tror ni att han gjorde det då lr..? :D
Näe..några små fjuttiga steg framåt tog han ju men inte visa han vad han kunde heller..*asg*

Snart ställer sig ju snutten upp när han håller i sig i saker...det dröjer nog inte länge förrens han kan de också :)

Kian somnade redan kl.18 utan välling i magen för att han var så trött. Får hoppas att han kan sova länge nu utan att börja skrika. Får i värsta fall ge han alvedon om han har för ont.

Nu ska jag lägga mig i soffan o glo på tv, kanske läsa lite innan Hun' kommer hem från träningen.

Hoj hoj!

-

http://www.smyckedesign.vpsite.se/NyheterTvlingar.html    =)

Garden tale!

Sverige är invaderat och vi tycks stå försvarslösa. Längs södra dalälven har myggor tagit över fullständigt, och över hela vårat avlånga land är insekterna på frammarch. Fienden är oss överlägsna till antal och vi verkar kämpa förgäves. Men först när hoppet överger oss och vi ger slaget förlorat faller vårat land i fiendehänder.

Tur då att det finns män som står upp och kämpar mot till synes övermäktiga odds, som envetet står upp för det som är rätt, någon som mänskligheten kan luta sig mot när det blåser hårt... Någon som mig.

Hänger du med? Inte? Förstår det. Men låt mig då upplysa dig.

Det började med att jag var på den lediga sidan, eller jag hamnade på den lediga sidan eftersom jag inte vaknade trots att telefonen ringde, tänk om Batman låg och sov när Batmansignalen lyste som starkast. Nu hörde jag iaf inte profficesignalen och när jag vaknade och ringde upp en timme senare hade någon annan stackare fått ta uppgiften som var tänkt för mig. TRÅKIGT! (mer uppenbar ironi får man leta efter)
Efter en lugn förmiddag tog jag tag i trimmern när Kian la sig för att sova middag. Mitt absoluta favoritredskap i trädgården, -hade jag velat att det kulle växa något här hade jag planterat det WWWRRRRNNNN! hahaha!
Mitt i köttandet sliceade jag upp ett myrbo, äckligt...med massa ägg och grejjer. Det var myror överallt, och dom gick på offensiven! Skulle jag fly? Icke! Jag gjorde det alla skulle vilja göra, men dom flesta inte skulle våga: COUNTERSTRIKE! Jag gjorde slarvsylta av allt som fans i boet, det sprutade myror och myrägg och jag log inombords.

Därefter beslutade jag mig för att vända komposten. Jag tog en grepe av ren lathet men ändrade mig i sista stund till en rejäl spade, som tur var. Högg spaden rakt i ett getingbo och tvingades till reträtt av ilskna äckelgetingar. Än en gång visste jag vad som måste göras. Jag högg trädgårdslangen och dränkte varenda jä*el, vände komposten och la på locket. Låter det enkelt? Kanske det, men ransaka dig själv! Har du gjort någon skillnad idag?

Eftermiddagen och kvällen spenderades hos Linda och Johan. Jag och Johan såg om Watchmen och förundrades över hur bra en film egentligen kan vara. Vi sköt lite fulingar på xboxen och mitt i alltihop kröp Kian iväg över golvet. Efter att ha verkat vara för tjock, för lat eller helt enkelt för ointresserad så satte han helt plötsligt iväg som om han inte gjort annat. Då kan undra var det var för nytt spännande föremål som var så viktigt att tom dunderklumpen kände sig tvingad att krypa fram och undersöka. En tom Colaflaska, oooh spännande! Tokiga gullunge!

Nu blev klockan mycket för mig! Dags att snarka! På återhörande! / Jon


Måndag 090728 "Denna dag..."

Jahopp vad har hänt här då undrar ni säkert..hehe  ;)

Hmm..idag tog jag en tupplur när Kian sov middag kl.11:00-13:30, är så fruktansvärt trött nu för tiden :P


Pratade med Linda på msn också och hon frågade om vi inte kunde komma till dem och fika ikväll eftersom Johan fyller år. Det gjorde vi ju gärna, så efter att jag varit och klippt mig kl.17:30 så for vi dit.
Det var jäkligt skönt att tunna ur och få bort massa hår. Jag har så fruktansvärt tjockt hår så det tar alltid väldigt lång tid när jag e hos frisören, dem kan klippa o klippa hur länge som helst och ändå är det tjockt och fylligt. Jon blev irreterad att det tog så lång tid eftersom han gick på stan med Kian under tiden, så han ringde två gånger medans jag satt hos frisören :P

