Tröga veckan

Kian piggnade till i mitten på förra veckan men övriga i familjen hade det tyngre. Carolina har dragits med en envis snuva medans jag själv har haft tunga luftrör. Detta har medfört att vi har fått spara in på dom krafter vi haft. Mitt bloggande har fått stå tillbaka för jobb, sömn och lite OS. Nu har det ju inte hänt så himla mycket, det är Kian som har haft kraft att busa lite.

Kian har hunnit med att smyga in på sitt rum och med sina låååånga armar rycka åt sig sina färgkritor. Man brukar fatta misstankar när Kian är tyst under en längre tid men eftersom Carolina vart sjuk och orkeslös tyckte hon nog att det var skönt med lite lugn och ro. Kian tackade för det med att smaska i sig sin gula krita, tur att dom är giftfria. Tydligen smakade den inte helt fel eftersom han blev väldigt ledsen när Carolina stoppade honom från att äta fler.

Under tiden som Carolina vart sjuk har vi haft en madrass liggande under soffan. Det har medfört att Kian har fått ett nytt favoritnöje. Han klättrar upp i soffan, tar sats och går rakt ut - Galning!

Sedan har han minskat sitt värde genom en riktigt ful manöver. Han har börjat krångla vid sina blöjbyten, våga vägra blöja. Carolina ger upp och skickar honom till pappa med en blöja i handen. Kian springer i i vardagsrummet med blöjan i högsta hugg - liksom för att visa att han inte har nån på sig. Glad i hågen kliver han fram till min Pitsburgh tröja som ligger på golvet...OCH PISSAR PÅ DEN. Antar att vi inte har samma favvolag i NHL.

Till helgen hade iaf hela familjen återfått det mesta av sina krafter och vi spenderade fredagkvällen tillsammans med Johan, Linda och barnen. Pizza, alkohol och TV-spel för herrarna och damerna...ja...dom gjorde väl tjejgrejer eller nåt. Somnade runt klockan 4 efter en spännande curlingmatch och guldrullen blood in, blood out.
Igår hälsade vi på Carolinas föräldrar så att Kian skulle få lite mormor och morfartid. På kvällen åkte jag till Johan och lirade guitar hero Metallica! AWSOME! Medans Carolina och Sandra glodde på melodifestivalen. (tråkigt)

Idag skottade jag iordning en riktigt härlig snöborg på våran uteplats (igen) och om det snöar ordentligt en gång till ska jag bli så arg så att jag fattar eld och smälter all skottbar snö. GAAAAARH! Precis i denna stund kliver Carolina in och säger att det vräker ner snö och att hon knapt kommer in på uppfarten. YOU WANT A PIECE OF ME GOD!?!
Kian lallade iaf runt i borgen och stortrivdes. Han älskar att titta på när jag skottar, kastar snöboll eller hittar på annat snöbus. Nu har Kian lagt sig för snart tre timmar sen och jag har plockat undan, bäddat och tagit hand om ett berg med tvätt, nu kan jag med gott samvete luta mig tillbaka för olympiska spelens höjdpunkt.

ha det gött!

Tisdag 100223 Sjuk IGEN!

Idag och igår fick Kian vara hemma från dagis och vila upp sig efter den eländiga sjukan han haft.
Just nu ligger han o sover på madrassen här i vardagsrummet.

Nu har jag gått o blivit förkyld IGEN, det var ju bara ett par veckor sedan jag var genomförkyld. Snacka om dåligt imunförsvar! :/
Har halsont och är snorig. Usch jag hatar att vara förkyld, ligger hellre hemma med hög feber. Men men hoppas att det går över fort.

Nu vaknar Kian....

Ha det bra
-bye

Söndag 090221

Nu är vi hemma i Garphyttan igen. Det var inte så farligt väglag. Men när vi kom hem var vi utesnöade, helt sjukt mycket snö var det :P


Såhär såg det ut när vi kom hem. Jon fick göra en volt över snöhögen så han kom åt snöskyffeln som stog vid dörren..hehe.

Idag mår Kian bättre, men han är ju rätt trött och grinig efter den höga febern och hostan som bråkar med han hela tiden :/

Jag är irreterad i halsen, hoppas verkligen inte att jag blir sjuk nu. 
Har ont i huvudet som f-n efter att ha burit runt på Kian. Men det var väldigt skönt att vi fick så mycket hjälp i Borlänge. Jag och Jon fick sova hela nätterna, det är lyx när man har småbarn! :)

Får se om det blir någon Linedance idag, beror på hur jag mår.

