Barnfria dagen

Igår lämnade vi vår lilla skrutt hos sin mormor och morfar för att spendera lite tid tillsammans. Vi började på minigolfbanan i gustavsvik och för att skruva upp spänningen några knäpp ingick vi en överenskommelse med fiiiint pris till vinnaren. Efter lite handsvett och många missade puttar stod jag tillslut som vinnare trots att Carolina försökte manipulera vårat scorecard. Senare smet Carolina från sin del av avtalet vilket föranledde en del osämja. Det redde ut sig efter att Carolina ränsat landen i trädgården och lite till för att gottgöra det hela. Det kan jämföras med att bli skyldig någon en bil och betala med en fälg, men vad gör man inte för familjefriden.
Tillägg - Carolina skrattade åt en krympling på golfbanan, eller hon skrattade åt vad hon trodde att jag tänkte. Hon hade rätt. Jag ser inte ner på handikappade men jag kan skoja om dom och skratta åt dom på samma sätt som jag kan skoja och skratta åt mig själv,eller Carolina eller Estonia eller vad som helst. Nu missar tjejen ett slag och hamnar i bunkern hon blir skitsur och säger -FAN!!! Man tänker lugna ner dig, fokus på hålet, lätt touch på bollen och...vänta lite, DU HAR INGA ARMAR, satsa på fotboll istället!

Sponsrade av Carolinas mamma (tack för det!) åt vi våran standardmeny på Efesos. Saganaki till förrätt, Oxfilé på spett till varmrätt och till efterrätt camembert med hjortronsylt för mig och hallonsorbet till Carolina. Lika nöjda och belåtna som alltid efter ett besök på favvorestaurangen rullade vi vidare till biografen.

Shrek - forever after stod på programmet och trots att filmerna sjunkit i kvalité för varje nytt kapitel var jag förväntansfull. Sista delen i sagan om träsktrollet var mörkare och vuxnare än föregångarna och den var riktigt bra! Väl i klass med fenomenala ettan. Carolina gjorde precis det man kan förvänta sig när det vankas bra rulle...hon sov. Det knepiga var att det var 3D bio och vi hade dom snygga glasögonen på oss, jag märkte inte att hon sov. Jag trodde att hon vände sig mot mig och flåsade demonstrativt som hon brukar göra för att uppmärksamma mig på att jag andas för högt genom näsan, i själva verket misslyckades hon fullständigt med att få full valuta för dyra biobiljetten.

Idag hämtade vi Kian, fixade lite trädgårdsutrustning och material och gjorde ett rejält ryck, trädgården blir lite prydligare för varje gång och det är mest Carolinas förtjänst. Hon tänker och finlirar medans jag...inte tänker och grovjobbar. Kian hjälper till så mycket han bara kan med sin lilla spade och när jag stampade plattorna (hi-tech metod, jag vet!) för att få dom på plats var han inte sen att hoppa på dom för att få till sista touchen. Synd bara att han druttade på röven rakt ner i landet,man blir lite orolig när man ser sånt men han bara sa "oj tå" och reste sig igen. Rebarbern som han satte sig på sa "AAAAARRRGHHHHH" ......och den reste sig INTE igen.

Ibland funderar jag lite på vad som "bra" barnprogram och vad som inte är det. Tecknat är ju roligast men lär Kian sig något av det mer än namnen på dom? Lär han sig mer av svintråkiga program om någon dryg döv unge? Det enda jag kommit fram till är att vinjetten till "Timmy lamm" INTE är för barnaöron. -"Timmy, Hej Timmy. Han är ett litet lamm som vill testa allt" Ofta det inte slutar på rehab.

Jag har återgått lite till att vara den gamla socker-Jon igen. Han som äter 4 chokladkakor, 10 bullar, 12 kakor, 7 rultårtsbitar på två dagar. Slut på det nu...sprang 5 kilometer idag, träningen håller mig nyttig på alla plan.