Vid ca 19:30 var vi iaf hos Linda och Johan, där fick vi en smarrig tårta som Linda hade bakat idag..*mums*
Vi som försöker vara nyttiga, men det är inte det lättaste nu för tiden. Det är egentligen inte sötsaker jag har sug på det är mer mat, är hungrig typ jämt..hehe..fast sån har jag ju iof alltid varit. Jag är helt galen i TipTop glassen förresten, men försöker att låta bli så gott det går så kanske suget går över snart :P
Åhhh chokladbollar på tal om..heh, ja alltså jag är ju sötsugen men det går lika bra med mat ;D 


Kian tyckte det var kul att träffa kompis Ella idag, det var längesen dem träffades. Nu var han mer framåt och "pratade" och ryckte ifrån Ellas nalle från henne (..dumma unge, hehe) och Ella matade Kian med Tacochips (..ingen bra idé) och plockade upp leksakerna Kian slängde på golvet och gav till han :) Så kul att se, snart kan dem leka och fajtas mer. Kian ska bara växa till sig lite till först och lära sig att gå/springa ;)




Jon har inte fått någe jobb för imorn ännu, hoppas han får vara ledig!! Men dem ringer ju säkert imornbittti :/

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa i min bok och sen sova...




Hey ho, let´s go!....


Bilder från Fredagens jippo!


Me & Honey ♥
(och halva Jens)


Hehe, min snygga Moonwalk..jäkligt proffsigt faktiskt ;)



Två fyllon. (Jag och Macke)



Hahaha...ja vad ska man säga..!? ;P



........som sagt  :D



Här varé fest



Hun' full o glad :)



Jag och Sara var ute på vårat egna lilla äventyr och sprang på en drös med Brandmän, jag slängde upp kameran och slutresultatet blev detta fina kort..haha ;)



Saras fötter...H&M har dålig kvalité på strumpbyxorna! :P


Grabbarna grus :)
Jon, Jens och Markus


Hahaha...älsklingen dansar fint! :D


Sara och Markus, så fint par :)

Min syn på saker och ting

I Helgen gav sig familjen iväg till Borlänge som ni kanske redan har läst. Alltid lika skönt att komma iväg, låta Kian busa med farfar och farmor medans man själv tar en välförtjänt time-out från allt ansvar som det innebär att vara vuxen.

Under ett par dagar har jag vart imun mot saker som i vanliga fall retar mig, under bilresan upp insåg jag att den tiden är förbi. Längs med våra svenska vägar sitter det uppskattningsvis 58.343.568 st hastighetskameror. Förlåt mig 58.343.560 st tomma skåp som ska föreställa vägkameror. Åtta stycken skåp innehåller faktiskt en kamera. Hursomhelst har vi svenskar en oskriven regel som säger att man ligger på den rekomenderade hastigheten (vilken den är går att utläsa av vägskyltar) plus ca 10-20 km/h. Detta gäller tills man får syn på ett skåp eller möjligtvis en polisbil då man saktar in till rekomenderad hastighet. Man MÅSTE inte sakta in om man inte vill men det är allmänt accepterat att göra det om man skulle känna för det.
På resan till Borlänge märkte jag att det brister i utbildningen på många körskolor samt i förståndet hos en del medmänniskor. Inte nog med att vissa trafikanter envisas med att hålla rekomenderad hastighet på sträckor där plus 10-20 km regeln gäller. När dom får syn på en låssasfartkamera lägger dom sig 10 km UNDER rek hastighet. Tror dom på fullt allvar att "storebror" ser dom genom den lilla kameralinsen (som saknas i 99,9999999 % av alla skåp) och antecknar att HZI 343 är VÄLDIGT duktig som håller hastigheten med MARGINAL, guldstjärna i kanten! Ja du tant Asta, tur för dig att jag är en sån otroligt uppmärksam bilförare, annars hade jag parkerat min focus ovanpå din rostiga mazda.

Väl i Borlänge stressade vi ner en kycklingrulle för att hinna ner till Jens för att inta alkoholhaltiga drycker med sagde värd, Mackan och Sara. Jag upphör aldrig över att förundras över hur vuxen min relation till alkoholen blivit...aldrig för mycket, varvar med vatten, kan säga nej till en till. Jag ska försöka lära Carolina hur man gör någon gång men tillsvidare så skulle man kunna tro att hon klunkar direkt ur tidsmaskinen. Är hon månne dömd till att återuppleva sin första fylla i all oändlighet. Medans den 16-åriga Carolina och den ungefär jämngamla Sara (drack nog ur samma tidsmaskin) roade sig med sitt blev jag och Jens utklassade av Mackan på NHL 09. 10-1! Anmärkningsvärt kan tyckas...men det räcker liksom inte. Bara en seger för Mackan skulle ge ungefär 12 ggr pengarna på unibet. 10-1 är att jämföra med att det skulle börja växa kalaspuffar på träden och att klimatkrisen blev löst genom att alla skulle börja tanka sin bil med päronsoda. HÖGST ANMÄRKNINGSVÄRT! Hursomhelst var det iaf en trevlig kväll, jag hoppas på något liknande på nästa helgs kräftskiva.

