olympiska spelen!

Äntligen OS! Äntligen får man grotta in sig i lite udda sporter som kanotslalom och lerduveskytte. Men innan vi grottar ner oss för mycket ska jag kanske köra en liten snabbgenomgång av vad som händer i familjen Fredborg/Jermestam.
 
Ytterligare ett besök på Parken Zoo har vi hunnit med, den här gången med våra absoluta favoritkumlingar. Kian tyckte förståss att det var jättekul att Ella följde med och Johan fick sin chans att dra dragkamp med en tiger. Han gjorde det bra måste jag erkänna men det var inte riktigt samma klass som när jag för några år sedan hoppade över stängslet och brottade ner ALLA tigrarna...med ena armen bakbunden och med sten i skon!
Nästa säsong blir det nog säsongskort, iaf om dom ligger på samma nivå som i år då vi hade tjänat på säsongskort redan vid andra besöket. Då kan vi ju åka när vi känner för det och inte nödvändigtvis dra när solen skiner och vi får trängas med alla andra som har samma idé.
 
Sen var det midnattstravet i Borlänge med Mackan, Sara och Jens. Själva travbesöket var väl mest en ursäkt för att kunna träffas över ett glas. Det hindrade förståss inte mig från att tippa bort en och annan krona på "Halte Harald" och "Trebente Thomas", gustavskorv nästa för dom. Kvällens behållning var när Sara skrek fram "Lasses lilla Laban" till sitt livs prestation i sista loppet. Förutom Saras röst hörde man...ingenting, det var knäpptyst vilket gjorde det hela ännu roligare.
 
Igår hade jag och Carolina något så ovanligt som en dag helt för oss själva. En minigolfvända som vanns av mig pga att jag var minst dålig på minigolf för dagen, därmed fick jag revanch för debaclet i Mellsta för ett år sedan. Sedan käkade vi våran obligatoriska beställning på Efesos - Saganaki till förrätt och en härligt grillad oxfilé på det. Det blir för sällan, alldeles för sällan. Kvällen avslutades med nya Batmanrullen....som var bra, riktigt bra. Bane - en av mina favvoskurkar var hur cool som helst men filmen tog lite för många vändningar för att falla mig helt i smaken och nåde således inte helt upp i senaste filmens fantastiska klass. Men en lyckad kväll var det.
 
OS hittills har vart precis som vanligt för svensk del, för varje positiv överraskning svenska deltagare presterar så skiter det sig bra mycket värre i någon annan gren. Lägg därtill att SOK har som mål att skicka så få kvalificerade deltagare som möjligt så räcker det med en fungerande njure för att lista ut hur det hela kommer sluta. Oj vad negativt det lät...men det är bättre med låga förväntningar och positiva överraskningar.
 
Mina OS intryck hittills:
 
Besvikelse - Sara Sjöström, kan någon kasta ut en livboj?
 
Coolast namn - Ryan Lochte, gillart!
 
Annat namn - Gøril Snorroeggen, gillar det med!  :D
 
Skandal - Kollade på fäktning, damernas värja...semifinal. Det var sudden death och tydligen skulle koreanskan vinna om ingen fick in någon träff. Tyskan försökte desperat men tiden rann iväg. Plötsligt var det avblåst med två sekunder kvar, en avblåsning senare var det en sekund kvar och tyskan skulle få en sista chans. Hon misslyckades och klockan rann ut, då drog dom tillbaka klockan till en sekund igen och tyskan träffade. Saken är den att man tillämpar något mellanting mellan manuell och automatisk tidtagning. En nisse ska starta klockan när dommaren ger klartecken men klockan stannar direkt när en träff registreras. Det krävs inget geni för att förstå att tidtagarens reaktionstid gav tyskan minst en chans för mycket, att dom sedan drog tillbaka tiden är inget annat än ryggklieri stornationer emellan. Koreas protest avslogs och efter 20 minutersensam väntan på pisten leddes koreanskan ut gråtandes...Jag vet ingenting om fäktning,
 
Årets OS-mustasch - Sydafrikas fotbollsmålvakt, vad det är för speciellt med den? Det var Sydafrikas damlag!!!
"Damn it, Bernice!"...se Dodgeball så förstår ni!
 
