Because times they are changing...

I helgen har det varit som lilla julafton. Det kom ingen tomte och det var ingen julmat. Men vi har klätt granen och jag har fått kalsonger och strumpor precis som på julafton. Kian gjorde succé under julgransutsmyckningen med att göra små klasar av julgranskulor, fem stycken fick han plats med på en kvist. Men granen blev jättefin och Kian beundrar den så ofta han kan.

Idag var det improviserat möte på jobbet, personalen informerades om att vår VD Ulf fått sparken. Anledningen var att han inte nått upp till den budget han själv har satt. Men han har inte haft det lätt. Motvind är en grav underdrift när man för på tal den negativa attityd som mött beslut efter beslut. När sedan delar av personalen väljer att "fira" med långlunch på 3 timmar är det lätt att förstå varför saker och ting gick på röven. Själv har man knapt en minut över för att gå på skithus. Jag har börjat ifrågasätta mitt vara eller inte vara på företaget.

Imogon har jag möte med nygamle VD:n Anders. Då ska jag ge min syn på mina arbetsuppgifter och på företaget i allmänhet. Times they are changing...

Ja ä int bitter (Jo, det är jag)

/Jon


Tankar om Ullared

Uppstigning mitt i natten för att bussas till en lokal där man trängs ihop med alldeles för många likasinnade, koncentrationsläger? Nope, en tripp till Ullared. Inte nog med ovan nämnda vilkor, man ska betala fört oxå, 270 spänn! Jag skulle haft minst det dubbla för att ens överväga det hela.
-Det är tur att vi är olika. vad jobbigt det skulle vara om alla var lika, sa min pappa när jag luftade min Ullaredsåsikter.
Jo, det skulle nog vara jobbigt om alla var som jag. Och tänk sen så meningslös succéserien "Ullared" skulle bli. Morgan: -Hallå!
Eko: -Hallållållå
Den är ju hjärndöd så det räcker ändå.

På tal om hjärndöd, precis så kände jag mig igår när jag stod längst bort på parkeringen vid Maxi. Hur fan planerade jag det? storhandling en dag efter lön? Inte alls! Dessutom hade jag växlat bort min femma till kundvagnen precis innan jag åkte från jobbet. Frysa ihjäl...Köa för att växla pengar (jippie!)...trängas med ALLA! Jag skulle betala 100 spänn för en vagn med tuta så att jag skulle slippa säga ursäkta tusen gånger till döva pensionärer som förväxlat handikapparkeringen med gångarna på ICA! UR VÄGEN!!! 1000 spänn för en vagn med en "snabb smärtfri död -knapp".

Men Jag fick med mig allt utom ströbröd, för det hittar jag aldrig. Hade det funnits syre till alla i lokalen hade jag letat, men nu chansade jag på att det fanns hemma - det gjorde det inte. Styrde upp en tacopaj till Kian och Carolinas förtjusning. Avslutade med att försöka stoppa resterna i en matlåda...med locket på. gonatt!

Idag hämtade jag och Kian farmor Agneta på stationen. Efter det har Kian kört järnet och kört slut på farmor. Jag fick lite tid över och passade på att laga mat. Det passade extra bra när Carolina var borta eftersom vi representerar olika matlagningsstilar. Carolina vill att man ska följa recept till punkt, I don't care. (CAROLINA; NEJ MAN BEHÖVER INTE FÖLJA RECEPT TILL PUNKT OCH PRICKA! DET GÖR JAG INTE ENS SJÄLV, DET ÄR BARA DET ATT DU HAR KONSTIGA IDÉER FÖR DIG IBLAND! SÅ JAG TYCKER DU SKA HÅLLA DIG TILL RECEPT...SÅ DE SÅ!) :P  
Idag gick det vägen och det blev riktigt smarrigt, det gör det inte alltid. Kian åt som en häst, fick ny energi och gav järnet igen!

Nu har jag hämtat Carolina eftersom det hon handlat inte skulle få plats i lilla bilen. Det spelade egentligen ingen roll eftersom lilla bilens lyse vart påslaget hela dagen och batteriet blivit medvetslöst, den hade inte gått någonstans ändå.

Nu ska jag kolla klart på Blades of glory för jag vet inte vilken gång...bra film!
"If we went to a costume party as Batman and Robin, I would go as Robin, thats how much you mean to me."

sov gött! /Jon

Hur ska orken räcka till??