Kian lär sig nya saker varje dag, och kommer han på nåt han tycker är kul så kör han tills han tröttnar, har han månne det efter sin mamma? Just nu stoppar han in ett finger i munnen och rycker ut det med ett ljud som låtter som en blandning mellan smask! och plopp! det blir förståss ännu roligare när någon följer hans exempel.

Nu ska jag följa dom spännande slutminuterna mellan Hafnarfjördur och Breidablik på livescore, jag tror vi alla vet hur det borde sluta!

gonatt /jon

Söndag 090726 "Carolina är en svamp..."

I helgen har vi varit i Borlänge. Vi åkte direkt efter Jon sutat jobbet i fredags.
Vi lämnade Kian hos Farmor o Farfar och åt mat sedan drog jag och älsklingen vidare och festade med Jens, Markus och Sara. Jag som skulle hålla mig till EN vinare och ta det lugnt den kvällen eftersom kräftskivan äger rum nästa helg så tänkte spara mig lite till den :P Heh jo visst tjena, jag är som en svamp när jag festar så vet inte hur mkt som slank ner..väldigt omogen och dum i huvudet..not good!
Men men vi hade kul...fick för oss att dra ut senare på kvällen, vilket inte var lika kul kanske. Men i det stora hela så var det en bra kväll tycker jag :)

Lördagen var vi rätt slitna både jag och älskling, vi sov ända till 14:30 då tyckte de övriga att det var dags att gå upp..hehe.

Idag kom vi hem vid typ 14:30. Vet inte vad jag ska göra nu. Kanske ta en liten promenix till konsum med Kian..?
Han e helt galen, ska ta o busa lite nu :D

-bye bye!

(Kommer lite bilder från helgen senare) ;)

Tävling!

Fram till den 15 Augusti har du chansen att vinna ett av dessa Armband.

Dem är gjorda av Glaspärlor och Sötvattenpärlor och har en snygg

Berlock med texten "Hand made" på.

Finns i färgerna lila, rosa och turkos.



Gör såhär för att vara med i tävlingen:
Vidarebefodra/kopiera detta meddelande till minst två av dina vänner samt till mig [email protected]
Då är du med i utlottningen och har chans att vinna armbandet i valfri färg, TRE VINNARE kommer att dras den 15 Augusti och kommer att meddelas via mejl.
 
  Kom igen nu! Var med och tävla! Besök gärna hemsidan också.


-





http://hannahsthlm.blogg.se

Var med och vinn!!

Nu har du chansen att vinna ett Vackert, Originellt och
Välgjort Smycke från Smyckedesign :) 

Klicka på länken nedan:

http://www.smyckedesign.vpsite.se/NyheterTvlingar.html




Torsdag 090723 "Trött!"

Igår var syster här. Det var skönt o härligt väder, men inte passade vi på att vara ute för de  :P
Det är lite svårt eftersom vi inte har någon skugga som Kian kan hållas i. Var iaf ute och gick en kort sväng till dagiset, tänkte prata med dem om jobb men inte en människa såg jag till. Så får ta det en annan dag istället då.

Igår testade jag på att göra hamburgare på ett nytt vis med lite mjuk och krämig mozzarella i mitten med lite smak av basilika. Det var gott, men inte riktigt så som jag hade förväntat mig.
Men det är kul att testa på lite nya recept ibland :)

På kvällen blev jag extremt chokladsugen så jag for iväg till Konsum och köpte en varsin stor Marabou till mig och Jon...mmmm, så fruktansvärt gott! Det värsta e att nu går jag o e sötsugen hela tiden, så blir det ju oftast när man väl har unnat sig. Men nu måste jag försöka att låta bli onyttigheter ett tag :P



Idag vaknade Kian alldeles för tidigt, han sov dåligt inatt dessutom. Så dagen har hittills varit väldigt tröttsam och seg. Har precis vaknat efter att ha sovit en timme. Tror Kian e på väg att vakna till nu också.
Dags att slänga i oss lite mat tror jag, hungrig (som vanligt!) :D

Sara skulle komma hit om ett tag, kul o få lite sällskap idag också :)
Får se om jag kanske åker och solar när Jon kommer hem, känner mig så blek och glåmig. Skulle ju behöva klippa mig och färga håret på tal om det, men får väl se när man har råd med det..? :/

Ne ha en bra dag!...

 

-


Måndag 090720 "Att folk orkar..."

