uppförsbacke

Kan det ha vart två veckor sedan jag tyckte att jag hade flyt i allt jag gjorde men oroade mig för när vändningen skulle komma. Dom goda nyheterna är att jag slipper oroa mig mer, dom dåliga är som följer.

Datorn som jag troligtvis våldade sönder men ändå fick reparerad utan kostnad har nu gått sönder igen. Den här gången är det INTE övervåld som ligger bakom det hela. Det sitter en liten pigg i hålet där man stoppar i adaptern till laddaren, eller det satt en pigg där ska jag säga. På något sätt har den gått av. Nu kändes ju det som en bagatell att laga men det visade sig att den satt direkt på nån vital del som skulle kosta 5000 spänn att byta ut. Kvittot försvann i samband med förra reparationen så någon reklamation blir det inte tal om....surt sa räven.

I fredags spelade jag fotboll och gjorde, hör och häpna, en gedigen insats. Inte en insats som var bra med tanke på att jag har vart målvakt och inte spelat ute på ett tag....utan en bra match, på gränsen till en häst (3 hästar till bäste MIK:are i matchen, 2 hästar till näst bäste...). Vad är det för dåligt med det då? Jo, vi spelar match idag också och jag skulle få chansen igen eftersom coachen blivit mycket possitivt överraskad (något som troligtvis INTE kommer att hända speciellt ofta den här säsongen). Men istället för att vara på samlingen som är i skrivande stund så sitter jag hemma med Kian eftersom vi inte har någon barnvakt. Bara att ta nya tag.

Inatt la jag ett vad på X mellan Toronto och Pittsburgh. Oavgjort blev det och jag loggade in på kontot för att räkna in vinsten, inte ett spår av mitt vad. När jag påtalade felet till supporten fick jag efter en timme svaret att det varit ett tekniskt fel under kvällen men det skulle vara tillrättat. Fortfarande inga pengar och ett nytt mail gick iväg. Svaret: Vi har genomsökt ditt konto men inte funnit något sådant vad, ha en bra dag.
What!?! Ser dom inte sambandet mellan deras tekniska fel och mitt vad? Skulle jag ha märkt att något var fel om jag inte lagt något vad under den aktuella tidpunkten? Hade det vart ett vad med förlust hade det nog gått alldeles utmärkt att leta fram.

Nåja, jag och Kian har vart ensamma större delen av helgen och det har vart så himla kul. Vi har busat, spelat fotboll, byggt snökoja, lekt med bilar och allt möjligt kul. Och vi har DANSAT! Carolina har letat fram en gammal AQUA-skiva som Kian tyckte var svinbra. Jag försökte träna lite sammtidigt som jag och Kian showade loss. Man har ju sett på TV-shop att Zumba ska vara världens grej när det gäller att bränna kalorier så jag uppfann en variant utifrån det lilla jag sett. Resultatet? Det var tråkigt, det var lite jobbigt men framför allt måste jag sett helt otroligt fånig ut. Kian beordrade mig genast: Pappa, SLUTA dansa! Och så var det med det.

Nu är Kian helt slut så det är nog dags att få honom i säng. På återhörande!

/Jon 

Torsdag 24/2

Idag bakade jag lite medans Kian var på dagis, måste fylla frysen till Jons och min födelsedag för sen kommer jag inte ha tid att stå o baka inte. Igår gjorde jag kanelbullar och idag gjorde jag solskensbullar och chokladbollar :)

När Kian kom hem från dagis så fick han bada, vilket är bland det bästa han vet.

I badkaret....
- Kian: uj, det kommer tiss!
- Mamma: va?..kissar du i vattnet??
- Kian: ja!...ehh, nej! Kian bada mer!

2 sekunder senare....
- Kian: Kian tvätta sig (han tar (kiss)vattnet och tvättar sig i ansiktet)

och sedan....
- Kian: Ahhh kossan äter upp Kians snopp!!...ahhh....!! (leksakskossan ÄR farlig!)