Har jobbat några dagtider på Willys den här veckan och förkylningen som jag trodde skulle ge sig blir bara värre o värre :(
Ligger och hostar halva nätterna så får inte spec mkt sömn, men på dagarna har det varit bättre med hostan iaf...fast man é ju rätt sliten.
Imorn ska jag börja jobba på Färg & Form outlet, det blir nog mkt nya priser/varor att hålla koll på. Ska dit och kika lite idag, så kanske man förhoppningsvis lyckas ha någorlunda koll till imorn när vi öppnar.
Jag ska jobba 11-19 imorn och sedan ska jag till Ullared (kl.01:45 går bussen) vet inte hur orken ska räcka till!?...(ligga och hosta halva natten, jobba hela dagen och sedan hinna träffa Kian lite innan jag ska försöka få lite sömn, på bussen tror jag det blir svårt att få någon sömn för min del) Är ganska orolig för väglaget, åka buss med sommardäck i snökaoset känns ju sådär. Kan ju hoppas att vi kommer dit/hem välbehållna! :P
Men jag vill verkligen åka till Ullared och se hur det är, har aldrig varit där förut. Bara sett på tv ;)
Men får se hur jag mår och om orken räcker till!?!? Har ju en liten guldklimp i magen som själ lite av min energi också.


Skadad!

I mitt andra byte i futsalmatchen mot Zinkgruvan skarvade jag en passning runt min försvarare och gick själv förbi på andra sidan för att möta bollen. Jag la den tillrätta och med andra tillslaget pangade jag in den i närmaste hörnet. KLASSMÅL! EN prestation klart över min förmåga.
I mitt andra byte i andra halvlek slutade en duell med ett kumpigt snedtramp och en stukad fot - klart mer i linje med min förmåga. Givetvis hade det att göra med att Carolina jinxade mig innan matchen. Man FÅR INTE säga "gör inte illa dig nu".

Detta medförde att det blev ett kort besök på jobbet imorse, efter det blev det sjukstugan. Dommen blev några dagars invaliditet med tillhörande minimal belastning. På plussidan ska nämnas att jag hann hem i tid för att ta ut soptunnorna som vi glömde imorse. Sen får jag följa med på Kians utvecklingssamtal imorgon.

Trots att Kian vart på dagis JÄTTELÄNGE idag så ville han inte gå hem, han la sig på golvet och gnällde i protest. Men det är väl bättre att det är så än tvärt om. Väl hemma har Kian lekt med pappas kryckor och sedan har han ätit en GIGANTISK portion med gröt.

Appropå ingenting, läste i aftonbladet för någon vecka sedan rubriken "Svenske porrkungen startar lyxhotell" Gästerna skulle få bo gratis på femstjärnigt hotell emot att dom lät sig filmas när dom hade sex på rummet. Berth Milton Jr trodde att han årligen skulle kunna tjäna ca 300 millar på idén. Jag blev fundersam...ingenstans i artikeln stod det någonting om vad Carl XVI Gustaf hade för finger med i spelet. Sug på den ni! :)

Peace!

/Jon

Sjukstuga...

Usch jag är så trött så orkar egentligen inte blogga, men Jon säger att jag måste :P

Igår var vi till Hidingsta och firade min mamma, vi fikade och åt god mat. Och så fick barnen (Kian och Jonna) baka pepparkakor, fast dem ville inte baka(äta deg) längre än 5min så det var mest jag och Caroline som fick baka :)

Idag har jag riktigt ont i halsen. Hoppas inte att det blir värre bara, det är inte läge o bli sjuk nu!!
Jon var iväg på fotbollsmatch i Askersund på dagen idag, och bara för att jag sa åt han att inte göra sig illa så kommer han hem med en rejält stukad fot som tydligen bara gör ondare o ondare :/
Och Kian kommer o beklagar sig lite då o då över att han har ont lite överallt, han vill nog bara att mamma ska blåsa och tycka synd om han ;)
Så här är det sjukstuga idag!

Mina föräldrar kom hit på dagen och jag fick hjälp av pappa att sätta upp hyllorna inne på toaletten. Har haft dem liggandes i typ 1/2 år så det var på tiden, det belv jättefint vid "skötbordshörnan". Plockade fram alla fina prylar som vi köpte på Jons jobb (Färg & Form) i fredags :)
Kian fick leka med mormor, dem var bla ute och lekte i snön och gjorde en jättefin snögubbe. Så nu är Kian trött, förhoppningsvis går det bra att få honom i säng ikväll :)



Har ingen bild på hur det såg ut innan, men såhär blev det iaf.
Svårt att få till en bra bild där allt syns, men vi är väldigt nöjda iaf! :)


Mormor, Cilla och Kian är ute i snön och leker....