Ha det bra.
-bye

Lördag 100220

Weeeei!...jag hade 12 rätt på stryktipset idag! :D
Som sagt, alltid när man ligger risigt till ekonomiskt så ordnar det sig alltid på nåt sätt.
1045:- blev det..hihi.

Våran lilla älsklings Kian är fortfarande sjuk med hög feber och världens jobbigaste hosta :(
Sedan i Onsdags har han haft det så. Han sover 5-15min och sedan vaknar han av hostan och så är det dag som natt. Han är ju helt slut lilla kraken :(

Imörn tänkte vi åka hem till Örebro, men vi får väl se om vi tar oss hem eller om ovädret gör så att vi blir kvar.


Borlänge, here we come!

Idag mår Kian lite bättre. Jag har ont i nacken och huvudet (som vanligt!) Men annars é det bra :P

Ikväll bär det av mot Borlänge, vi åker iväg vid 19.00 tiden när Kian ska sova.
Imorn ska jag o Jon till Sara och Markus och det blir partajj, blir nog som vanligt väldigt kul! :D

Nu somnade Kian på madrassen jag lagt fram på vardagsrumsgolvet, bra att ha den framme när han är sjuk så han får sova när han vill.
Jag måste passa på att hinna med lite under tiden han sover, packa, städa, tvätta mm.


Ha en trevlig helg!



Hemma med en febrig kille

Idag blev det inte långvarigt på dagis för Kian. kl.09 lämnade jag han där och kl.09.30 ringde dem och sa att jag har en son med 39,3c feber.
Jag tyckte han var grinig och varm i morse, men han hade ingen feber då. Men det kan ju gå snabbt.
Tror det är för att han fick sin andra spruta mot influensan igår. Så det blir nog snart bra igen.
Han orkar iaf vara uppe o grejja fast han har så hög feber, grinigare än vanligt bara :P

Nu é det dags att byta bajsblöja IGEN...jippie! hehe.

Tisdag 100216 "Fettisdagen"

Äntligen nerbäddad i sängen!

I morse skjutsade vi Jon till jobbet eftersom jag behövde bilen. Efter det åkte jag o Kian hem o käkade frukost och sedan for vi iväg till dagis. Han tycker det är jättekul på dagis, han springer fram till leksakerna och börjar leka på en gång och han varken hör eller ser mig när jag försöker säga/vinka hej då! :)

Jag hann hem en sväng innan jag åkte till sjukgymnasten. Aj som f-n vad ont det gjorde när han började trycka på käkarna!! Till slut var jag tvungen att säga åt han att sluta. Konstigt att jag inte tänkt på det förut att jag är så spänd där, det sitter ju nämligen ihop med min onda nacke.
Jag ska enligt sjukgymnasten träna och stretcha nacken, tänka på hållningen och att inte spänna käken. Det svåraste kommer vara att sluta spänna käken..heh. Han trodde det var så att jag gnisslade tänder när jag sover o att det är därför jag var så spänd där, men det gör jag inte o har aldrig gjort! Däremot går jag o spänner käken ofrivilligt typ hela dagarna...yes I know I´m retarded!! :P

Efter sjukgymnasten åkte jag och hämtade Kian på dagis. Han fick bara vara där 9-12 idag eftersom vi skulle till BVC med han och ta andra influensa sprutan. Det gick jättebra, han var så duktig så! :)

Efter det åkte vi till Marieberg för o köpa present till min bror som fyllde i Söndags. Inte det lättaste och köpa present till en 28 årig kille som inte önskar sig nåt speciellt :P
Det blev en verktygslåda till slut iaf.

Vid 16 åkte vi och hämtade Jon på jobbet och så åkte vi och firade Nicklas. Det var trevligt att träffa dem. Blir alldeles för sällan nu för tiden, Jonna hinner växa alldeles för mkt mellan varje gng :P

När vi kom hem ca 19:15 så åkte Jon iväg på en gng för han skulle på möte med fotbollslaget.

Men nu är alla hemma och ligger i sina sängar och ska sova. Jon tycker jag ska sluta knäppa på datorn nu tror jag :P


Natti!

PS. Det blev inga semlor för oss på fettisdagen, men det gör inget för vi är fettisar ändå så det räcker!

Tveksam OS-form

Jag orkade inte se invigningen live, jag somnade efter att Jonsson och ACO åkt vilse i skogen. Jag tycks inte ha lyckats toppa formen inför vinterspelen i Vancouver. Men invigningen var riktigt blek och skidskyttedamerna var inte mycket att se så jag har inte tappat speciellt mycket. Idag har jag kollat in backhoppsdelen i nordisk kombination och nu ser jag svenska skidskyttarna med pappa Rudolfs klistervalla under skidorna. Vi blir nog sämst när det gäller i år. Men jag säger som man ska när man är örebroare: Det är orättvist! Dom som startar tidigt åkte i solsken, nu kör man i snöstorm.

