Måndag 090831

Long time ago!...

Det har varit mycket att göra för mig på sistone, har varken haft tid, ork lr lust att blogga på den lilla fritid som blivit över.

Det går bättre än förväntat för mig med MK, hade ju inte så stora förväntningar så det e ju jättekul att det går framåt iaf :)

Idag är första dagen på länge som jag är hemma hela dagen, skönt!
Det var tydligen uppstigning kl.04:30 idag, Kian ville inte sova mer då.
Vi skjutsade Jon till jobbet 06:30 och sedan åkte vi hem och sov lite till.
Senare var vi ute och gick en sväng och då somnade Kian middag och jag gick hem o fixade mat. Lagade hemlagade köttbullar och potatismos. Så kian fick köttbullar, potatismos och ärtor när han vaknade. Han gillade det så det var kul :)
Han ska börja få lite mer riktig mat nu istället för burkmat, det e ju lite lättare nu när han e äldre o får äta ungefär samma som oss. Fast ibland är det ju väldigt smidigt att värma en barnmatsburk :)

Nae vet inte vad jag ska skriva....

ikväll bliré Ösk-Gefle på tvn...hejja hejja!! (Som om dem skulle vinna..heh) :P

Ha de fint!
-bye

 


Tråååkigt!...

...dåligt! skräp! Jag vet, har man en blogg ska man ju förståss uppdatera den. Men jag är en "free spirit", en konstnärssjäl... faller det mig in så skriver jag en rad, känner jag inte för det så leker jag med Kian, spelar xbox360 eller städar istället. Och det är ju faktiskt mest Carolinas blogg och ansvar.

Har jobbat en hel del på sistone, det är designmässa i stockholm och av den anledningen bråda dagar på Färg&Form. Men jag har absolut inget emot att pytsa in några extra timmar för firmans bästa. Jag stortrivs fortfarande och är väldigt tacksam över att ha blivit uppryckt ur bemanningsträsket.

Carolina har kommit igång ordentligt med Mary Kay så nu är det smycken och smink (hudvårdsprodukter) för hela slanten, Det kanske är därför hon negligerar sin blogg. När vi (jag) ändå talar (skriver) om att negligera saker: Jag hörde talas om en site där man kan adoptera "utrotningshotade" svenska ord och därmed förbinda sig att använda ordet X antal gånger om dagen. Undrar om slant finns med på listan och om det är ledigt. Det har en sån underbar gammeldags klang. Gott så!

När jag kom hem idag drog Carolina på hudvårdsklass så jag och Kian, som är förkyld btw, gick till återvinningsstationen och återvann lite. Kian ansåg det vara förstklassig underhållning när pappa krossade barnmatsburkar i glasbanken. Vi hade lite flaskor att panta och jag blev 25 kronor rikare, eller nja 12 kronor iaf. Väl i kassan fick jag syn på äkta gränna polkagrisar, sweet! den sköna lite gammeldagsa (gammeldagsa?, det är ju inte rätt, men vad heter det då? tänk, tänk, tänk...tyst hjärna det får duga) vart var jag nu då? jo, den sköna gammeldagsa klangen i ordet polkagris var för svår att motstå, så jag köpte en. Stenen i skon i den här historien var att det bara fanns två smaker att välja på: lakrits och salt lakrits. Jag chansade på lakrits. Det var nog ingen slump att dom blivit kvar till sist, den smakade som jag mistänker att en hårig armhåla luktar efter en kvav fuktig dag i regnskogen. Behöver jag skriva att jag åt upp den ändå.

Grattis! Du har blivit uppdaterad!