Jag kikade precis in på Facebook lite snabbt för o se om någon hade skrivit till mig lr så (som om det skulle vara det?..heh) :P
Men iaf så kom jag att tänka på hur jävla uppe i sig själv folk är nu för tiden. Sitter och skriver så att alla kan se vad dem gör, ska göra eller nåt annat ointressant skit som dem tydligen tycker att alla borde veta. Tycker dem borde ta o skaffa sig ett liv istället för o sitta inne på Facebook och hävda sig själv hela tiden
Och folk som Twittrar måste ju ha alldeles för höga tankar om sig själv, hur många är det egentligen som läser det dem skriver varje minut?...tror dem att folk är så intresserade av deras liv?...
TYDLIGEN!
Varför har dem det behovet av att dela med sig av allt dem gör hela tiden?...jag fattar faktiskt inte att folk orkar!

Men men whatever!...

Här sitter jag och skriver av mig så att folk kan läsa om mitt (intressanta?) liv och om vad jag tycker o tänker om saker o ting..hehe, men blogga en gång om dagen tycker jag man kan göra, de é ju som att skriva dagbok. Bra att man kan gå tillbaka o kolla också, om man skulle vara senil (som jag) :P

Nu ska iaf Carolina lägga sig och sova, så då vet ni det ni som nu läser detta spännande inlägg ;)


God natt  / "summersense"



Tog lite bättre bilder på halsbanden idag, det är jäkligt svårt att få fina bilder på smycken.
Men jag tror att det får duga sådär iaf. Jag hann inte med att ta bilder på alla halsbanden idag så imorn har jag bara dem snyggaste kvar att fota..najs! ;)


 

    
fyra av de tolv halsbanden som jag tog  kort på idag..blir det ok bilder till hemsidan?



Jag är normal!

Trots begränsad sömn med tungt huvud som följd flöt timmarna på jobbet undan med bra fart, mycket beroende på att jag fick ett pass som är att betrakta lite som "lyx" i den mån det nu passar in som beskrivning på ett proffice-gig. 6-15 och en hel avdelning för mig själv...jag tackade och tog emot. Imorgon blev det skräpiga 8-17 istället, den som säger att det jämnar ut sig har aldrig jobbat i bemanningsbranchen.

Jag jäktade hem för att träffa familjen och kolla in slutresultatet i den spännande vattenpolomatchen mellan Sydafrika och Tyskland, nej jag driver inte med er. Min nya tipsstrategi går ut på att tippa lågodds-matcher i sporter där det känns omöjligt för ett sämre lag att vinna...och det funkar hittils. Igår fick jag visserligen bita lite på naglarna när jag följde Italiens U-20 damer på livescore. Helt normalt beteende att vara vaken sent för att följa volleyboll på en skärm där det bara blippar upp siffror. Sa jag att det handlade om volleyboll för den delen. Italien låg risit till i 4:e men lyckades skaka fram ett 5:e avgörande. I dom fyra första seten går man till 25 points, i avgörande gick man bara till 15 tydligen. Synd att ingen talat om det för mig bara...vid ställningen 15-10 till Italien slutade siffrorna att blippa upp. I 10 minuter satt jag och tittade på ingenting innan jag fick syn på en fet text mitt på sidan "MATCH FINNISHED" det hade stått där hela tiden...
Jo, visst känner jag mig som lite av en expert på området. Luck has nothing to do with it...yeah right.

ÖSK kunde tyvärr inte ta del av mitt flyt, trots att jag, sandra och pappa johan var där och supportade. Pappa johan hade med sig sin son Hugo för första gången, hans premiär kunde ju ha slutat bättre än 1-3 till häcken. Nåja...nya friska tag.

Carro pysslar med smycken så fort hon har chansen, någon tid till övers för bloggen finns det inte om ni undrar vart hon håller hus.

Nu ska jag sova.

Ska bara kolla hur det går för Bulgarien mot Taiwan först.

Tjo! /jon

I'm in the zone

Jag vet inte vad det är med mig nu för tiden. Min förmåga att stöta på I-lands problem tycks vara som bortblåst. Jag går runt och känner mig sådär sötsliskigt glad som karaktärerna i tillrättalagda feelgoodproduktioner á Hollywood. Allt går min väg. Jag går ut och springer för att jag har lust, utan att få plågsamma ångestattacker när jag inser att jag har halva rundan kvar. Jag äter lite nyttigare, men smörgåsarna är fortfarande goda fast det är tomater på dom. Mina spel på Unibet går in hela tiden, jag vinner alla matcher när jag spelar Worms på Xbox.

