Den bokningen....

Nästa vecka åker vi till Borlänge för att se Rihanna, lite så har det känts för min del. Visst Skrillex kommer ju också till Peace and Löve men bakom dom har det känts lite tunt. Det beror säkert mer på mig än på bokningarna. Jag kommer tex INTE att se Roxette och jag är sååååå less på Lars Winnerbäck. Den Svenska Björnstammen, Laleh, Veronica Maggio? Inte min kopp med te. Jag står inte ens ut med tanken på en Melissa Horn-spelning och hur trötta känns inte Kent? Och vem fan är Markus Krunegård?
Jag vet att nästan alla på festivalen gillar nästan alla dom där...men det hjälper ju inte mig. Lyckligtvis behöver jag inte bry mig eftersom Peace & Love bokat Mumford & Sons...Mumford & Sons for helvede!!!! Jag vet inte om jag nämnt det någonstans häromkring men om jag inte gjort det så ska ni vara medvetna om att jag borde gjort det. Sedan jag hörde Timshel i ett avsnitt av Hell on wheels har Mumford & sons varit ett av mina absoluta favorit-treats för öronen, det ska bli ett sant nöje i ordets renaste bemärkelse att få uppleva den här spelningen! Taggad för P&L? You bet!

När vi ändå pratar musik så har jag fått en favoritcover. I vanliga fall har jag jättesvårt för covers...iaf på låtar som jag känner igen sen tidigare men det här funkar. Någon på Kians dagis har sjungit på Queens "We will rock you" vilket han snappat upp. "Weee will, weee will whack jo" har han sjungit här hemma och Kians största fan apar efter. Men eftersom Theos ordföråd är ytterst begränsat och han än så länge inte experimenterar så mycket så får han använda sig av det han har: "whiii whiii whiii pap pa! blev resultatet och hur skulle jag INTE kunna gilla det?!?

EM går vidare utan Sverige och numera också utan Kroatien som jag höll lite på. Så snubblande nära att slå ut självaste Spanien men ändå inte, man får väl trösta sig med att inte danskjävlarna gick vidare iaf. Nu känns det lite som skit samma vem som vinner, men jag känner lite för Frankrike...så därför åker väl dom ut idag. Nåja fortfarande mycket gosig fotboll att se fram emot :D

Carolina jobbar på men snart har hon minisemester vilket är välförtjänt, jag har aldrig under vår tid tillsammans sett sådan arbetsmoral från henne. Jag är glad över att hon verkar trivas på jobbet. Carolina? Jobba nio dagar i streck? Vem hade kunnat tro?!?

Viv´la France!

/Jon


Tack och hej!

Det lär ni ju förstå att jag inte tänkt spruta ur mig blogginlägg mitt under brinnande fotbolls-EM. Jag har sett varenda minut förutom Portugal-Danmark, då jag valde toppmöte i division 6 sydvästra örebro istället. Nu när Sverige tackat för sig och när matcherna börjar spelas samtidigt känner jag att jag har lite tid över.

Först vill jag försvara Sveriges insats trots att vi är chanslösa redan inför sista matchen. Vi har en spelare som skulle platsa i Englands startelva, Ukraina hade 50.000 fanatiska fans i ryggen...det är ingen skam att förlora även om sättet man gör det på mot Ukraina lämnar en hel del att önska. Det är äckligt att läsa aftonbladets fjantar när dom sågar spelsätt och förberedelser. Hade man skrivit det innan mästerskapet startat, fine...men nu var det: "Hamrén spelar högt, det kan bli succé eller fiasko" - klart att man får rätt då CP-Niva!

I världen utanför fotbollen händer det inte så mycket. Pappaledigheten fortgår och även om jag inte fått det väder jag beställt så har vi det trevligt. Jag vet att många förutspått att min modellkariär var den som först skulle ta fart i den här familjen men istället för att vara bitter så gläds jag med Theo som fick kränga på sig lite molnkläder för en Färg&Form-plåtning. Det blev även en del lättklädda bilder i endast kalsonger och mössa...så lågt skulle jag aldrig sjunka (ah..klart jag skulle, inget lågvattenmärke är för lågt för mig)

Imorgon blir det div 8 match och förhoppningsvis kan jag få ett liknande läge som förra matchen. Öppet mål från två meter sätter jag åtminstone 4 gånger av 10 ;)

Båda barnen sover långt innan avsparken mellan Polen - Tjeckien, life is good!

Ciao!

/Jon

EM, EM, EM!

Det här med att vara pappaledig fungerar ju riktigt bra och bättre blir det. EM står för dörren och jag börjar bli så stressad. Jag har inte läst klart aftonbladets EM-bibel och jag har således inget bra underlag för att varken ta ut min EM-elva eller tippa EM-tipset. Jag har inte läst på spelschemat och jag vet inte ens vilka som spelar dagen efter premiären. Jag tänkte få mycket sånt gjort imorgon men Carolina vill att vi ska jobba i trädgården och chefens ord är lag...hoppas det regnar imorgon! Jag spenderade kvällen med att såga ner våra sega enar som försökte växa in i huset och jag tycker att det är så tråkigt, varför kan man inte bara göra saker som man tycker är kul?