Idag hade familjen en skön dag i solen. Jag fick betalt för mitt ryck med att skotta uteplatsen för en dryg vecka sedan. Kian tramsade runt och försökte sätta rekord i snöätning medans jag Och Carolina satt och göttade oss. Sedan grillade vi körv och åt oss mätta. Jag hade tom. lyckats hitta det sista exemplaret av citronfanta på konsum i garphyttan! Snacka om toppendag!

Efter några dagar känner jag att jag har nått så långt i mitt sorgearbete att jag kan berätta om mitt svek mot mig själv: Jag köpte inga biljetter till NHL-premiären i globen den här gången heller. Trots att minnet av hur grinig jag var när jag satt hemma senast det begav sig är relativt färskt. Det mörka hotet i form av den stundande elräkningen gör sig påmint och jag håller hårt i plånboken. Ibland är familjens ekonomiska lass extra tungt att dra...

ha det gött!

Förtydligande!

Det var inte Carolina som var den hjärndöda grannen på bion, det var grannen till vänster!

Ah! Don't go there!

Idag rivstartade familjen helgen med ett besök på skojlandet. Vi tänkte att Kian skulle få klättra av sig lite, men väl där var han lugnet själv. Åtminstone till en början, men Carolina busade och snart hängde Kian på. Så nu har han åkt rutchkana för ett tag framöver. Trött blev han iaf så nu har han gått och lagt sig.

Igår fick Kian busa med mormor och morfar medans jag och Carolina tog en kväll på stan. Vi började med grillspett på Grekiska kolbaren. Bra mat följdes upp med lite biljard. Det var inte igår och det märktes. Biljardens behållning var när Carolina surnade till lite:
C - Du måste väl inte göra ditt bästa!
J - Det spelar ju ingen roll, vi spelar ju bara för att det är kul?
C -Jaha, jag spelar ju för att vinna iaf!
Det syntes inte eftersom jag skjutit i alla mina bollar medans alla Carolinas låg kvar på bordet, förutom en som jag råkat skjuta i av misstag. Men hon vann en match iaf min älskling.

Sedan gick vi på bio, det var "Farsan" som gällde. Jag hade mina misstankar om att filmen skulle inehålla skrapet från jalla jalla och kopps...och om det ändå vart så väl. Jag har inte sett något så urmjölkat sedan scary movie 5. Tyvärr så kändes det som att resten av salongen klammrat sig fast vid tanken på en helfestlig komedi, så dom skrattade fast det inte var roligt. Eller så gick alla igång på överdriven turk-brytning. Värst var förstås min granne som saknade både humor, respekt och hjärnceller. Hon besatt däremot ett skratt som skulle kunna skära i glas, vilket hon gav utlopp för även när ingen annan skrattade (det hände faktiskt). Summan av kardemumman - Vi gick på farsan, nu är jag för aktiv dödshjälp. AH! DON'T GO THERE!

Men jag kan trösta mig med att OS har invigts. Nu kan jag kolla på kälke, curling, hockey och skidskytte till förbannelse. Ikväll börjar vi räkna in gulden!

Gaarrrrhh! Treasurrrrre ohoj!

Klockan kvart i sex igår dök jag in på jobbet, och med undantag för en snabbvisit hemma på en timme befann jag mig där till klockan åtta. Behöver jag berätta att min hjärna hann bli väldigt trött på den tiden. Kroppen då? Ingen fara, kroppen förstår inte sånt, den bara gör som den blir tillsagd. Efter klockan fyra var det städdag, hela firman tog ett krafttag för att få lite skjuts på projekt ordning och reda. Jag fick hjälp av självaste direktören med min lilla (gigantiska) tårtbit. Skönt att kunna se att det hände någonting, ibland känns det hopplöst när man ensam försöker styra upp det hela bit för bit. Men karma har uppmärksammat mitt eviga slit samt min osjälviska natur och beslutade sig för att belöna mig med klockrena älgtofflor. Dom var blåa, mysiga och jättevarma...allt man kan önska sig hos ett par tofflor. Övriga skatter: tofflor och fotoramar till Carolina, trädgårdssaker till Kian, plastväskor till Kians dagis samt rattmuffar och isskrapor till den som vill ha.