Som du förstår kära läsare så måste det vara nåt skummt i görningen. Det ligger alltid ett bananskal och lurar bakom hörnet och väntar på att du ska trampa på det, det står alltid ett rådjur vid skogsbrynet och väntar på din bil, det finns ALLTID en hal fläck på din matlåda som väntar på att den ska få dig att vända lunchen på golvet. Men när allt i livet tycks gå din väg så blir dom 1000 ggr fler. Så tro mig när jag säger att jag är på min vakt. För det kan väl inte vara så att jag nått krönet på en 25 år lång uppförsbacke avmotgångar. Nu låter det som att jag haft ett misserabelt liv, dock inte jag anser mig lyckligt lottad i det stora hela. Om det däremot skulle finnas statistick på hur ofta en människa slår i lilltån i en kant, tappar smörgåsen med smöret neråt, drabbas av felstudsar, motvind, stenar i skon och förkylningar så skulle min beskärda del ligga på säkert 200% mer än gemene man. Hmm...kanske, kanske...okej varför inte? Istället för att min vanatrogen vänta på att ett bli påhoppad av ett lurande missöde ska jag njuta av att rida på vågen tills den klingar av.

Nu ska jag lägga mig i tid, sova gott, vakna utvilad och ta vara på dagen!

Visst kan det vara jobbigt när det går bra för andra...känner du så? HAHA...JOBBIGT VA!

Imorgon ska jag föresten försöka dela med mig av flytet till ÖSK så att det blir seger.

Blablabla...eller hur?

Gonatt/ Jon


My kind of day!

Idag stod karma som segrare efter många om och men. Proffice spiralen har vart på nedåtgående och jag har med skräckblandad  ångest set hur DHL i mosås sakta men säkert bytt skepnad från arbetsplats till slavläger. Jag har sett hur synen på människovärde och medmänsklighet grummlats i jakten på pengar. Man skulle kunna tro att ledningen gör sitt bästa för att få människor att vantrivas men det är bara girigheten som gjort att ingen längre vill jobba där.

Hur kan då detta vara glada nyheter undrar vän av ordning? Självklart är den goda nyheten att jag om två veckor slipper befatta mig med sumphålet mer. Idag signade jag kontraktet som gör mig till medarbetare på Färg & form från och med den 3:e augusti. Nytt jobb! Bättre arbetstider! Trevligare medarbetare! Skön atmosfär! Javisst! Uppskattning? Mindre stress? Troligtvis! Och så förståss en liten lönehöjning på det sen! Jo man tackar!

Jag kände hur en sten föll från bröstet, ångesten som jag burit på alldeles för länge försvann och jag kände hur luften jag andades kändes friskare.

Nu leker livet och därför vill jag ta tillfället i akt att rangordna mina absoluta favoriter bland kulglassorter! Imorgon ska jag ta en 1/4/9:a ELLER en1/4/8:a

10.  Daim - riktigt god...om man är sugen.
9. Melon - sommrig men utan det lilla extra
8. Blåbär - en outsider som man slår till på alldeles för sällan
7. Ägglikör - old school!
6. Pistage - bör finnas med i var tredje våffla
5. Lakris - är för våfflan vad lime är för drinken, funkar till allt.
4. Citron - sommarfavoriten
3. Citron/lakris - Det är citron OCH lakris, genial idé som borde kunna utmynna i ett nobellpris.
2. Rom/russin - Seriously hardcore style!
1. Pecannöt/kola - Nä, ingen överaskning där inte, En våffla utan pecannöt är en ofullkomlig våffla, en våffla MED pecannöt är sann perfektion.

Har jag rätt eller har jag RÄTT?

Ett gott råd när sommarsolen steker och glassuget stegras, låt inte den tryckande värmen grummla ditt sinne när du står längst fram: Frestas icke av mascarpone, tiramisu eller stracciatella - låtom dig ledas i god smak med en old school våffla.

Zlatan går till Barcelona? Tråkigt. Dels för att det blir fiasko han har inte det som krävs, han är inte av Barcelona-material.
Dels för att det är jobbigt när alla plötsligt är Barca fan. Man bör inte kalla sig Barca fan när man hejjar på dom enbart för att zlatan (eller henke) får nöta bänk där. Har man inte hållt på Barca sedan man såg dom spela första gången så är man INTE ett fan. Man älskar Barca för att deras fotboll är konst och har så varit under decennier. Försvinn tillbaka till era egna lag låssasfans!

Är det normalt att tänka på julsånger mitt i sommaren?
Nu tändas tusen juleljus...jag älskar julen!