Later!  / Jon

2010.07.26 "Bullmamman"

Idag var jag och jobbade en liten sväng mellan 07:50-12:00. Tur att det inte var längre för jag är inte helt 100 idag, satt o kallsvettades och mådde illa och kände mig orolig i magen. Och den känslan har kommit o gått hela dagen idag :(
Efter jobbet åkte jag iaf till Ikea för o köpa trådbackar, men dem var såklart slut :P
Sedan drog jag hem till Josefine och hämtade alla grejjer jag glömde där i lördags när det var Möhippa. Sen blev det Ica för o handla någon mat till dagen, men det var ju onödigt eftersom Jon tydligen var hungrig på en gång och skulle ha Mc Donalds..heh, bara o åka o köpa det då. Sedan drog jag äntligen hem! :)

På hemmaplan bakade jag och Kian bullar. Det tyckte han var kul.
Kian var en hejjare på o baka. Fast mkt deg, kanel o pärlsocker åkte ner i magen innan dem var färdiga..hehe. Tyvärr brände vi första plåten..men de andra blev kanonbra! :)

Sedan tvingade jag och Kian med Jon ut på en liten promenix.

Klockan 19:00 var det avspark mellan ÖSK-Elfsborg, det var jäkligt synd att vi inte åkte till Behrn Arena och kollade eftersom det blev 3-0 till ÖSK...WOHOOO!! :)Kian och Mamma bakar bullar...

Se vad duktig Kian är....

men lite hjälp av mamma skada ju inte ;)

Kolla in Jons fejkade smile..haha :P

Mina grabbar ♥

senare samma dag

"Jon och Kian hade argumenterat sovtid i ca en timme innan Kian slutligen gav upp vid 20:30. Men efter två avsnitt av "I drömmarnas trädgård" och tre högläsningar av "bilar" hade Jon svårt att känna sig som en vinnare. Temat från drömmarnas trädgård satt som berget i hans hjärna och Pinke ponken tycktes susa varv efter varv förbi hans ögon. Han tröstade sig med att han iaf skulle kunna ta bilen för att köpa sig lite lööööve (love). Carolina var fortfarande på möhippa och han kände sig lite ensam där han satt. Han bestämde sig för en snabb tur till centrum för att utforska utbudet. Väl där fastnade han för två stycken som han tyckte hade det lilla extra och han kunde inte bestämma sig. När han såg att priset var rabaterat vid köp av två bestämde han sig för en dubbel. Vid kassan kunde han inte motstå en Dr. Pepper, den skulle gå utmärkt tillsammans med polkan och helnöten. Det var ju ändå lördag, han hade råd att unna sig lite extra."

Det var ett litet stycke ur min roman "Jons lördag", håll utkik i bokhandeln.

Två chokladkakor inköpta - It's party time!
Jag hade börjat med att peta naglarna om det inte vore för allt ludd i min navel, sedan har jag en färdig maskin med tvätt som måste hängas eller tummlas WOOOHOOO CAN YOU FEEL IT! Åh, fyra strumpor som måste sorteras i tvättstugan! Det här kommer att bli en kväll att minnas!

Later! / Jon


Tiden går...

...men inte speciellt fort. Läge att vara tacksam, det är ju trots allt semester? Förvisso, men idag är det segt. Carolina är på möhippa och jag bara sitter eftersom Kian sover middag. Eftersom Carolina har jobbat långa dagar har hon inte hunnit träffat skrutten så mycket. Jag blev väldigt tacksam när hon erbjöd sig att ta honom i morse. Igår när jag läst "bilar" för 4:e gången och Kian slutligen somnat kände jag mig nästan lite mätt på honom.

I efterhand inser jag att det dels hade att göra med att den utdragna sagostunden gjorde att jag inte hann baka en överraskningspaj till Carolina av bär som jag och Kian plockat i trädgården. Dels att jag fick hoppa över en fotbollsturnering idag eftersom vi inte har någon barnvakt. I och med det blev jag påmind om hur lite folk jag känner i Örebrotrakten och hur sällan någon ringer till mig och vill ha med mig på något. Det känns extra surt att det inte gick att lösa den här gången.

Carolinas kvalitetstid med Kian i morse gick ut på att Kian satt vid daorn och kollade på tecknat medans Carolina sminkade sig, till frukost fick gubben tydligen nöja sig med välling. Jag är inte helt nöjd med det. Till lunch blev det fisk och potatis, Kian åt som en häst. Jag hoppas att han tycke att det var gott och inte bara åt för att han var hungrig.

Undrar vad vi ska göra resten av dagen. Vi har ju bilen, men ingenstans att åka. Tråkigt väder och ingen inspiration, nåja vi gillar ju båda att sparka boll.