Som att gå på Färg&Forms sommarfest tex. Eller åka på Färg&Forms sommarfest. Vi blev nämligen upplockade av en svart limo som cruisade runt ett tag i Örebro innan den slutligen släppte av oss vid Lindbacka kvarn...en gammal kvarn där Ludde och Helena inrett ett rum spartanskt men classy. Det bjöds på förbannat god mat och frågesport/music quiz och mitt lag vann INTE...jag trodde jag kommit längre med bearbetningen av min tävlingsinstinkt men icke. Jag höll käften men jag kokade inombord - förlust med en pinne är ju det absolut värsta sättet att torska på, HELVETE!!!! SKIT!!!! Frågesport som inte bygger på allmänbildning och musicquiz som återspeglar en person musiksmak är ändå JÄVLIGT TÖNTIGT!!!! Jag är inte bitter! 
Men kvällen var toppen!

Liksom kalaset vi var på idag. Lilla Wilma verkade så glad för presenterna fast det är ju svårt att urskilja sånna känslor på en ettåring. Men barnen lekte snällt med varandra och hade skoj. Dessutom var det himla gött hembakt fika, Nicklas kalasmuffins var bland det godaste jag fikat...och jag har fikat en himla massa i mina dagar!

Veckans Kiancitat:
"Jag går upp och väljer en bok som vi ska läsa, sen säger jag: nej inte den!"
Varför kan han inte bara välja den saga han verkligen VILL höra när han ska sova?Nämen, är det inte Hugh Heffner som sitter där i limon inklämd mellan två blondiner?
(bilden är ärligt stulen från en kollegas facebooksida)

gonatt!

/JonSöndagsdrinken kanske?

Igår var det en båda-barnen-vägrar-sova-kväll vilket ledde till att jag funderade över hur bra det egentligen är med pappaledighet. Men nu när söndagskvällen utvecklade sig till en ett-barn-somnade-i-tid-medans-det-andra-somnade-i-skaplig-tid-kväll känns det gött igen. Lägg därtill att jag diskat all disk, plockat undan alla prylar som barnen släpar fram och runt samt att alla facken i tvättstugan gapar tomma efter att jag kört tusen tvättmaskiner i helgen så känns det här med ledighet rätt fint.

Nu är det fanimej dags att göra något jag inte gjort på år och dar, någonting jag saknat att göra nämligen...INGENTING! Jag kanske bläddrar i sportbladets EM-bibel, jag kanske läser lite i Zlatan-boken, jag kanske slötittar på TV utan att stressvika en enorm tvätthög sammtidigt...jag kanske spelar lite XBOX. Vid närmare eftertanke har jag nog inte lirat box på över en månad och mer därtill. Här ska funderas...vad göra?

Jag kan skriva någonting medans jag tänker. Kian och Carolina slog Kians tidigare rekord på att se film på bio idag. I hela 60 minuter befann (jag hade skrivit "satt han still och kollade" om det var det han gjort) han sig i salongen medans "Pirater" visades på duken. Det tidigare rekordet på ca fem minuter från det att jag och Kian försökte se "Bilar 2" stod sig förvånansvärt nog alltså inte.

Nu vet jag! Jag ska ta mig en drink! En söndagsdrink tamejfan! Nu ska vi se...jag har fanta citron, jag har is och jag har lite vodka! Det får bli Zlatan-boken till det!

Skål på er!


/Jon

Hur gör man det här då?

Det känns som om jag alltid har jobbat. Inte när jag gick i skolan, då var det snarare raka motsatsen till jobb som gällde. Men sedan jag drog på mig M90 uniformen på K4 har slit stått överst på agendan. Var det övertid på ICA så jobbade jag övertid, var det övertid på DHL så jobbade jag övertid och om det behövts extra timmar för att få F&Fs lager att gå runt så har jag pytsat in dom. Semester en gång om året, fyra veckor på sin höjd. Så hur gör jag nu? Vara ledig? Hur funkar det? Det börjar sjunka in att jag inte ska jobba på tre månader, idag var första dagen på pappaledigheten och den flöt ju på riktigt bra.
Vi lirade fotboll i vardagsrummet och byggde slott och garage med duplo. Grabbarna sov middag någorlunda synkat och ingen blev allvarligt skadad under dagen (jag fick iof en leksakstraktor i skallen men jag repade mig fort).
Jag har fått lite gjort också, skött tvätdetaljen åt ett helt kompani samt slängt lite skräp. Kian hjälpte till med skräpet, svaret jag fick när jag frågade om han ville följa med påminnde om mig själv dom få gånger ÖSK gjort mål den här säsongen: Han sträckte båda armarna i luften och vrålade "JAAA". Tyvärr är slänga skräp det enda med honom som kan kopplas samman med ordning och reda, hans rum ser ut som skit. Precis som mitt rum alltid gjorde från det jag kan minnas tills dess att jag flyttade hemifrån. Sådan fader, sådan son.

Jag börjar känna mig piggare igen tack vare att jag kommit igång med träningen på allvar. Jag firade iof att jag gjorde sista dagen på jobbet igår med ett pringlesrör och en marabou till dom två sista avsnitten av "Falling skies" men nu ska jag skärpa mig med kosten igen. Delas för att det blir roligare att spela fotboll när man känner sig lite kvickare och dels för att det blir roligare att leva när man orkar kasta barn i luften och vika tvätten.

gonatt!


/Jon


RSS 2.0