Hejdå! / Jon

090716 Torsdag "Kossorna hamnade verkligen mitt i skiten"

Hehe..tyckte det var lite kul i tidningen idag där det stod om kossor som hade rymt från sin hage och hamnat i en gödselbrunn, dem räddades allihopa. Under bilden stod det "Kossorna hamnade verkligen mitt  i skiten" :D
I know..torr humor, men liiite kul var det väl iaf? ;)

Igår var jag och min lilla snutteälskling med mina föräldrar till Stora holmen. Kian fick åka miniputt-tåget, det tyckte han var lite kul, han gungade och kollade på äckliga fåglarna som fanns där (fanns nästan inga djur kvar där längre). Men Kian tyckte att det allra roligaste var att kolla på alla barnen :)
Sedan gick vi upp på stan och åt mat. Efter det gick vi igenom Stadsparken och vidare igenom Wadköping där dem hade en lekstuga med en häst, kossa och gris i trä som vi kollade på.
Sedan bar det av till Mega, vi tänkte köpa massa kläder till Kian men bara för det så hade dem ju nästan ingenting snyggt i hans strlk  :/

Kian var jätteduktig och snäll precis hela tiden och han var helt slut efter den dagen så han somnade så gött i sin säng och sov hela natten lång utan välling :)




       Kian & Mamma åker "Tuff tuff tåget" :)

Hästen & Kossan som fanns i Wadköping 
   (inte så intressant enligt Kian)..hehe
 
Kian leker i Stora Holmens lekpark



Idag var jag helt slut, kändes som jag hade kunnat sova hela dagen lång. Men klockan 08:00 var det uppstigning tyckte Kian :P
Vi var ute och gick en sväng efter frukost. Mitt på dagen kom Kians moster hit. Vi busade med Kian, gick en promenad till Konsum, käkade pannkakor med glass, spelade spel och åt chips och sen fick vi ångest och mådde dåligt så vi drog ut o sprang en sväng (det blev mest en promenad eftersom jag får sådan fruktansvärd håll så fort jag springer) säkert för att jag e så jäkla otränad :P
Nu ska jag iaf börja vara nyttig, från och med imorn :)

På tal om imorn så måste vi alla hålla tummarna för att Jon får jobbet som han ska på intervju på imorn :)

Jag vet inte vad jag och lillsnuttas ska göra imorn, Jon jobbar ända till 18:30..boring :/



Nu ska jag lägga mig och antingen läsa lite i boken som jag började med i förrgår eller så ska jag sova....

Tisdag 090714 "100% Normal"

Nu var det ett tag sen jag skrev här igen.

Igår fick inte Jon något jobb så då var vi först iväg och gick runt Ånnabodasjön, det är jättefint och perfekt att gå när man har barnvagn.På vägen hem därifrån stannade vi och handlade de som fattades till pajen vi åkte hem och lagade, riktigt god kycklingpaj blev de..*mums* :)
Efter maten gick jag ut och klippte gräset i rekordfart, sedan satte vi oss ned i soffan och såg Trelleborg-ÖSK på TV...0-1 blev det så jag vann 93:- Rätt nöjd!! :D

Idag var jag och Kian iväg till mina föräldrar medans Jon var på jobbet.
Jag passade på att städa bilen invändigt, det behövdes verkligen..så som lortgrisen stökar till, hehe (Jon alltså) grejjer ta mej fasiken överallt! Dammigt och skitigt var det ju iof också. Jag fick hjälp av syrran efter lite hot ;) hehe.
Nicklas, Caroline och lilla Jonna kom också ut till Hidingsta på eftermiddagen. Dem hade med sig massa kött och potatis och skulle grilla där. Så när Jon ringde och ville bli hämtad efter jobbet så hämtade jag han o sen åkte vi dit och käkade med dem, så himla gött med grillat! :)

Imorn bär det av till Stora holmen med Kian och mina föräldrar, kul o se om Kian gillar lillputt-tåget och djuren som finns där (om det nu finns djur där nu för tiden?) Hehe det var väldans många år sedan jag var där :P
 Det ska bli trevligt att komma ut o göra något iaf.

Nu ska jag försöka sova. Har käkat alldeles för mycket idag, så det kan bli svårt. Får sådan ångest o kan inte sova då! Känns som jag gått upp 5kg bara idag :/

Men ska ge det ett försök nu iaf...

Natti..

Torsdag 090709 "Ghhha!..."

Jon sa att jag var tvungen o blogga innan jag gick i säng....
men vad fasiken ska jag blogga om då?...det har inte hänt så mycket varken idag eller igår!

Skriver lite om min lilla busunge som är mer vild än tam nu för tiden då :)
Kian var jätteduktig och sov hela natten utan någon välling, han sover oftast lite längre på mornarna nu för tiden också..det e skönt! Hoppas det kan hålla i sig ;)
Nu är han nog snart igång o kryper tror jag, han tog ett steg idag o jag blev så glad o berömde han massor..hehe men då la han sig pladask på golvet o kolla på mig som om jag var dum i huvudet lr nåt :P


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sooova!