/ Jon

Comeback kid chapter 2

...Vart var jag? Jo! Kolla på wipeoutrepriser istället för budgetvarianten postkodkampen. Varför så bitter? Jo, jag ville verkligen att det skulle vara bueno familjeunderhållning på fredagskvällen. Det var länge sedan det fanns något sånt.

Idag tyckte Kian att vi skulle köra små grodorna, han snurrade på ett ben och kvackade. Som aktiv Kianansvarig hängde jag på trots att han var ute en månad för sent. När vi ändå är inne på sångtemat så har Skrutten lärt sig lilla snigel. Den sjunger han när som helst förutom när man ber honom.

Imorgon är det lilla julafton för gubben, sopbilen kommer ju varannan måndag.

Man får gott om tid till funderingar när Carolina jobbar mycket, min senaste är att spara undan cash varje månad för att ha råd att plugga till läkare. Jag räknade ut att jag kan börja studera när jag är 124 år.

När jag började fundera på hur många bilar det finns i Örebro slutade det med funderingar på bilantalet i Sverige. Det övergick till USA och Kina...och Indien...till hur många som kommer vilja köra bensinbil om 10 år. Extremväder, ozon och smält polaris. Jag blir nästan skrämd till en röst på miljöpartiet, for real. Det kanske är försent, röst på Kd and may God have mercy...

Jag har börjat träna ordentligt igen, under isoleringen på magen kan man skymta tillstymmelse till magrutor...men bara på vänster sida!?! Är jag så sned? Eller gör jag bara något fel. Det känns iaf bra när man förlänger livet några dagar i taget. Jag lär ju behöva sätta nåt rekord om jag ska hinna ta läkarexamen. Carolina är också på vilket gör det lättare, tyvärr brukar hon vara den som lurar i oss (mig) onyttigheter.

Trött bloggare ikväll, avslutar med att berätta hur gött det var med 3-3 för ÖSK idag. Kian var också helnöjd...men det var nog bara för att han fick göra high five med pappa när svartvitt gjorde mål.

gonatt! / Jon

Comeback kid

Till att börja med vill jag dementera dom elaka rykten som antyder att jag ska ha varit överförfriskad förra lördagen i Borlänge. Det är lögn och förbannad dikt. Jag drack vuxet och ansvarsfullt, Markus bjöd på en whiskey jag, som det i efterhand visade sig, var allergisk mot. Nog om det!

Det var länge sedan jag delade med mig av mig själv. Jag jobbade arslet av mig i Juni och sedan körde jag ända in i kaklet sista veckan innan semestern. Till råga på allt var det ju fotbolls-VM så det gick inte att lägga sig i tid. Sedan vill man få ihop familjetid också, dygnen innehöll för få timmar.

Efter en veckas semester har jag hunnit smälta det mesta och nu ska jag blogga.

VM var en besvikelse. En fjuttig possitiv överraskning i Uruguay. Ingen revolutionerande taktik, ingen magisk spelglädje inte heller någon utblommad talang (Müller kanske, men hur rolig var han egentligen?). Fiaskon och underprestationer var det däremot gott om. Vart var festen? Ljuset var ju iaf att Spannien vann finalen trots att Holland försökte mörda till sig bucklan. Karatespark i bröstet - Fängelse på stan, Gult kort på fotbollsplan.

Forlan "vann" skytteligan, synd att jag bara satsat 10 och inte 50 som jag trodde hela tiden. Nu delade han ju på segern så svenska spel gjorde det samma med oddset. Jej blir litt irritert jej (jag blir irriterad på låtsasnorska)

Det var saker som stör, likvärdiga med en sten i skon eller regnmoln på himmlen. Ingenting i närheten av: (trumvirveln) Postkodkampen!

Jag har hundra saker att gnälla på men tar det mest självklara. Postkodkampen är som en taskig blandning av Wipeout, lotto och lekparken härutanför...mer lekpark än wipeout. "basängen" går knapt till knäna, man skulle inte kunna dränka en smurf däri. Wipeouts megabollar på två meter i diameter är ersatta av sladdriga ballonger, och löpbandet hade Rikard Sjöberg snickrat ihop själv. Rikard verkar vara en bra kille med koll, varför tror han att han kan svara upp mot Hans och Felix som skojig, småelak komentator.
Intervjutrollen är bara så fel!
Går tv4 under om man inte kränger tillräckligt med postkodlotter? Eller går dom igång på att missmatcha program? Efterlyst på fortet? Aktuellt med Ernst? Postkod på skansen? Vaddå finns den sista?...ahaaa, du menar sommarkrysset (eller vad f-n det nu heter.)...