Hehehe...svårt att förklara, men det var väldigt roligt! Han är en riktig liten pajjas! :D

Imorgon får jag och Kian vara själva hela dagen lång. Jon ska jobba fram till 16:00 för dem har inventering och direkt efter det åker han och spelar fotbollsmatch så han kommer nog inte hem förrens 20-21 någongång :(
Och på Lördag får Jon och Kian vara själva för då ska jag jobba hela dagen, samma på söndag (om jag inte delar den tiden med en tjej!?...får se hur mör jag é i kroppen efter lördagen)

Just nu sitter Jon på övervåningen och kollar på fotboll medans jag sitter här nere och glor på "sveriges värsta bilförare", heh vi ser inte mkt av varandra nu för tiden :P

Tror jag ska gå o lägga mig snart, så jag är pigg o glad imorn när jag och Kian ska ha en heldag :)
Vet inte vad vi ska hitta på för nåt, men det visar sig väl...


Ha de gött!

/Carolina


Ojojoj!

Det här är för kul. Ni kanske känner till en tjej vid namn Alexandra Nilsson, inte? Om jag säger Kissie så kanske poletten trillar ner. Tillåt mig förklara för er som fortfarande inte har en aning. Kissie är precis som jag en bloggare. Jag har en smartare, roligare och mer sofistikerad blogg...hon har alla läsare. Jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag inte vet en himla massa om henne. Plastikopererat airhead är det första jag tänker och det är mestadels baserat på fördommar och det lilla jag sett på nån serie om två bloggare...kan den ha hetat bloggarna, superbloggarna eller nåt i den stilen.
Men nu verkar det som om fördommarna bekräftats å det grövsta. Nyheter24 grävde fram en film på Alexandra och hennes bror Peter när dom berättar hur dom ska sprida klistermärken för nationalsocialistisk front. När hon konfronteras med uppgifterna reagerar hon på följande hysteriskt roliga sätt:
http://www.youtube.com/watch?v=FxFVOAt3PBA

Trots humorn bör man se allvaret i det hela. En person med knytning till högerextrema kretsar hotar en journalist med våld! Ett grovt påhop på vårt pressfria samhälle! Allt annat än ett långt fängelsestraff vore skandal!


Idag har jag haft en hjärnsläppsdag. Med morgonens iskyla kom julstämningen och lusten att sjunga bjällerklang. "Ute faller snön, i spiltan...humhum...står" -Jag kom inte längre, Vem i hela halva är det som står i spiltan?!? Svarten?
Hade det inte vart för google så hade jag setat och nynnat fortfarande. Nu kunde jag gå vidare med "Gamle svarten" men där kunde jag bara första raden så det blev lite tjatigt. Det är Blacken som står i spiltan om du undrar.
På jobbet blev jag stående dumstirrande ut i ingenting flera gånger. "Vem är jag? Vart kommer jag ifrån? Vart är jag på väg" Mest funderade jag vart jag var på väg, jag glömde av mig HELA tiden. Hoppas att jag kan skärpa till mig till på fredag. då är det inventering med mig som ansvarig, HOPPLA!

Jag hade ju inte lirat XBOX på år och dar, det var därför jag blev sjuk i helgen. Det vill man ju INTE utsätta sig för igen så nu är det bäst jag går upp och sätter mig en stund.

Ciao!

/Jon


Elva frusna stackare

När det är -18 grader ute finns det lite saker att tänka på.
1. Gå inte ut.
2. Om du ska gå ut, se till att du har en svinbra anledning.
3. Klä på dig.

Nu var det förvisso bara -14 när man kom in i centrala Örebro men att åka på fotbollsträning kan inte tveklöst klassas som nödvändigt. Ändå var det 11 frusna stackare som hittat till en frusen konstgräsplan och ville sparka boll. Det gick väl sådär, det var såphalt och man fick ont i fötterna när man sparkade bollen och det gick egentligen inte att göra någonting vettigt. Hoppas bara att inställningen belönas med en plats i truppen på fredagens träningsmatch...på uppvärmd plan.

Egentligen var det tänkt att det här skulle vara Big Brother-bloggen ett tag framöver men det har strandat lite. För trots att jag betalt dyra pengar (200 spänn) för att få tillgång till huset dygnet runt så kan jag inte se ett skit. När jag påtalat dett för supporten via mail två gånger har jag fått svaret.....
Nej, dom har inte ens bemödat sig med att svara, trots att supporten är öppen ca 14h om dygnet och dom har haft snart två dygn på sig. Trevligt bemötande!

Fattig uppdatering kan tyckas...men jag har vart krasslig, jobbat ändå och sovit för lite. Jag tycker att det borde räknas in i det totala omdömet.

Nu ska jag gå och lägga mig bredvid min snarkande tjockis, gonatt!

/Jon

Tillägg

Först tre minuterna av gaygalan var mer underhållande än hela melodifestivalen.