Usch vilken natt!!....

Igår jobbade jag till stängning, var hemma ca kl.22. Slog mig ner i soffan och varvade ner lite när jag kom hem och sedan duschade jag. Kom i säng ca 23:30.
Hade precis somnat när jag hör Kian gallskrika efter mamma, så jag pallrade mig upp och gick in till han. Jag bytte blöja och gav han mjölk precis som vanligt, men inatt ville han INTE somna om. Han skulle leka med bilar och sprang och gömde sig när jag skulle föra han till sängen..åhhh!! Jag kan lova att jag varken var glad eller pigg just då. vet inte hur länge jag försökte få han o somna, men till slut somnade han i våran säng iaf.
Kl.06 var det tydligen uppstigning tyckte Kian, då fick han sätta sig o kolla på "Pippi Lopplopp" i vardagsrummet medans en trött mamma låg o snoozade :P

Kian var nog också trött (bara väldigt envis!) för han somnade o sov sin middag redan kl.11, vilket passade alldeles utmärkt eftersom vi skulle åka iväg på äventyr vid 12:30 :)

Jag och Kian köpte med oss Mc donalds och åkte till Jons jobb där vi käkade och shoppade lite prylar till hemmet :)
Kian kollade såklart på den stora trucken också och tyckte det var jättespännande att springa runt på pappas jobb!

Sedan åkte hela familjen iväg till Lek & Buslandet, Kian och Jon klättrade så dem blev helt svettiga båda två. Vi var där i ca 2 1/2 h, sedan åkte vi trötta, nöjda och glada hemmåt :)

Kian fick plaska i badkaret innan det var läggdags och han somnade utan några större problem. Hoppas bara att han kan ta o sova hela natten nu.

Nu ska vi se  Cirkus Möller, så jäkla bra!! :D




KOM MED NAMNFÖRSLAG PÅ VAD KIANS LILLEBROR SKA HETA BTW!! Jag har nog iof gått igenom alla namn som finns i hela världen redan och har inte fastnat för nåt speciellt, men VAD TYCKER NI SKULLE PASSA?? :)
 

Vengeance is a dish best heated in the oven

Glömde bort foppalänkarna, klantarsle.

http://www.youtube.com/watch?v=L-hmZjGN2Jo&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=B4X43e1Tf0g&feature=related

Åter till inlägget.

Hallå där kött och blåbär!

Idag har Kian inte sovit middag vilket märktes tydligt när vi kom hem idag. Han somnade i soffan direkt när vi kom hem, sedan i matstolen när han skulle äta. Jag lyckades iaf hålla honom vaken till klockan sju, sen somnade han som en stock. Vad gör man inte för Carolinas sovmornar.

Idag har jag införskaffat älg- och fårpepparkaksformar inför lördagens pepparkaksbak.

bäääää och...ehhhh...va f-n säger älgen? muuuuu?

Och då slog det mig pepparkaksbak = pepparkakshus!
Stopp och galopp! Är det verkligen en jättebra idé med tanke på förra årets takras, sneda väggar och lös kristyr? Det är en svinbra idé! Vilken chans till revanch! Jag är ett år äldre och ett år visare och jag är mer taggad än någonsin. Tyvärr har jag inga riktigt bra lösningar på förra årets problem men det hindrar mig inte från att lägga ribban ännu högre. Men vad ska jag baka? Har ni något bra förslag till en glad amatör med för höga ambitioner?

Nu ska jag städadiskatvättaochvikatvätt så Carolina blir go och glad.

Glöm inte Cirkus Möller imorgon! Sean banan och flickorna på Klitteholm - Thats entertainment!

Haydehooo!

Upprättelsen

Efter att ha gjort nästan 100% av jobbet under ganska lång tid har jag äntligen fått halva äran. Jag pratar förståss om bloggen som Carolina äntligen erkänner som "våran" istället för "hennes". Igår firade vi med varsin marabou. Det har blivit så svårt med valen som kommer med att man blir vuxen. Vilken sort ska man ta? Lite sugen på schweizernöt men ändå inte, det får bli digestive. Jon för fem år sedan hade tagit båda och garderat med apelsinkrokant.

Carolina hade lämnat en trevlig överaskning till mig när jag kom hem idag. Nej, inte det grisiga köket med massa disk. Jag pratar om att hon letat fram mina coola solglasögon. Jag som trodde att hon inte gillade dom, nu verkade det som hon ville att jag skulle ha dom oftare. Sen hittade jag spår av köttfärssås och kom på att hon sett någon använda stora solbrillor för att slippa bli tårögd vid lökhackning. Halv åtta hos mig sätter större spår än man kan tro. Dom sökte nya deltagare, undrar om jag ska ställa upp med mina stuvade makaroner.