-bye!



/Carolina

Ljuset i tunneln ELLER karmas vägar äro outgrundliga

Det var en väldigt trött Jon Som med möda lyckades ta sig upp ca 43 minuter efter att klockan ringde första gången, så istället för lugn start på dagen blev det flingtallrik under påklädnad. Ont om tid? ja, visst. Stresssad? Hell yeah! I tid till jobbet? As always! Jag börjar trivas bättre och bättre på ford i takt med att jag kommit in i det och inte behöver spendera halva dagen med att ställa dumma frågor. Med det inte sagt att jobbet inte längre går att jämföra med en envis blåsa i munnen som sitter preciiiis där man vanligtvis tuggar eller en mygga som surrar i mörkret alldeles vid örat när du ska sova men är spårlöst försvunnen när du tänder lyset.

Det verkade bli en vanlig dag med mörker i sinnet. Det blev inte bättre av att jag dagen till ära hade med mig till frukost, hör och häpna: En dubbel macka med...SMÖR! Hurra för mig mitt lata as som inte orkar gå upp i tid för att fixa ordentlig frukost! Jag äro en narr vid livets hov!
Jag citerar den gode Tony Irwing när jag säger: MEN... Dagen tog en oväntad vändning när jag fick ett mystiskt telefonsamtal...Jag tryckte på svara-knappen och sa:"Ja, det är Jon" *cliffhanger"
"Hej, det var Marita här på färg & form, du var på intervju hos oss i våras" -sant
"Han som fick jobbet då ska gå tillbaka till sin gamla tjänst på Atlas" -Say what!?!
"Vi undrar om du fortfarande är intresserad av tjänsten och om du har lust att komma på intervju igen?" - HAAALELUJA!
Det kompakta proffice-mörker som tynger mitt sinne sprack upp och jag såg ljuset. Min förra intervju med tillhörande rundtur på färg och form fick mig att förstå vad som menas med himmelriket för en gammal (nåja),  sliten lagerslav . Och jag vill dit.

Det måste vara karma. Jag sliter hårt för att försörja min familj. Jag unnar mig knapt någonting utöver det nödvändigaste. Jag försöker i största möjliga mån att underlätta livet för mina medmänniskor när tillfälle ges. Jag sätter sällan mig själv i främsta rummet. Här kommer belöningen! Eller? När jag ransakar mig själv kan jag inte minnas att jag pissat på ringen på toaletten, startat några kärnvapenkrig eller sparkat på hundvalpar. Endast något så grovt skulle kunna motsvara att ge mig hoppet åter för att sedan rycka bort det IGEN.

För en anställning på färg och form skulle jag gladeligen klä mig i rosa kläder, ha långa öron och sjunga: "jag är en vanlig kanin" in public. Jag skulle klä av mig naken, smörja in mig i ister och glida runt som en säl på golvet inne på F&F givetvis skulle jag klappa händerna och göra autentiska ljud. Jag skulle tillochmed dricka kaffe, som jag hatar. Ge mig jobbet!

Hmm...såg karma min offensiv mot myrorna? Jag älskar nippon, myrorna tror att det är godis och tar med sig det till boet där alla låter sig väl smaka, Men..det är ett gift som verkar efter ett tag och alla går en långsam, plågsam död till mötes. Pretty sneaky! Jag ler bara jag tänker på det. Dö äckliga myror! Gör det mig till en dålig människa, ska karma straffa mig?


/ Jon


Slut på det roliga

Första dagen efter semestern och mitt glada humör är undanstoppat långt in i garderoben, enda gången jag plockar fram det är när jag tänker på alla semesterfirare: Ha det kul i regnet!
När det var dags för lunch var jag helt färdig, jag orkade inte ens ta en tupplur, hoppas jag kommer in i det snart...annars blir det en tung period fram till jul. Funderade på hur långt det är kvar...länge, länge. Jag älskar julen!...Är det normalt att längta till julafton året runt?

Efter en hel dags jobb inser jag nu ännu mer att jag inte är skapt för att knega mig igenom dagar, veckor, månader och år. Spel! Jag vet att jag har kraften i mig, det gäller bara att kontrollera den. Det är en svår balansgång att skilja rätt från fel, säker mark från sank, 1 från X...men jag är skapt för nåt större än slavarbete.

När jag kom hem från jobbet vara jag rejält sliten men när jag såg att Kian var på bushumör blev jag piggare. Vi badade och busade. Innan välingen var han rejält uppe i varv, han flaxade, morrade (!) och tillslut brottade 11 kg vild unge ner sin pappa och dregglade honnom i örat. Tur att mamma Carolina kunde rädda mig.