 
Det är jämt skägg mellan dagens roligaste här hemma.
 
Jag pratade i telefon med Carolina och bad henne köpa med sig gröt till Theo när hon åkte hem från jobbet när Kian ropade att han också ville prata med mamma. Så roligt, tänkte jag eftersom han sedan ett tag tillbaka telefonvägrat, men istället för att säga något gulligt ryckte han tag i luren: "Mamma, köp risifrutti åt mig! Å så köper du yoghurt åt Theo! Hejdå!"
Snopet för Carolina!
 
Väl hemma gav Carolina mig ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till: "Vill du ha en äggmacka utan ägg?" ...visst, varför inte. (Det skulle vara en räkmacka utan räkor...alltså med nästan bara ägg, men det kan ju bli fel så lätt)
 
Omröstning?
 
 
 
 
Puh, det var en lång rackare, nu blir det gonatt!
 
 
/Jon

Greetings from Borlänge

Carro jobbar en massa, därför tog jag semester från henne och tog med barnen till Borlänge. Det är alltså Carro som får semester från mig...
Det är himla skönt att komma hem till Kvarnsveden, det finns så fantastiskt mycket att göra. Vi har till exempel vart i Mellsta och matat getterna....tre gånger. Kian försökte desperat få till ett fjärde besök idag trots att vi redan vart där i förmiddags:
-Ehh, pappa? Jag tänkte att vi kanske kunde gå till dom dära getterna en liten stund?
-Men vi har ju redan varit där idag, vi kan säga hej då till dom innan vi åker till Garphyttan imorgon.
-Men pappa, jag tänkte att vi kanske kunde gå till dom dära med horn en liten stund?
-Getterna? men jag sa ju precis att vi redan vart där idag.
-Men pappa, Jag tänkte att vi kanske kunde gå till bockarna Bruse en liten stund....pappa?
 
Den lilla rackaren trodde alltså att han kunde lura mig genom att använda andra namn Okej, vi har vart hos getterna idag och en gång räcker, MEN....har vi varit hos dom där med horn? Tror inte det va?
 
Vi har även hunnit med att gå på en trevlig barnfestival i folkets park. Kian hoppade hoppborg men ville givetvis inte bli ansiktsmålad utan bara kolla på när andra blev det. Theo fick en ballonghund som han inte var sen att bita sönder. Han är en tuffing lillebror, trots att ballongen small i munnen på han blev han varken rädd eller ledsen...men han såg väldigt paff ut.
Dessutom fanns det en "livespel" med riddare och orcer där barnen fick vara med riddarna och slåss mot fulingarna. Kian greppade ett plastsvärd och genomgick riddarträningen men var snabb att lämna ifrån sig det när han insåg vad han gett sig in på och jag förstår honom. Orcerna såg genuint läskiga ut och jag hade knappast gått i klinch med dom vid tre års ålder.
 
Annars har vi tagit det lugnt på gården (inte gården som i bondgården utan gården som i bakgården) och i lekparken. Theo har utforskat och levt rövare i farmor och farfars inte helt barnsäkra hus, han har bla plockat farmors blommor och kastat decililtermått i toaletten. Han är mer vild än tam den ungen.
 
Själv har jag hunnit med tre löpturer vid Mellsta motionscentral, det blir så mycket lättare att rycka sig i kragen när man har finspåren alldeles runt knuten. 
 
Allt som allt har vi haft det himla mysigt här, det känns liksom som "hemma". Imorgon åker vi tillbaka till Garphyttan, men redan på fredag är vi tillbaka för att gå på midnatsstravet. 
 
gonatt på er!
 