Idag var det liten lumpen-reunion på O'learys när Pettson på genomresa anslöt sig till mig och Johan. Han var sig lik den gamle liraren, riktigt kul att se honom. Men tiden går fort i glada vänners lag, plötsligt var klockan sju och det var dags att bege sig. Man borde verkligen köra en avslappnad afterwork lite oftare. Kian hade lagt sig när jag kom hem, men han var fortfarande vaken så jag passade på att gosa med honom en liten stund.

Nu ska jag och Carolina glo på upplösningen av vinterspelen, spänningen stiger.


Onsdag 100210

Jag fick äntligen tag i sköterskan på vårdcentralen i måndags och hon tyckte jag skulle gå till deras sjukgymnast och kolla upp min nacke omgående. Vilket jag gjorde igår och han sa att jag var väldigt stel i musklerna speciellt i nacken men också långt ner i ryggen samt i käkarna...o det var mer än jag visste, men visst kändes det ordentligt när han tryckte, klämde och vred där..aj aj! :/
Men han tyckte iaf att jag skulle försöka med ett träningsprogram som han skulle fixa till nästa gng, ska dit på tisdag igen. Han trodde det skulle funka, det är väldigt svårt att veta vad det är när det gått så lång tid.
Jag ger det ett försök och hoppas verkligen att det fungerar! :)

Idag har jag städat, lagat mat och bakat när Kian var på dagis. Jag gjorde hemmagjorda burgare...mmmm! :)
Maja och lilla Julia kom förbi en sväng förut och fikade, mycket trevligt! Så jag bakade en kaka med smörkräm mellan två chokladbottnar, den blev farligt god! Har mufflat i mig nästan halva helt själv *ÅNGEST!* heh.
Jag vet vad jag ska önska mig när jag fyller..ett gymkort! Skulle vara så skönt att komma iväg två kvällar i veckan åtminstone o träna, för hemma blir det ju inte mkt träna av :P Haga nautilus har jag ju tränat på förr och vet att dem är bra, nu är ju de det närmaste gymet också vilket är bra.

Jon är fortfarande på jobbet, dem har typ en "städdag" idag. Så dem skulle hålla på till ca 20:00. Snackade precis med han o nu skulle dem käka pizza o sen fick dem dra hem :)

Nu ska jag kliva in i duschen och sen lägga mig i soffan o glo på tv resten av kvällen.

-Bye


     
Mina mumsiga burgare & Den alldeles för goda kakan :)


Super bowl XLIV

Massvis med reklam om och om igen, varvat med riktigt hård action. Det är som det ska vara under denna klassiska uppesittarkväll. Colts gör upp med Saints i den överlägset mest spektakulära av idrottsfinaler. Mycket kan sägas om amerikansk fotboll men när det väl är spel så är det förbannat charmigt. Det är taktik och rävspel mixat med fantastiska prestationer och spänning. En grym passning kan vända en match på ett ögonblick, likaså en tappad boll eller en monstertackling.
Halvvägs in ifinalen är det Colts som leder med 10-6, Quarter backen Peyton Mannings passningar är klockrena och jag finner knappt ord för att beskriva hur imponerad jag är av hur man som QB kan prestera under den press man är satt under. Hoppas Colts håller undan.

Kian tog sovmorgon imorse vilket var väldigt skönt, det känns som om jag har hundra timmar att sova igen. Tyvärr går jag back den här helgen eftersom jag är vaken nu.

Kian fick besök av farmor som busade hela förmiddagen och efter sin middagslur fick han traska runt på delar av uteplatsen som jag skottat av. Han var hur nöjd som helst trots att han bajsade så fort han kom utanför dörren. Han lallade runt och luktade skit ett tag innan han fick gå in. Sedan följde han den avslutande skottningen genom fönstret, hur kul som helst tydligen.
Vi försöker vänja av våran busunge med att alltid få som han vill men det är inte det lättaste. Det blir ett himla liv om man inte plockar upp eller följer med honom när han vill dvs. nästan jämt, men jag tror att vi gjort lite framsteg idag.

Nu ska jag glo klart på halvtidsshowen! Sov lugnt vidare ni!

Utförsäljning!...

Jag har fixat o donat lite med hemsidan på sistone. Har utförsäljning på alla smycken så att jag kan påbörja den nya kollektionen :)
Gå gärna in och kika på: www.carolina-design-4u.com

Trevlig helg!




Det går i vågor

...det här med bloggskrivande. Ibland har man ingenting att skriva om men man sitter och bladdrar ur sig ändå, ibland har man något att komma med men då orkar man inte krita ner det. I måndags skulle jag ha skrivit om hur jag trotsade snökaoset i Örebro för att ta mig till MENSA-skrivningen, men jag gör det nu istället.