Igår var det omstart i Allsvenskan. Jag, Carro, Sandra och Daddy Johan som kommit på besök från Live longtime town stod på västrat stå och hoppades. Tyvärr blev det bara en pinne för svart-vitt. Men jag kan plocka fram smilet från garderoben när jag tänker på 1500 gnagare på borta sektionen: Hoppas ni är förkylda efter att ha stått i regnet ERA JÄVLAR!

/ Jon

uppdat. med bilder. Söndag 090705 "Idag blev jag faster!" :)

Den här veckan som var Jons sista semestervecka har gått alldeles för fort!
Vi har gjort något varje dag men tyvärr sviker minnet. Jag söp nog bort alla hjärnceller i Fredags tror jag, då var nämligen Sara (www.blacktower.blogg.se) här på dagen och sedan satt vi några tjejer hemma hos henne på kvällen och förfesta lite. Vi drog vidare till Harrys men där blev vi inte långvariga då folk började må dåligt av alla pepparkaksshots som vi drog i oss hemma hos Sara, hehe. Själv tyckte jag ju att alla var tråkiga o mesiga som mådde dåligt så vi var tvungna o dra hem så fort, heh...men som sagt "skrattar bäst som skrattar sist", väl hemma var det jag som stod och spydde i slasken i köket. Det hade inte lucktat "tårta" på morgonen precis enligt Jon, eftersom jag inte hade en tanke på att ta bort spyorna som låg kvar i slasken :D
Men vi hade riktigt kul på förfesten iaf!!

I Lördags så var jag seg och trött (bakis alltså)..heh. Vi gjorde inte så mycket på dagen, men på kvällen kom Sara hit och "Pappa Johan" från borlänge dök upp så vi käkade tacos, gick en promenad o sen spelade vi spel resten av kvällen. Det var kul.
Johan sov kvar till idag, vi har varit på Ikea och Marieberg. Klockan 18-20 stod vi på Behrn Arena och kollade ÖSK-AIK, det blev 1-1 i den matchen.

Vi köpte bebiskläder på Marieberg idag till världens sötaste lilla tjej (Jonna), jag har nämligen blivit faster, Jon farbror och Kian har fått sin första kusin idag klockan 12:02 =)
Längtar till jag får se henne!! ♥


Nu ska jag grejja lite med mina pärlor och sedan hoppa i säng, är trött! :P

Jag undrar om Jon ska få nåt jobb imörn, han har inte fått nåt mess ännu....

Haré gött!..bye!


Lite bilder från i fredags.....

                                                                         
Jon var snäll och kom med påfyllning.(som om vi inte var fulla nog) ;D                  


Coola 38 åringen ;)    


Jag och Sara  


Jag var iaf förståndig och drack mkt vatten under kvällen :)

Crazy is what crazy does

Nu är Carolinas lilla mini PC tillbaka efter en tids frånvaro, och för första gången sen den kom hem befinner den sig på nedervåningen där det var tänkt att den skulle hålla till. Därför passar jag på att skriva ett litet inlägg, bloggen blir lite tom eftersom Carolina har fullt upp med sina smycken (besatt kanske).


Efter en hektisk vecka i Borlänge med Peace and love där Volbeats spelning var överlägset bäst har den här veckan vart betydligt lugnare. Även om Carolina drog upp ett högt tempo i början av veckan. Det sista hon gjorde innan vi åkte till Borlänge var att dammsuga, vi han inte vara hemma 24 timmar innan dammsugaren var framme igen. Ett trasigt kex på köksgolvet och en smula i hallen - en given anledning att dammsuga hela huset. Två dagar senare var det dags igen - crazy is what crazy does.


Men annars har det varit lugnt, det är ju för varmt för att göra något. Men igår gick jag en hård match mot en 3x3 meters paviljong, piece of cake? Det är större än man tror, plus att den var från jysk - företaget med en fetisch för att stycka upp saker i betydligt fler delar än nödvändigt. I sista ronden åkte tältet upp, samma natt kom ovädret och blåste ner skiten...den som blev förvånad räcker upp en hand.


Samma natt hämtade jag min lilla sambo som "bara" skulle ta nåt glas vin och sitta på uteservering. Hon åkte runt 16.30, ringde efter sprit vid 20, ringde efter hämtning strax efter tolv. "Dom andra mådde dåligt men jag mår bra, jag söp dom under bordet, onödigt att gå ut när dom inte klarade av....bla,bla,bla." lät det i bilen på väg hem. Väl hemma dröjde det en halvtimme innan hon ropade på Ulrik i en hink...den som blev förvånad räcker upp en hand.


...Jag har inte räckt upp handen på några dagar.


Ikväll kommer pappa Johan, vi ska ladda för ÖSK-AIK imorrn. Gött mos!


/ Jon


RSS 2.0