Kan någon skjuta av Lena Philipsson och förtjäna min eviga tacksamhet?

Feber i melodifestivalsoffan.

Nej, det var inte heta bidrag som värmde upp soffan på Garpvägen 56 utan det är jag som är sjuk. Det fanns dom som tyckte att jag skulle ha legat till sängs MEN om tantsnuskiga Carolina skulle dreggla på lillpojken Saade så skulle jag iaf studera Sundblad och Lumholdt litegrann. Tyvärr hade dom gått ner sig mer än vad jag kunnat ana så det var ju lite bortkastat. Men jag fyllde iaf funktionen som kritiker, och de behövdes vill jag lova.
Det stod ju uselt på löpsedlarna förra veckan, VAD (!?!) ska man då hitta på åt dagens schabrak?
Det var det sämsta, det SÄMSTA vi har sett!!!
The Playtones!?! For real!?! Såg ni killen med ståbasen? Han hade två uppgifter, låtsas spela bas och gunga i takt...han fixade att låtsaspela med möda men hade tagit för många folköl för att gunga i takt.
Shirly's Angels!?! Fyndigt!?!  
Eric Saade fick spela i en egen liga med öppet mål och fyra bonusstraffar.
Sara Varga överraskade possitivt och blev lite favorit hos oss.

Annars kämpar vi på med stryktips-SM och idag hann jag faktiskt bli lite skakig, med 5 min kvar var jag ett mål ifrån att ha alla inne. Två minuter och två mål senare stod jag på mediokra 10 rätt och utan utdelning.

Mitt låtsasfotbollslag går som tåget och tog sin tredje raka seger idag. Imponerande 12-0 i målskillnad och ändå låtsas Carolina inte bry sig ett dugg.

Igår kom jag till insikt igen, liksom varje gång jag äter på Subway.
Varför envisas jag med att äta på donken varje gång jag ska käka snabbmat? Trots att Subway ligger på samma ställe, är dubbelt så gott och 7 gånger så nyttigt? Har jag blivit så lat att jag inte orkar kliva ur bilen?
Jag lovar mig själv bot och bättring men jag sluter väl i driven med min Big Mac och mina flottiga cheeseburgare.

Ciao!

/Jon


Bars

Idag har jag gjort egna Bars och det var inte sista gången kan jag säga, dem var lätta att göra och blev supergoda! Perfekt efter träningen, som mellanmål eller som ett nyttigare snacks! ♥



Ingredienser: (ca 15 medelstora bars)
4dl nötter (osaltade)
4dl havregryn
4dl solrosfrön
2dl torkade aprikoser
2dl linfrön
1dl valfri juice
6st äggvitor
200g mörk choklad





Gör såhär:
Hacka nötterna och blanda dem med de övriga torra ingredienserna. Häll över juicen och rör om. Seperera äggvitorna och rör om ordentligt. Forma till en rektangulär massa på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda i 125c ca 20-25min. Skär i bitar när den svalnat . Smält chokladen och bred över.



Tips: Man kan självklart ta andra fyllningar tex: tranbär, ananas, torkad banan, sirap, honung, rispuffar, flingor...ja vad du känner för helt enkelt..!? :)


STORT paket! :)

Idag har Kian haft feber hela dagen men det märktes inte speciellt mycket på dagen, bara hostan som var väldigt jobbig emellanåt. Däremot såg han inget vidare ut på kvällen stackarn :(
Inatt får jag äntligen sova för då tar Jon Kian eftersom jag jobbar imorn, skööönt!! Fast det värsta é att jag säkert rusar upp av ren reflex om jag hör han inatt :P

Mitt på dagen kom det en stor lastbil/postbil utanför oss, Kian och jag stod o kollade på den stora bilen och undrade vart den skulle någonstans. Till grannen såg det ut som. Men det stämde inte, det var ju till oss han skulle med det STORA paketet...yeees!!...syskonvagnen (Phil&Teds Hammerhead) anlände idag o jag älskar den! Kian verkade också gilla den, han får så mycket mer plats i den här än i sulkyn och verkar sitta jätteskönt! Han sa ingenting om att gå själv eller gnällde överhuvudtaget när vi var ute och cruisade med den förut, vilket hör till vanligheterna annars :)


Kian var ivrig och ville provsitta vagnen så fort Jon hade satt ihop den :)


Jag tog med mig sjuklingen ut o cruisade lite med nya vagnen, vi tyckte den fungerade utmärkt båda två. Blir spännand och se hur den ser ut med syskonsitsen, det har vi inte testat ännu :)




Allting flyter (utom Mariebergs IK)

Det kändes inte helt OK när jag klev in på Haga Centrum och såg genom rutorna hur pensionärerna fummlade runt i bassängen på sitt gympapass. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig själv på ett vattengympapass som 26-åring, jag skulle nog inte ens kunna se mig där ens efter 70-års ålder.