 Tog mig igenom ett snöigt landskap och lyckades anlända på rätt plats vid rätt tid den här gången. Det var jag och fyra förhoppningsfulla till som skulle ta oss igenom 45 klurigheter på 20 minuter. Testledaren hade rakad skalle och ett skallmått som indikerade en IQ på minst 170, han betedde sig därefter också...jag kan tyvärr inte förklara vad jag menar. Hur gick det då? Tyvärr får man inte sitt resultat förens efter ca en månad, men jag är förhoppningsfull. Statistiken säger att 50% av dom som skriver uppnår ett testresultat som kvalificerar för medlemskap. Vi var ju fem som skrev så det skulle betyda att två och en halv av oss klarar gränsen...men eftersom en kille var från Karlsskoga så avskriver jag hans chanser, vilket ökar mina chanser statistiskt sett. Karlsskoga och MENSA hihi...hihihi...hahaha....hahahahahahahahah...MUAHAHAHAHAHAHA! Yeah right!

Det är bråda dagar på jobbet (igen) jag röjjer undan utgående produkter och planerar för framtiden samtidigt som ordinare ruljans ska skötas. Det kostar lite övertid men jag behöver pengarna. Tyvärr verkar det som att min utomordentliga masterplan för hur lagret ska se ut framöver blir skjuten i sank. Orsaken - produktionsytan hamnar för långt ifrån kontoret, det blir långt att gå utifall nån vill prata skit med Thi. Har iaf direktörens stöd i frågan. Jag blir förbannad om vi ska offra ett jättelyft i logistik för en jävla pissgrej.
Vi har anställt en ny säljare som ska ta över när Märit byter jobb, ingen mindre än Erns Kirschtigers (stavas det så?) son Ludvig. Han verkar jättetrevlig och kommer med all sannolikhet passa in svinbra. Tyvärr är han stor som ett hus, så nu får man inte vara störst på jobbet längre.

Imorgon kommer Kians farmor och hälsar på, förstår att hon har svårt att hålla sig borta från gossegrisen. Han är verkligen hur skön som helst, men envisare kille får man leta efter.

Nu ska jag se på tipset!

Ha det gött!

Fredag 100205

Jag mår fortfarande inget bra, snuvan är värst! :(

Kian fick med mig ut en sväng förut iaf. Han ville sitta i vagnen och så pekade han på sina skor så antog att han ville ut o cruisa en sväng :)

Jag ringde till vårdcentralen i morse och fick en telefontid ca kl. 13:25 i dag, men inte fasiken var det någon som ringde upp!! Blir så irreterad för det är tredje gången jag har fått en telefontid på den där vårdcentralen och ingen som ringer upp. Aja det är ju ingen brådska, har ju stått ut med den onda nacken i ca 2 1/2 år nu så kan nog stå ut några dagar till då :P

Nu har jag blivit sugen på en tattuering till, o det är ditt fel Sara!! :D
Men jag ska vänta ett tag nu, det får bli längre fram. Vet ju typ vad jag ska ha härnäst iaf.
Först o främst vill jag få till rätt färg på den jag har nu.

Nu ska jag försöka få lite ork och ta mig upp ur soffan. Skulle behöva sortera Kians garderob, mkt kläder som bara ligger där o är för små för han.

Ha en trevlig helg...
Hejsvejs!




 

Ahh blir galen!....

Jag hatar att vara förkyld! Speciellt när det finns en liten busunge som vill leka o busa med mamma och det ser ut som en jäkla svinstia här hemma o det ligger tvätt överallt, men har ingen ork till det.
Häver i mig Echinagard och hoppas på att må bättre imörn :P

Hur mycket snö finns det egentligen? Det tar ju aldrig slut!
Jag var ute och skottade gången till dörren lite snabbt när jag var ute med soporna och 10min senare kommer plogbilen och plogar gatan så att det vällde upp en stor snöhög mitt för gången...och nu snöar det IGEN!...liiite irreterande.

Nu är maten klar, jag ska käka ris & biff med bambuskott idag. *gött!* :)


Ha det fint!
Héjrå

Tisdag 100202

Jag är förkyld o eländig, vill inte!! Usch!! :(

Idag var jag och syrran på bio. Vi såg på "Snabba cash", den var bra fast lite jobbig tycker jag :)

Nu är det Paradise hotel final...hejja Jackie & Patrik!! :)

Det blev inte ett långt inlägg, men måste pysa nu...

hejs!


RSS 2.0