 
/Jon

Inte så barnvänligt

Efter karusellsuccén på parken zoo så fattade vi beslutet om att byta ut våran resa till Kolmården mot en tripp till Liseberg. Det första jag tänker när jag hör namnet Liseberg är barn...eller kaniner...eller barn som gillar kaniner....eller karuseller, ah...skit samma. Vad jag menar är att Liseberg känns ju som om det borde vara synonymt med barnvänligt men så var icke fallet. Hursomhelst lämnade vi bort Theo och tog med oss Sandra till Liseberg i söndags. En härlig bilresa på nästan fyra timmar där jag körde och resten sov....typ. Väl framme skuttade vi in...och ställde oss i kö. Det var ju kö till precis allt...stora karuseller, små karuseller, runda karuseller och fyrkantiga karuseller. Dessutom parkerades det barnvagnar precis överallt vid barnkarusellerna, det gick knapt att ta sig fram. Kian var inte direkt överlycklig men väl på attraktionerna trivdes han. Frammåt femtiden började barnfamiljerna ge upp och köerna lättade. Det som ett tag såg ut att sluta med fiasko blev en trivsam dag eftersom Kian hängde i ända till stängningsdags när det var mindre kö och mer åka. Själv kunde jag bocka av Uppsvinget, Atmosphere och Balder. Men oavsett hur rolig en karusell än är blir det liksom aldrig värt 1 timmes kö för 2 minuters åktid.
 
Buuuuuu!
 
Kian tittar på riddarkaninerna, men krama dom vågade han inte fast han nog gärna ville.
 
Kian åkte kaffekoppen med Sandra och Carolina, jag tänkte hänga med men en vända räckte för att jag skulle må illa.
 
Kaninresan passade mig bättre. Där kunde man njuta av vattnets porlande, kaninernas upptåg och ett par snygga grimaser.
 
Såhär rolig var barnkarusellen när man fick rida på elefanten
 
Och kvällen slutade i dur efter Kians fullträff på Toblerone-hjulet. (Snart är 2 kg uppätna, framför allt av mig)
 
Höjdarcitaten från Liseberg stod Kian för.
Det första hämtar vi direkt efter sista forsen på Flume Ride (som Kian vågade åka två gånger!!)
"Mamma, det där var inte kul! Det där var INTE kul!!!....Kan vi åka den igen?"
 
Det andra från när jag och Kian skulle åka små grodorna tillsammans:
"Pappa?"
"Ja?"
"Kommer du att skrika som mamma nu?"
 
Fegismamma!
 
Gonatt!
 
/Jon

Surprise, surprise!

Igår drog familjen till parken zoo, vi berättade för Kian att vi skulle åka på en liten överraskningsresa men vi sa ingenting förens vi var framme. Kian var övertygad om att vi skulle åka till "hans affär" aka leksaksaffären men blev glatt överraskad när vi kom fram. Vädret var inte de bästa men vi hade uppehåll under större delen av dagen och djuren var bra mycket piggare än när solen stekte förra sommaren. Efter ungefär halva dagen tog vi oss till karusellerna och det verkar som våran lille fegis tuffat till sig. Kian ville åka alla karuseller om och om igen och Carolina hängde på medans jag och Theo nöjde oss med att jaga småfåglar. Kian hade så kul att vi kommer att ställa in våran planerade tripp till Kolmården för att istället satsa på Liseberg. Förhoppningsvis blir det lite åka för mig då också, inte för att jag klagar...det var roligt att höra Carolina skrika som en liten flicka i "mini-mini fritt fall" men som sagt tiden går fortare om man är med i matchen.
 
Bilder ska det förståss bli. Vi kan snart skippa kravet på läskunnighet här i bloggen eftersom det blir mer och mer likt en pekbok...kommentarer på det?
Först lite annat:
Jag jobbar ju stenhårt på att hitta sätt att slippa jobba. Senast i den tunna, tunna raden av ideér är en dröm från gamla dagar då jag med beundran i blicken kollade in Seinfeldt alldeles för sent på kvällarna. Stå-up komiker, det vore något...om jag är rolig? Kanske, kanske inte...jag tror absolut att jag skulle kunna skriva materialet, framföra det...hmmm, den som lever får se. Bloggskrivandet får iaf skrivarkonkurens ett tag framöver vilket kanske är lika bra eftersom jag blir galen på tangentbordet som för närvarande saknar tangenterna 3,F,G, H och J...tack Kian! (det är kul med barn)
 
Slutligen meddelade jag Carolina att det är dags att ta tag i det nyttigare livet igen. Den här gångenär det allvar och jag frågade om vi skulle göra det tillsammans eller om jag skulle köra solo. Svaret blev lite överraskande:
"Kan vi inte bara bli tjocka tillsammans istället"
Hon har en poäng. Det krävs inte alls lika mycket för att bli tjock men vi kom överens om den tunna linjen istället, det ska ju vara bra för livslängd och dyl.
 
