olympiska spelen!

Äntligen OS! Äntligen får man grotta in sig i lite udda sporter som kanotslalom och lerduveskytte. Men innan vi grottar ner oss för mycket ska jag kanske köra en liten snabbgenomgång av vad som händer i familjen Fredborg/Jermestam.
 
Ytterligare ett besök på Parken Zoo har vi hunnit med, den här gången med våra absoluta favoritkumlingar. Kian tyckte förståss att det var jättekul att Ella följde med och Johan fick sin chans att dra dragkamp med en tiger. Han gjorde det bra måste jag erkänna men det var inte riktigt samma klass som när jag för några år sedan hoppade över stängslet och brottade ner ALLA tigrarna...med ena armen bakbunden och med sten i skon!
Nästa säsong blir det nog säsongskort, iaf om dom ligger på samma nivå som i år då vi hade tjänat på säsongskort redan vid andra besöket. Då kan vi ju åka när vi känner för det och inte nödvändigtvis dra när solen skiner och vi får trängas med alla andra som har samma idé.
 
Sen var det midnattstravet i Borlänge med Mackan, Sara och Jens. Själva travbesöket var väl mest en ursäkt för att kunna träffas över ett glas. Det hindrade förståss inte mig från att tippa bort en och annan krona på "Halte Harald" och "Trebente Thomas", gustavskorv nästa för dom. Kvällens behållning var när Sara skrek fram "Lasses lilla Laban" till sitt livs prestation i sista loppet. Förutom Saras röst hörde man...ingenting, det var knäpptyst vilket gjorde det hela ännu roligare.
 
Igår hade jag och Carolina något så ovanligt som en dag helt för oss själva. En minigolfvända som vanns av mig pga att jag var minst dålig på minigolf för dagen, därmed fick jag revanch för debaclet i Mellsta för ett år sedan. Sedan käkade vi våran obligatoriska beställning på Efesos - Saganaki till förrätt och en härligt grillad oxfilé på det. Det blir för sällan, alldeles för sällan. Kvällen avslutades med nya Batmanrullen....som var bra, riktigt bra. Bane - en av mina favvoskurkar var hur cool som helst men filmen tog lite för många vändningar för att falla mig helt i smaken och nåde således inte helt upp i senaste filmens fantastiska klass. Men en lyckad kväll var det.
 
OS hittills har vart precis som vanligt för svensk del, för varje positiv överraskning svenska deltagare presterar så skiter det sig bra mycket värre i någon annan gren. Lägg därtill att SOK har som mål att skicka så få kvalificerade deltagare som möjligt så räcker det med en fungerande njure för att lista ut hur det hela kommer sluta. Oj vad negativt det lät...men det är bättre med låga förväntningar och positiva överraskningar.
 
Mina OS intryck hittills:
 
Besvikelse - Sara Sjöström, kan någon kasta ut en livboj?
 
Coolast namn - Ryan Lochte, gillart!
 
Annat namn - Gøril Snorroeggen, gillar det med!  :D
 
Skandal - Kollade på fäktning, damernas värja...semifinal. Det var sudden death och tydligen skulle koreanskan vinna om ingen fick in någon träff. Tyskan försökte desperat men tiden rann iväg. Plötsligt var det avblåst med två sekunder kvar, en avblåsning senare var det en sekund kvar och tyskan skulle få en sista chans. Hon misslyckades och klockan rann ut, då drog dom tillbaka klockan till en sekund igen och tyskan träffade. Saken är den att man tillämpar något mellanting mellan manuell och automatisk tidtagning. En nisse ska starta klockan när dommaren ger klartecken men klockan stannar direkt när en träff registreras. Det krävs inget geni för att förstå att tidtagarens reaktionstid gav tyskan minst en chans för mycket, att dom sedan drog tillbaka tiden är inget annat än ryggklieri stornationer emellan. Koreas protest avslogs och efter 20 minutersensam väntan på pisten leddes koreanskan ut gråtandes...Jag vet ingenting om fäktning,
 
Årets OS-mustasch - Sydafrikas fotbollsmålvakt, vad det är för speciellt med den? Det var Sydafrikas damlag!!!
"Damn it, Bernice!"...se Dodgeball så förstår ni!
 
 
Det är jämt skägg mellan dagens roligaste här hemma.
 
Jag pratade i telefon med Carolina och bad henne köpa med sig gröt till Theo när hon åkte hem från jobbet när Kian ropade att han också ville prata med mamma. Så roligt, tänkte jag eftersom han sedan ett tag tillbaka telefonvägrat, men istället för att säga något gulligt ryckte han tag i luren: "Mamma, köp risifrutti åt mig! Å så köper du yoghurt åt Theo! Hejdå!"
Snopet för Carolina!
 
Väl hemma gav Carolina mig ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till: "Vill du ha en äggmacka utan ägg?" ...visst, varför inte. (Det skulle vara en räkmacka utan räkor...alltså med nästan bara ägg, men det kan ju bli fel så lätt)
 
Omröstning?
 
 
 
 
Puh, det var en lång rackare, nu blir det gonatt!
 
 
/Jon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0