OBS! Bra reklam! Foppas båda risifrutti - Mer carpe diem än så här blir det inte.

Lady Gaga?

Lady Gaga?

En polsk lastbilschaufför i Örebro

Som jag ser det har jag och Carolina olika uppgifter på den här bloggen. Carolinas är att uppdatera om familjebuisness - Kalas, aktiviteter, Kians bus och påhitt...you name it. Medans mitt bidrag är dyngspridning och allmänt nonsens. Och eftersom Carolina inte lyckas få tummen ur och skriva om Kians och hennes aktivitetsdag på dagis så kommer det här en liten historia om en polsk lastbilschaufför istället.

Under "snökaoset" som varade ungefär ett dygn skulle det transporteras en container från Gbg till Örebro. Avtalad lossningstid var klockan 07.00. Mr Fredborg var på plats klockan 05.00 för att se till att lossningsytan var tömd och att allt var så förberett det kunde bli. Klockan 07.05 var den inhyrda personalen på plats för att assistera vid lossningen. Men trots löften om bättring från speditionsföretaget så var containern än en gång försenad. Klockan 08.30 var det forfarande ingen container på plats men nu var iaf Mr. Fredborgs kontakt på speditionsföretaget möjlig att nå.
-Containern från Solaris, vet du vart den håller hus? Undrade Fredborg över telefon.
-På plats hos dig. Fick han till svar.
-Nä du, gubbe lille.
-Va fan, jag hatar när sånt här händer.
Vilken koll dom har, tänkte Fredborg. Medans han väntade på besked om när containern skulle dyka upp. 09.00 kom beskedet om att dom hade fått tag på chauffören. Dom visste inte riktigt vart han befann sig men han skulle iaf dyka upp snart. 09.30 brakade lastbilen, körd av en polack in på baksidan. Hur man visste att han var polack? Han hade en skylt som det stod "Jarek" på och han kunde ingen svenska = polack!
Jarek körde fast i snön en gång, han sandade lite, kom loss och körde fast igen. Jag letade fram två spadar, vi grävde loss honom och han körde fast. Vi skottade, han körde loss och backade fast sig igen. Han skottade halva infarten utom där det var uppenbart att han skulle köra, jag bröt min biltemaspade, och han körde fast. Under tiden stod inhyrda personalen och frös samtidigt som dom pillade navelludd. 50 minuter senare hade han skottat nästan hela infarten och lyckades backa in. 2 minuter senare kom fastighetsskötaren med grävmaskinen - Sucker!
Fick ett mail där speditören krävde betalt för tiden det tog att skotta. Vi kvittade det mot kostnaden för inhyrd personal som tog betalt för att spela fickpingis. Bra deal för dom eftersom jag märkte efteråt att Jarek snott med sig spaden.

Igår trodde Carolina att Kian skulle tycka att det var kul om jag hämtade honom med pulka. Sagt blev gjort - släpa med fårskinn och pulka, på med massa kläder på Kian (tyvärr inte på mig), Satte Kian tillrätta omsvept med fårskinn och iväg bar det. Kian somnade efter 10 meter eftersom han vägrat sova middag. Fick räta upp honom minst 10 ggr för att han inte skulle ramla av, men jag tror att han uppskatade pulkaturen. Väl hemma somnade han sittandes på golvet när jag skulle klä av honom. Jag lyckades iaf hålla liv i honom (och mig) till klockan sju då vi båda somnade i hans säng. Jag vaknade till av att han sparkade lite på mig. -Ska du sova härinne får duligga still och sova ordentligt, morrade jag. Sen kom jag på att det var jag som var sovgäst i hans säng. Låt gå för den här gången tänkte jag och somnade om.

Fick reda på planerna för firmans julfest och jag är lite orolig. Inte nog med att det blir bowling som jag måste vinna för att det ska bli en trevlig kväll. Det verkar som det ska bli julmiddag på tallrik. Ja, vi ska ju såklart äta på tallrik som civiliserade människor, vi bor ju trots allt inte i Norrköping. Men det verkar som om middagen blir serverad - INGEN BUFFÉ!
Det kanske passar folk med mycket dineros att betala en 500 spänn för lite smuts på en tallrik och berätta om hur smakerna frammhäver varandra. Men som arbetare vill jag ju hellre betala en femhundring för fritt käk och sedan se till att jag äter för MINST hela beloppet. Nu ska jag ju inte betala någonting, det får firman göra. Men det är inte valuta för pengarna dethandlar om, det handlar om PRINCIPER - Julmat betyder KVANTITET inte kvalitet. Hemska tanke! 

tack för mig!