/Djungel-Jon

Tisdag 090818 "1,960 KG"

Sitter här o mår illa av allt godis vi köpte idag, 1,960kg blev det..haha, vi hade 40% rabatt på lösgodis på ICA Maxi..*inte bra*..syns inte ens att vi ätit av det :D
Skulle bli en myskväll med "Two and a half men", god mat och godis..men vid 20:45 var det tydligen fotboll och  tyvärr är jag inte så intresserad av fotboll så jag kan sitta o glo på det utan att göra nåt annat. Därför jag sitter framför dumburken nu :P 

Idag tog jag och mitt lilla hjärtegull bussen upp på stan och träffade Sara en sväng. Lilla snuttisen fick en ratt till vagnen så imorn ska han få ut o cruisa hade jag tänkt  :)

Har fruktansvärt ont i nacken, knutor på hela vänster sida som jag skulle behöva gå iväg o låta masseras bort. Men det har vi ju knappast råd med. Men jag vänjer mig väl, efter ett tag brukar man inte känna smärtan längre.

Nu ska jag göra lite sit ups och hoppa in i duschen innan det är läggdax.

-bye bye!

Torsdag 090813 "Lektajm...nu!??"

Jahopp nu är Kian vaken (klockan är 02:50) och tror att det är lektajm, har försökt få han att sova om o om igen. Men han är envis och tycker vi ska leka o busa nu istället :P
Låter han krypa runt tills han tröttnar, men jag uppmuntrar det inte så tänker inte prata med han. Fattar inte varför han börjat med de här fasonerna han som har sovit så bra på nätterna den senaste tiden, 
igår började han med o vakna vid 04:00 o tyckte att vi skulle leka istället för o sova.
Han somnar ju inte förrens runt 08:30-21:00 på kvällarna så fattar inte varför :/

Aja får hoppas att han tröttnar snart...

Tisdag 090811 "TRÖTT!!!"

Fi fasiken alltså...har inte kunnat sova nånting inatt, beror antagligen på att jag ligger och tänker för mycket på saker o ting samt att sängen är så jävla obekväm då man känner fjädrar som sticker upp hur man än ligger...
tyvärr kommer jag nog aldrig få Jon att förstå att vi behöver en ny säng (madrasserna vi har nu är trots allt över 22år gamla) :/
Gick iaf o la  mig i soffan i vardagsrummet till slut (kl.04.15) där somnade jag till slut o fick en timmes sömn innan Jon kom upp och väsnades. Han tänker inte speciellt mycket på att kian ligger o sover när han klumpar upp på morgonen.

Nae nu ska jag ta hand om min lilla busunge, det går undan nu för tiden...igår hade han sönder våran dvd-spelare :P

-bye!

Vad hände med myrsloken?

Ja, det kan man fråga sig. Som ni vet utlovade jag myrsloksinfo så sent som för några dagar sedan och nu förefaller det som att jag helt sonika övergett mitt löfte och flytt mitt ansvar. Så är det förståss inte. Jag gick in helhjärtat för att kunna servera er all fakta som finns att tillgå om detta mytomspunna djur, men när jag grävt mig djupare in i myrslokens värld än någon människa någonsin gjort var den förbluffande sanningen nära att få min hjärna att explodera. Myrsloken sitter på kunskap så farlig att den aldrig måste nå medvetandet hos gemene man, så för er egen säkerhet kommer det jag fick reda på att förbli hemligt.

Istället ska jag berätta om min helg. Det som haft störst intryck på min helg är träningsvärken i min arm som jag fått av att smiska för mycket. Nej, det är inte Carolina som vart olydig utan jag har försökt sanera lite damm här hemma. I lördags utrotade jag samtliga damkorn från sovrummet. Jag dammade av ALLT, skakade täckenoch lakan, smiskade madrasser och kuddar, damsög och vädrade...tror aldrig det vart så rent i det sovrummet någon gång. På söndagen gick jag lös på soffan, redan då kände jag att armen var lite seg. Trots detta kämpade jag på och smiskade samtliga kuddar, hade det funnits någon arkeolog i närheten kunde han mycket väl ha funnit fossil från urkvalstret någonstans i röksignalerna som syntes över hela garphyttan.