Vad sent det blev...jag är ju Kian-ansvarig nu när Carolina jobbar en hel del. Jag ajournerar mig till imorgon kväll, på återhörande (äterseende, återläsande eller vad ni vill.)

gonatt / Jon

Uj då....

här var det ett tag sedan man skrev nåt :P

I fredags jobbade jag en liten stund och sedan tog jag och Kian tåget till Borlänge. Det var första gången som Kian åkte tåg och det gick ganska bra. Han satt, stog och låg men han höll sig iaf på sitt säte med hjälp av lite mutor ;)

Jon kom upp till Borlänge på Lördag eftermiddag, när han hade spelat fotboll.
Jag och Jon var iväg och festade med Markus, Sara och Jens på kvällen. Det var jättekul! Blev dock lite mkt av det goda för vissa av oss...Jon drack MKT Whiskey och mådde sådäääär dagen efter ;P
Men jag har en ganska stor minneslucka från kvällen, så jag skulle nog ha tagit det lite lugnare också..heh. Men men så kan det gå när man inte dricker så ofta (skyller på det iaf) ;)
Tack för en trevlig kväll Markus, Sara och Jens, det är alltid lika kul att festa ihop med er! :)

På söndagen var det släktmiddag med jättegod italiensk buffé som Jons mamma gjorde. Hehe tyvärr kunde inte Jon vara med och avnjuta den goda middagen ;D

På måndagen var vi till Cupolen en sväng och så kikade vi på småknattar som spelade fotboll på Dalecarliacupen,
sedan var vi hem till Markus och Sara och hämtade tv-spel och grejjer som vi hade kvar där sedan lördagen.

Kian har haft det superbra hemma hos Farmor och Farfar (det har jag och Jon också haft btw) :)
Kian får så mkt uppmärksamhet och mår som en riktig liten prins när vi är där..helt perfekt!
Det har varit lite semester för mig och Jon också eftersom vi fått sova ut på mornarna och varit iväg på saker själva, och inte behöver vi oroa oss det minsta när Kian är hos Farmor och Farfar för dem tar så väl hand om Kian.
Tack för några sköna dagar i Borlänge Jan och Agneta! ♥

När vi kom hem igår var det bara att fixa iordning lite och sedan bege sig till lilla Jonna och fira henne eftersom hon fyllde 1år den 5juli.
Hon fick en stor pingvin med bollar i som ska låta på nåt sätt när det är batterier i den, tyvärr så köpte vi fel sorts batterier så vi fick aldrig se hur den skulle låta. Men hoppas att hon tycker den är kul iaf :)

Idag ska vi nog vara hemma hela dagen och bara vara. Eller jag ska iof iväg i eftermiddag och planera lite möhippa. Men Kian får vara hemma hela dagen utan att flänga o fara någonstans, det kan han behöva.

Nu ska jag stoppa i mig frukost. Jordgubbar med mjölk och Rågfras..mmmm...

Ha en bra dag!
-bye

Ps. Lägger in lite bilder senare.

Igår och idag....

Igår var familjen iväg till Stora holmen en sväng innan jag skulle åka o jobba. Vi hann med att titta lite på djuren, Kian fick hoppa i hoppborgen och åka miniputtetåget :)

Idag har Kian badat i poolen mest. Vi var iväg till Ånnaboda och gick runt sjön på eftermiddagen, det är väldigt fint där. Men jobbiga flugor och bromsar! Och en liten jobbig Kian som inte ville gå, inte ville sitta i vagnen och inte sitta på pappas axlar. Men vi kom runt sjön till slut :PKian i hoppborgen på Stora holmen :)

Mamma och Kian ska åka "Lillputtetåget" :)


Spännande! :)


Kian fyller poolen med vatten....


och passade på att vattna pappa lite, hehe


Kian hade i alla saker han kunde hitta i poolen...bla pappas skor! Haha!
RSS 2.0