/Jon




Se det snöar

I dag föll den första snön och folk körde bil därefter. Merparten av mina mottrafikanter (medtrafikanter? No way!) körde lite för lugnt medans några få körde som galningar. Det var bara jag som höll ett lagom tempo, trots att jag inte hade vinterdäck. Det är ju ingen sport att ta på dom FÖRE första snön. Men väl hemma fick jag kriga mot snö och kyla i min vindtunnel aka. carport en timme innan jag fick ordning på nya domkraften, vart den skulle sitta på bilen, lyckades lysa rätt med mobilen och slutligen fick på däcken. Jag har blivit alldeles för lat när Carolinas pappa Conny servat oss med däckbyte.

Medans jag jobbade hade Kian varit rädd för en spindel som visade sig vara lite vitt skräp från en mandarin. Sedan hade Kian och Carolina hälsat på hos familjen Fredriksson-Mansikka i Kumla en sväng. På tillbakavägen hade dom setat i snökaos-kö nästan en halvtimme, tänk att folk inte inser att vi som bor i norden åker på en vinter varje år.

Kort inlägg idag, men det händer ju ingenting.

/Jon

Snart är det jul igen.

Nja, det är ju ett tag kvar. Men man fick ju iaf en rejäl försmak av vintern när man klev ut för att hämta tidningen imorse. -13 grader och isen satt så hårt på rutorna att det inte gick att skrapa. -Är det mina tår som förfrusit och ramlat av där borta? Puh, det var bara några stenar.

I helgen var vi i Borlänge, och ja, jag fick min El taco. Jag och Carolina hämtade två st Large-pizzor och jag kände mig tvungen att ge tjejen i kassan en look. Om Carolina bara stod och kollade medans jag flirtade? Neeee, det var ju ingen sån look, det var en "Nej-vi-ska-inte-äta-allt-själva looken". -Hur den ser ut? Ungefär som min "Nej-jag-är-inte-bög-dom-här-är-faktiskt-till-min-sambo look" som jag använde i torsdags när jag handlade brun-utan-sol servetter till Carolina.

Det var väldigt skönt med sovmorgon, god mat och lite avlastning. Kian busade massor med farmor och farfar. Vi hann även med att träffa min farfar,farmor och mormor. Kian fick glass i stora lass och alla var nöjda. Toppenhelg.

Idag var vi på ultraljud och undersökte Kians lillasyskon. Det kommer att bli en lite pojke som jag trodde, det är nästan jobbigt att ha rätt så ofta.

Hej på er!

/Jon

Mätt och belåten...

...sitter jag här och väntar in ÖSK matchen. Det var Carolinas svinigt braiga idé att vi skulle ladda med french hotdog. Men om jag är mätt nu så var det ingenting mot i lördags när vi käkade hemagjorda burgare. Jag stoppade och stoppade ända tills jag inte kunde göra annat än att ligga med magont i sängen. Korkat? Vad begär ni av mig egentligen? Jag ser ju inte in i framtiden och hur skulle jag kunna ha gissat att för många burgare leder till magont.

Efter det åkte jag och Kian till Kumla för att leka medan Carolina jobbade. Med två minuter kvar till Kumlaby tog Kian till orda:
-Pappa! Kian inte åka Nappe (Jason a.k.a. Jappe - Linda och Johans hund)
-Men Kian, varför då?
-Kian rädd för Nappe.
-Näää, Jappe är ju snäll.
-Nappe farlig, Nappe farlig.
Efter två timmar hade rädslan (fjanteriet) upphört och Kian ledde Jappes fan-club:
-Nappe! Nappe! Nappeeeeeee!

I går åkte vi till Hidingsta och käkade god mat hos Carolinas föräldrar. Jag var seg eftersom jag utnyttjade den extra timmen till Tv-spelande. Jag upptäckte innan vi åkte hur olika syn jag och Carolina har på att matcha kläder. Carolina undersöker vilka kläder som passar med vilka, vilka kläder som passar till vilken tillställning, vilka kläder som gör henne extra snygg helt enkelt.
Själv ser jag till att matcha byxor med hål i grenen tillsammans med hela kallingar. Jobbigt om man skulle ta jeans med hål mellan benen samtidigt som golfkalsonger (dom med 18 hål i). Hejja Jon! Friskt humör, pungen
hänger inte utanför!

Tack för idag!

/Jon

RSS 2.0