Jag har även hunnit med att grejja i trädgården och spela fotboll, båda med positiva resultat. Tyvärr blev söndagens match mot Närkes kil inställd pga spelarbrist, rätt kasst med tanke på att vi kan plocka spelare från två lag. Besvikeln lade sig lite eftersom ÖSK stod för en stabil insats och besegrade helsingborg.

Idag ville den lönansvarige på mitt jobb ha mitt kontonumer pronto, detta får mig att vädra förskottslön på nya arbetet. Skulle detta vara fallet så finns chansen att jag suger in sista lönen på proffice, första lönen på färg & form samt semesterersättningen från proffice sammtidigt. Muchos dineros!
Man märker att man blivit gammal när man förväntar sig rejält tillskott i kassan och ens första tanke är: betala av på lånet! Istället för att tänka KÖP COOLA ELEKTRONIKPRYLAR!
Jag kommer liksom inte på något jag VERKLIGEN vill köpa. Problemet kanske löser sig själv eftersom Carro har en fallenhet för att spendera mina pengar (älskar dig gumman!) så summan av kardemumman kan bli att jag ens slipper fundera.

Over and out! /jon

Måndag 090810 "Kian var på dagis"

Nu var det sådär längesen jag skrev här igen :P
Har haft mycket annat att tänka på.

Idag var jag och Kian förbi dagiset, jag skulle lämna mitt polisutdrag eftersom jag sökt jobb hos dem. Dem var jättetrevliga o vi fick komma in och hälsa på ett tag. Alla barnen utom en tjej sov när vi var där, men Kian fick leka med lite andra leksaker än han har hemma iaf..hihi. Så nu har han fått vara på dagiset o sett hur det ser ut där iaf :)
Hoppas att jag kan få jobb där, åtminstone hoppa in som vikarie!

När vi kom hem fick Kian lunch och en liten stund efter det fick han nåt utbrott och bara skrek för fulla muggar, ingenting hjälpte...heh ända till jag satte på Mora träsk, så nu sitter han snällt och lugnt o kollar på dem :)
Tror att det är tänderna som spökar och gör ont emellanåt =/ 
Nu ser man tänderna i överkäken, så fyra små gaddar har Kian nu.

Ikväll ska jag på möte, ska bli kul man blir alltid så pepp när man varit på det. Pratade med Maria förut och då känns det också bättre för hon peppar o hjälper mig om jag inte skulle komma igång själv.
Jag tycker bara att det tar sån jäkla tid, vill ju att allt ska ske på en gng helst!..hehe.

Nu ska jag ta o fixa nån mat till mig också....

Ha det fint!  ♥




Fredag 090807

Jäkla flugor! Dem är överallt i hela huset, Jon höll på o dö av skratt när jag fick ett panikutbrott på dem små kräken förut..heh.

Det är sån jäkla tur att Jon fick det nya jobbet, han är så mycket gladare och piggare o det viktigaste av allt, han trivs på jobbet nu! :)

Jag har också börjat jobba lite smått, får hoppas att det går som jag har tänkt...vore ju jäkligt roligt att få jobba med det på heltid, det är ju som en hobby för mig. Så himla kul!..I love it! Har Fred, lörd inbokat nästa vecka, hoppas på att få in Tisdagen också.

Igår var Sara här en sväng, sedan åkte vi till Marieberg på kvällen medans Jon var på fotbollsträningen. Som vanligt sitter jag o fikar medans Jon är o tränar..heh, det bådar ju inte gott :P
Ska ju använda min "Leg magic" men helt seriöst så glömmer jag!..heh, den står framme o uppställd men ändå glömmer jag att träna. Kommer på det när Kian sover men då vill jag ju inte väsnas med den ifall han vaknar.