Bilder:
Så här kul är det faktiskt på Parken Zoo
 
Det spanades på flodhästar, lejon, vårtsvin och tigrar...och en hel del andra djur förståss.
 
Några fick man till och med klappa...om man hann ifatt dom förståss
 
Analklåda?
 
Kian och Carolina åkte "masken" för tionde gången
 
Theo nöjde sig med att jaga pippifåglar
 
tack för idag!
 
/Jon

Uj...hamnade jag här....

men då bjuder jag på bildregn från den senaste tiden då....
 
 
 
WILMA 1ÅR
 
Födelsedagsbarnet
"stora" barnen sitter vid eget bord och fikar
där har dem en sån där bra sak som man kan stänga in barnen i ;)
Theo vill kramas <3
 
 
 
MIDSOMMARAFTON 
Badsugna...!!
Äntligen fick dem bada :)
Theo ville också hoppa i....men det fick han inte...
.
de små barnen fick plaska och leka här istället :)
Dags att fixa iordning midsommarstången....
se så fin den blev....
Kian däremot han ville inte stå och se fin ut brevid någon Midsommarstång :D
Att få småttingarna att stå stilla/vända åt samma håll var inte lätt de heller.
Men sedan fick man ju tååårta...*mums*...
även Theo fick en bit :)
Dans runt Midsommarstången.
Ahhh...björnarna vakna, spriiiing!
Kian och Jonna gungar gungbräda....
jag fick också gunga, kul var det (tydligen!)
 
 
 
SEMESTERVECKA I BORLÄNGE 
Jag glömde bort att ta kort (tyvärr) men denna fick jag till iaf. Hehe.
Kian mumsar godis i sin fina koja....
Theo har varit och handlat med Farmor.
 
 
 
JONNA 3 ÅR:
 
Födelsedagsbarnet
La Cousine
 
 
 
THAT´S IT!
 
/Carolina

Vad går dom på?

För 4:e kvällen i rad var minst ett av barnen vaket vid 21:00 - fullständigt oacceptabelt...men vad gör man? Kian kom ju trots allt i säng vid 19 efter en desperat chansning. Theo var som en duracellkanin medans Kian var dödstrött så jag köpte mig en ca en halvtimmes tid genom att lägga Theo i sängen med en vällingflaska utan minsta förhoppning om att han skulle somna. Under tiden gjorde jag iordning Kian för kvällen och läste en saga, tre sidor in i "Mästerkatten i stövlar" sov han som en stock. Precis samtidigt yttrade Theo högljutt sitt missnöje med att ligga vaken i sängen, men min chansning gick hem. Efter det gick Theo fullkomligt bananas - han var i soffan, på golvet, i köket och i hallen. Han kröp, klättrade, sprang, hoppade och dansade. Han babblade, han skrattade, han skrek och jag bara gapade av förundran, vad går ungen på? Då hoppade han på mig och bet mig i näsan, efter ytterligare ett par överlyckliga försök att bita mig i ansiktet så gick det upp för mig: Det måste ju vara den där kanibaldrogen man läst om i aftonbladet...killen som tuggade i sig halva ansiktet på en hemlös. Läskigt värre!
 
Jag köpte en kamera i Borlänge eftersom min gamla passerat bäst-före-datum, dessutom är den tillfälligt försvunnen. Jag han aldrig riktigt lära mig inställningar och sånt...dessutom har jag gått och tappat känslan för när ett foto är på plats. Bilderna blev dåliga och få men här är ett axplock.
 
Theo med faster Anna
 
Oh Carolina!
 
Uppochnedvända veckan...
 
...mer kul med en vägbom
 
Barnen hade också en hel del skoj.
 
Gänget
 
Fråga inte
 
 

Peace & Love for helvede

Man ser inte alltför taskigt från öltältet men samtidigt så hade stämningen kunnat vara bra mycket bättre. Är det något jag ångrar från festivalveckan är det att jag satt på min feta roev och drack en cider medans Skrillex körde över dom lyckliga jävlar som stod i havet framför scenen. Men nu var vi ett gäng som höll ihop mer eller mindre under hela festivalen, "the needs of the many outweigh the needs of the few or the one" och folk var törstiga.

