Jul igen!

Varning! Detta blogginlägg innheåller grafiskt material som kan verka stötande för personer av känslig natur och som egentligen inte kan rekomenderas att ses för någon.  :)

I onsdags var det julafton igen, den här gången hos Carolinas föräldrar. En omgång till av julmat och juklappar har ju aldrig skadat. Baren hade vart snälla och kammade hem en hel del julklappar, jag hade också vart snäll och fick en extra julklapp av Carolina - En kockmössa med texten "Naked Chef"!
Högst poäng under onsdagen fick granen som var synnerligen välkomponerad. Smällkarameller längst ner, välpresenterat tjockt glitter, lagom mängd kulor i matchande färger och framförallt...inget trams! Mycket väl godkänt för den!

Stort tack för det julfirandet alla inblandade!

Ännu lite fetare rullade jag iväg till fotbollsträningen igår och stod för ytterligare en gedigen insats (fortfarande för att vara mig)...i femton minuter. Dom många träningstimmarna under hösten har gjort mig starkare och snabbare vilket jag har kännt dom senaste träningarna. Även igår kände jag mig stark inledningsvis men sen fick jag känna på hur julfrossandet raderat alla spår av kondition. Det gjorde inte saken bättre att kebabbpizzan jag åt till kvällsmat gjorde sitt bästa för att göra comeback. Jag svettades som en gris, det såg ut som att jag vart på wet t-shirt tävling istället för träning. MEN jag satte kariärens första och troligtvis sista bicycleta...sug på den.

Tillbaka till Nakna kocken mössan. När Carolina satte upp insynsfilm i köksfönstren trodde jag att det var för att hon skämdes, att hon ville bespara grannarna. Men nu fattar jag...hon vill helt enkelt inte dela med sig av det goda ;) Mössan säger ju allt!Snyggast mössaSpecial for you!

Bilden tjänar faktiskt inte bara som "ögongodis" utan det här är även "före-bilden". Efter nyår är det gasen i botten som gäller, jag har ju inte alltid vart lönnig. Jag vet att jag kan klara det...beach 2012 här kommer jag!

På tal om nyår...det är ju imorgon...skål för det!

ciao!

/Jon 

jul, storm och 0,1 ton

Nu var det ju igen! Hemma i Garphyttan har vi inte ens satt upp en gran men det gjorde ingenting eftersom vi firade hos mina föräldrar i Borlänge. När jag lyfte upp den finfina plastgranen med belysningen färdigmonterad sedan förra året lyckades jag krossa en lampa i en välriktad attack mot frysen i källaren. Men så fort mamma investerat i en ny så pyntade vi för fulla muggar. Alla utom jag hängde saker på fel ställen, värst var Kian som envisades med att hänga ca 20 kulor i en klase på sladden till belysningen. När entusiasmen över julgranspyntandet lagt sig tog jag saken i egna händer och styrde upp det hela.

På julaftons morgon ställde jag mig av en händelse på en våg som jag trodde var trasig, den visade 97,2 kg.
Jag dubbelkollade på den "riktiga" vågen...det stämde! Snacka om straffspark, 2,8 kg till 0,1 ton med årets stora ätardag framför sig. Jag bestämde mig för att satsa järnet...

Det är konstigt det här med julafton. När man var barn var det årets överlägset längsta dag. Man vaknade tidigt och började vänta på "tomten". Sedan hände det ingenting i hundra år tills släkten kom. Sedan skulle man äta i hundra år innan Kalle Anka började. Efter det skulle man äta ÄNNU mer innan man äntligen fick paketen. Allt handlade om paketen!
Nu när man blivit "vuxen" behöver man inte vänta en sekund på det julen handlar om, man kan nämligen börja äta så fort man klivit upp!
Och när man väl ätit klart är julafton nästan över, man märker knapt att det delas ut paket när man sitter och jäser i soffan som en övergödd julegris. Hur kan man säga att julen är till för dom små?

Jo, jag vet precis hur man kan säga så. Det räckte med en blick på Kian när han snurrade runt i ett lyckorus medans han hjälpte tomten att dela ut klapparna. Jag vet inte vad som var roligast under årets tomtebesök.

kanske var det en uppskrämd Kians "Akta farmor, tomten kommer...han får inte komma in" när han såg "tomten" i fönstret.

Eller var det "Ja, jag har borstat tänderna" som svar på "Finns det några snälla barn här?" (Carolina hade tidigare berättat för Kian att tomten bara delade ut paket till barn som var snälla och borstade tänderna.)

Jag tror min favorit var när hälften av klapparna var utdelade och "tomten" sa: "Nu tror jag det får räcka med julklappar" varpå Kian pekade på en nästa pakets etikett och sa "läs där" med ett tonläge som indikerade att det egentligen betydde "håll dig till manus och dela ut paketen gubbej*vel"

Sagt blev gjort och alla var nöjda, särskillt jag som fått en Iphone (begagnad så det är OK) och äntligen kan spela Wordfeud (IamFredis - utifall ni letar efter hårt motstånd).