När vi satt o käka Taccos idag så gav Jon Kian ett litet salladsblad (inte så smart!!) Kian satte i halsen och jag fick panik så jag sprang o hämta ett glas vatten och hälde i han, till slut kom det upp. Fy fasiken vad hemskt det var! Han satt och försökte få upp det ett bra tag, helt röd i ansiktet blev han :(

Jon åkte på Fotbollsmatch vid 17:30. Jag var ute o gick med Kian vid 18 tiden o då var han så trött att han somnade (jag försökte hålla liv i han, men det gick inte.) Så jag gick hem o gjorde välling o la han i sängen i hopp om att han skulle sova till imorgonbitti...yeah right!..10min senare vaknade han o skulle absolut inte sova :P
Nu satt han och "gnussade" i ögonen och var trött igen för ca 10min sen så jag la han i sängen med en flaska välling...ehh åh ja, nu ligger han o gnäller o vägrar tydligen sova igen. Snacka om envis unge!! :P

Idag fick Johan o Lindas bebis ett namn, hon ska heta Jolie. Jag tyckte det lät väldigt konstigt först, men sen berättade Jon hur man skulle uttala det o då blev det ju jättefint helt plötsligt..hehe :)

Ne bäst jag går o hämtar skitungen nu, han ligger o gapar...

-bye!

Och idag ska vi prata om...

...människovärde! Ta da! Dom senaste dagarna har Kian vart förbluffande nära att hamna på blocket pga av grinighet, nu har han vart ursäktad av sina tänder som är jobbiga som f-n. Om han hade hamnat på blocket så hade iaf ingen haft råd att köpa honom, hans människovärde är för högt, liksom dom flesta människors. Till dom människor räknas inte alla som jag stör mig på i trafiken. Dagens stjärna stannade i en rondell för att utöva högerregeln. Ett annat namn för rondell är ju cirkulationsplats, det stämde riktigt dåligt vid halv fem-snåret utanför netonnet. Cirkulationen uteblev nästan en halvminut, detsamma gällde inte svordommarna i RJF 909. Där hade vi ett exempel på en människa som inte riktigt nådde upp till statusen fullvärdig homo sapiens. I det sista exemplet möter vi Jon, en hängiven familjefader som sliter ut sig på daglig basis (han sliter inte lika hårt på sitt nya jobb, men ni förstår) allt för att försörja sin familj. Högt människovärde kan man tro? Läs och förvånas.
Jon kommer hem från jobbet och Carolina har fixat höjdarkäk: lax, potatis och sås.
Jon - Varför gör du alltid bara två laxbitar när vi ska äta, varför kan du inte göra en till så att jag får nåt annat än korvstroganoff i matlådan?
Carolina - Jag vill inte slösa någon lax på dig!
Tjolahopp! Didn't see that one comming!

Imorgon ska vi prata om myrslokens vardag, det finns en hel del godbitar för alla kunskapstörstande varelser där ute. Det vill ni INTE missa!

/ Jon


STaVfeL

Placerat stavas placerat och inte plaserat. Men jag är ap-trött och orkar inte fråga Carro hur man ändrar. Om det stör dig så kan du gå och äta gul snö!

Jag har tänkt...

Som om det skulle vara en nyhet? Det enda jag gör är ju att fundera över livets nyckfullheter, livet efter döden, kvällsmaten och diverse andra genomintressanta tingest. Nu menar jag förståss att jag tänkt digitalkrita ner ett litet inlägg i familjebloggen, men jag har inte lyckats planera in det i schemat. Tiden kan passera ganska fort ibland och om inte annat kan man skylla på Kian eftersom han är för liten för att försvara sig.Nu är det iaf på det viset att lilla gubbens framtänder i överkäken gör sig påminda. Det gör ont och Kian blir grinig som bara den.