Törstiga var liksom lite av ett ledord under hela veckan för när vi sammanfattar så visar det sig att huvuddelen av tiden spenderades på Saras veranda med drinkaaaar. Det bästa jag upplevde i musikväg var nog när jag bröt av lite från gruppen. Jag såg en alldeles för tidigt lagd spelning med Dropkick Murphys som var rikigt häftig och en bjöds på en fantastisk upplevelse av Mumford & sons men i övrigt var det inte så mycket som stack ut.

Men festade gjorde vi, redan under planeringen blev det en del dricka...för mycket för somliga. Av respekt för Sara K så nämner jag inga namn. Men förutom den incidenten så var alla fullkomligt kapabla att ta hand om sig själv...någolunda...och fan vad kul vi hade. Jag var skeptisk till en början men det visade sig att tjejer inte alls bara pratar smink och kläder när dom dricker, det var nästan grövre snack än på en korvfest. Det enda negativa var att dom gaddade ihop sig mot mig under det obligatoriska toppless-kuddkriget....dålig stil!!!

Nyfiken i en strut (Kian) undrade förståss vart vi tog vägen så en eftermiddag hängde han på för att kolla på Thorsten Flinck. Han tröttnade efter en låt men efter ett löfte om godis höll han sig lugn. Jag och Kian knatade iväg för att köpa lite godisremmar när jag försökte köra lite small-talk:
-Har du sett vad mycket folk det är här Kian?
-Jaaa, och alla ska köpa godis!
Kanske var det så, för ingen var väl där för den höga musikens skull?

Hmmm...dom har rört om på den här bloggsidan och jag gillar det inte, jag blir alldeles snurrig. Inlägget blir nog därefter så jag sammanfattar innan jag rör till det totalt.

Bäst:
Mumford & sons - helt magiskt
Regina Spektor - hur cool som helst
Rihanna - dåliga recensioner, men va fan Rihanna i Blge!!!
Skrillex - borde jag inte sett på håll
Dropkick Murphys - Good morning Sweden, fel tid för party

Sämst:
Typ alla dom jag nämnde innan jag skulle åka...Roxette, Melissa Horn...eller det såg jag iof inte så mycket av men det jag såg imponerade inte. Sämst var nog Stikko Per Larsson som jag hoppades mycket på men det var en bra låt sen reseten bonnrock.

Allra sämt: Att jag missade Fräsbandet där frontmannen Fräs-Pär klädde av sig medans han spelade och slutade helt näck med en gitarr. Fett ös!!!!

Tack alla som gjorde P&L till en svinkul upplevelse! Ni vet vilka ni är!

Natti

/Jon

My favourite dancer

Du har det, din granne har det och tjejen i kassan på konsum har det....och nu har jag det. Neeej, ingen smittsam sjukdom utan en favoritdansare förståss! Och jag är så glad för nu har jag också det! Hursa? Har inte alla en favoritdansare? Screw that!
Jag råkade...JA, JAG RÅKADE kolla på "So you think you can dance" medans jag zappade runt på alla mina 13 kanaler, precis när dom presenterade Tim Conkel. Med risk för att låta som Bert Karlsson men jag kände direkt att han hade det, sån jävla lirare:
http://www.youtube.com/watch?v=OMiH7Q5jEgc ...kan någon på ett enkelt sätt förklara hur man lägger in en länk så att det kanske bara står "Tim Conkel" istället för en hel jävla harang? Jag fortsatte kolla och övergav Tim för en annan stjärna: http://www.youtube.com/watch?v=33pInnukXlQ ...där skulle det stått Cyrus "Glitch" Spencer om jag vetat hur det hela funkar. Medryckande program det där, dokumentären om Kamprads gömda stålar var också bra...

Up next...så var peace and löööööve

Vart är inläggen?

Det kommer...senare. Vi har precis kommit hem från Borlänge och Peace & Love. Jag har inte haft energi eller tid under festivalveckan och ikväll valde Kian att vara vaken till ca 22:00. Nu när vi väl fått han i säng och prinsessan har fått sin helkroppsmassage så känner jag behov av vila. Förhoppningsvis får jag ur mig något vettigt imorrn men nu ska jag äta mig en risifrutti och skutta till sängs.

/Jon

RSS 2.0