Hur gick det med vikten då? Efter julmaten hade jag nått upp till anmärkningsvärda 98,8 kg. Då drog jag fram det hemliga vapnet...ris á la malta! Efter två stora skålar värdiga en sann mästare balanserade jag på den magiska gränsen och det krävdes inte mer än lite julmust för att vågskålen skulle tippa över - 0,1 ton! Varken mamma eller Carolina var speciellt imponerade. Som tur var träffade vi på Jens när vi var ute på sen promenad...han förstod iaf att ett grattis var på sin plats! Om det existerar tvivlare så finns bedriften fångad på film :)

Stort tack till samtliga som gjorde årets julfirande till den fest det var!


Väl hemma höll huset på att blåsa bort, stormen Dagmar (vem fan är det egentligen som döper dom? Dagmar? kom igen) slet med sig ljusslingor, pulkor och grannens rutchkana (!) när den drog fram över Garphyttan. Som tur är finns inga rapporter om personskador.

 
Vad är det frågan om egentligen?

-Pappa, titta ute!
-Vad är det Kian?
-Titta, det är INTE bra
-Shit pommes frites!
-Sit pomfitt...det är Oda(grannens dotter) som har puttat den...det är INTE bra. 

Såg förresten att bloggen besökts över 10.000 ggr och vill bara säga: Tack mamma, kul att du läser ;)

Ciao!

/Jon

Plötsligt händer det

Ja, plötsligt dyker det upp ett inlägg från lilla mig. Denna gång är det för att hedra en gammal trotjänare som gjort sin sista ansträngningen. Jag har överraskat mig själv med att göra en riktigt bra fobollsträning följt av en ÄNNU bättre fotbollsträning. När jag säger "bra" och "ÄNNU BÄTTRE" menar jag förståss "inte helt usel" och "någolunda skaplig" men jämfört med dom bollmongoträningar jag brukar prestera är jag helnöjd. Kan det vara mina timmar på träningscykeln som gett resultat? Jag känner mig stark!
...Men efter några julbord och massa julgodis käner jag mig även lite..ehh..ja...FET!

 Som tur är har jag och Carolina utmanat Mackan och Sara på Biggest looser. En tävling i viktnedgång som startar efter nyår lagom till nyårslöftet känns som den perfakta moroten för mig. Jag är så positivt inställd att jag flyttat fram min satsning på beach 2014 till 2012 med reservation för en försening till 2013. Men fram tills dess ska jag följa julens sanna budskap, ät dig fet. Jag tror att det står i början på nya testamentet....

Nu till avtackandet av min högra gympasko: Du lämnade mig alldeles för tidigt, du hade fortfarande mycket att ge. Samtidigt skänker det mig tröst att ditt sista framträdande var ditt bästa, du fick sluta på toppen. Jag tvivlar på att någon någonsin kommer att bära en mer prisvärd sko.

Det är så här jag vill komma ihåg min ärrade kämpe

Tack för att ni lyssnade!

Ciao! /Jon

What the.....

.....f-ck! Jon ska på julbord på Torsdag fick jag veta nu. Eller jag fick veta det tidigare, men han är så otydlig så man kan säga att jag fick veta det nu ;D
(Oki jag är dålig på o ta in information älskling!) haha!
Tycker det är (riktigt) dåligt att vi som jobbar (o "sliter") på outleten inte får följa med....eller åtminstone vi respektive!..hehe. Nån praktikant får följa med, men inte vi som jobbar för företaget..Vad är det för stil!? :P

Igår var vi och åt 50-års middag hos mina föräldrar, trerätters. Åt den godaste förrätt jag nånsin ätit! *mums*
Vi lämnade kvar barnen där och gick på bio, såg på "Real steel". Den var bra, jag sov bara en stund i mitten av filmen :)
Det var såååå skönt att sova ända till jag vaknade själv imorse!! (välbehövligt!)

Jag jobbade en stund (3h) på outleten idag, skönt o komma bort en liten stund :)
Sedan hämtade jag barnen <3

Nu ska jag snart sova!

CIAO! :D


The man is back!??....

...Ja jag undrar vad som hände med det egentligen! Det var längesen jag fick läsa ett nytt inlägg i Min blogg Jon! ;P

Förra veckan var jag och mina syskon med familjer och grejjade med överaskningen mamma skulle få som 50 års present när dem kom hem från Cran Canaria. Det blev lite kämpigt med motgångar o så men resultatet blev superbra! :)
Det var riktigt kul att få bestämma hur det skulle inredas och se ut, det är bland det roligaste som finns att få göra om med nya tapeter och inredning osv. Här hemma får jag dessvärre inte göra det så ofta då det kostar pengar :P
Mamma blev riktigt överraskad och kunde knappt fatta att det var ett helt nytt sovrum dem fått, hon blev riktigt glad! :)


Dörren in till sovrummet....


Tadaaa!....


det blev stor skillnad!
Tyvärr glömde jag ta före kort! :POups nu måste jag hämta Kian från dagis, han går 8-13 på Torsdagar. Bäst jag skyndar mig!

Jag har skaffat en till blogg btw med bilder på mina smycken, gå gärna in och kika :)
www.carolinadesign.blogg.se


Ha en bra dag!
Chao!
RSS 2.0