Igår skulle Carolina iväg och träffa kompisar så pappa och Kian skulle vara själva från ca klockan 17.30. Planen var utformad som följer. Kian och pappa busar järnet och har jätteskoj till klockan 19 varpå Kian får välling och somnar. Därefter kan pappa i lugn och ro titta på ÖSK-ÖIS. ÖSK vinner komfortabelt och pappa fixar nöjd och glad iordning en matlåda till morgondagen.
Nu blev det förståss inte riktigt så, allting följde planen i ca en halvtimme. Sedan blev Kian mer och mer grinig och pappa blev TRÖTT. När klockan närmade sig 19 andades en utmattad pappa ut, nu skulle det äntligen bli lugn och ro. Kian fick sin välling och somnade, det fortsatte han med hela tio minuter. Dom efterföljande två timmarna insisterade han på att bli buren och vädrade sitt missnöje med höga tjut så fort han inte fick som han ville. När mamma kom hem runt 21.30 gick det alladeles utmärkt att lulla omkring för sig själv på golvet. En halvtimme senare somnade skrutten och sov hela natten. ÖSK som spelade för Yunus ismail som fått stroke gjorde allt utom mål, en parad av misslyckade avslut utmynnade i oavgjort. Om Yunus liv hängde på den matchen så torde han redan vara död.

Ungeför samma scenario utspelade sig tydligen idag när jag var på träning. Kian var misnöjd med allt, tills pappa kom hem då blev han nöjd och glad. Förhoppningsvis sover han hela natten igen.

Det nya jobbet på Färg och form passar mig perfekt. Omväxlande arbetsuppgifter, trevliga arbetskamrater, ingen stress trots mer ansvar. Ångesten över att behöva åka till jobbet är som bortblåst, liksom impulserna att åka och hänga sig i första bästa ställage.

Som ni förstår så är livet lite heaven and hell just nu, men för att inte det goda ska väga över så har någon övernaturlig kraft plaserat mindre uppskattade medtrafikanter längs vägen till och från garphyttan. Hastighetsskyltar är framtagna för reglera hastigheten på våra fordon, siffran på skylten ligger inom god marginal för vad som betraktas som säker hastighet. Därför finns det ingen som helst anledning att pendla mellan 65 och 75 på 90-sträcka en vacker sommarmorgon. Dessutom tycks gubbarna och käringarna alltid ha fruktansvärt bråttom eftersom dom svänger ut framför mig på huvudleden så att man nästan får whiplash-skada när man står på bromsen. Men när gamlingarna väl trängt sig in framför så har dom tid att njuta av naturen. JAG SÄNDER ELAKA TANKAR TILL ER!

hej hopp, luden...tå! / jon

Fredag 090731 "Absolutely Wonderful!"

Idag var det sånt där pissigt väder igen, så jag o Kian var bara hemma medans honey var på jobbet.
När han kom hem skulle jag iväg på MaryKay party, det var kul...blir riktigt sugen på att börja nu igen, hihi. Men får se hur det blir med det, älsklingen blev inte så glad när jag sa det eftersom det kostar en del i början. Men det e´ju så jäkla kul, man får klä upp sig o träffa folk och det blir ju extra kul nu när jag har vänner i samma grupp. Samt lättare att hjälpa varandra. Men men whatever, får la se hur det blir med de :P

När jag kom hem fick jag mig en överraskning...
Honey hade släckt ner, satt på avkopplande musik och tänt levande ljus i hallen och in till sovrummet, där fick jag skön och avslappnande massage. Sen hade han tänt ljus hela vägen upp till badrummet där han också hade släckt ned och tänt levande ljus och så hade han hällt upp ett bubbelbad och ställt fram fruktbricka och dricka. Där fick jag sitta o gotta mig så länge jag själv ville...mmmm det var riktigt skönt och avkopplande. Det var värsta lyxiga spa-anläggningen här hemma med andra ord :)
När jag hade badat klart så låg Jon o sov i soffan, han gick o la sig nästan på en gng för han var så trött :P 
Min älskling kan verkligen det där med o överraska. Det var tydligen planerat för han hade varit o handlat till fruktbrickan efter jobbet. Åhhh vilken tur jag har som har en så bra och omtänksam karl ♥ 


Syns ju tyvärr inte att det är nedsläckt och massa levande ljus, det var iaf riktigt fint.


Nu ska nog jag också lägga mig o sova tror jag. Hoppas jag kan slippa den där förbannade hostan inatt, har fått världens rethosta på nätterna...skitdrygt! :P

Ha de gött...bye!



RSS 2.0