Jag räknade med att det skulle bli mer pinsamt än jobbigt, det var ju trots allt gravidakivitet det var frågan om. Men j*vlar i h*lvete! Allt flyter tänkte jag, man hade ju tom nåt skumgummibälte som jag iskallt räknade med skulle hjälpa till...och det gjorde det ju INTE. Det var som en sån dokumentär om sjöräddning när man ser massa plaskande vatten, en arm här och ett ben där. Men det roligaste var...att jag var långt ifrån sämst.
Trots att jag kände mig smidig som späckhuggaren i rädda Willy, vad var det nu den hette? Simba? så såg jag inledningsvis panik omkring mig. Efter ett tag började folk, även jag, få lite koll på kroppen...då kom nästa chock....det var ju jobbigt!
Trampade man inte så sjönk man ju, Mariebergs IK flöt INTE. Och det var ju inte svalt i vattnet heller, gamla tanter och inkontinensbesvär, need i say more?
Med tio minuter kvar kändes det som jag plaskade runt i grytan hos herr svans och horn en trappa ner. Men jag såg ljuset! Eller var det en lampa kanske.
Men jag överlevde iaf, tacka vet jag torra land.

Annars har det vart en kanondag. Jag har vart trött och gjort allt bakvänt på jobbet men nu är det skit samma imorgon är det fredag och då är alla problem glömda. Hoppas att Kian mår bättre iaf.

Nu ska jag kolla klart på Sveriges sämsta bilförare. Andreas och Mikaela påminner väldigt mycket o några jag känner...justa ja...Jon och Carolina var det ju. Skillnaden är att Jon kan köra bil men Carolina tycks inte märka det.

gonatt, gonatt önskar halvdränkt katt!

/Jon
 

Oh NO!!....

Kian har haft feber igår och idag, men det har inte märkts på han alls då han springer runt o busar på som vanligt. Men imorse vaknade han kl 03:45 och skulle inte sova mer, likadant var det igår. I vanliga fall brukar man ju sova mer när man har feber, men inte Kian! :P 
När han äntligen vid 11:30 la sig i sängen för o sova middag så vaknade han efter ca 20-30min av sin jättejobbiga hosta. Sedan spydde han, jag tänkte att det var hostans fel att det kom upp lite. Men medans jag håller på o torkar bort det så kommer det en ännu större omgång...HOPPAS INTE ATT HAN HAR ÅKT PÅ MAGSJUKAN IGEN!! Då är det fruktansvärt synd om lillfisen!!! :/
Hörde att det var många dagisfröknar som var sjuka när jag hämtade han på dagis i tisdags.
Men förhoppningsvis var det hostan som gjorde att han spydde. Vi får börja ge han hostmedicin igen, det värsta é att om det är maginfluensa så tål han säkert inte medicinen. Men det visar sig väl snart vad det rör sig om....

Nu blir det till o tvätta sängkläder för min del! Kian ligger i soffan och kollar på Teletubbies.


Lite bilder från senaste tiden....

Vi har varit dåliga på att lägga in bilder, så här kommer det lite från senaste tiden...


Lek & Buslandet, Kians favoritställe...han ääälskar de! :)























Hemma i tv-soffan....

Russin & saft framför Tarzan...de é gött :)



Ute på baksidan händer det grejjer...

Kian och Pappa bygger snökoja....





Kian hjälper väl kanske inte till sådär jättemycket, heh...


Men han provsitter gärna i kojan och gillar den iaf :) 



Fin bild på Pappa och son! ♥ (=bra fotograf!) ;)



That´s It!!

uppryckning? någon?

Jag har känt mig lite låg nån dag nu på slutet. Jag tror det har med Foppas pensionering att göra. Jag har alltid trott att bara man kämpar på så har man tillbaka det i slutet. Men om foppas strävan slutar i detta vad ska man då tro på? Svaret är förståss det samma som alltid: Karma! Funkar inte det så finns det öl.
Foppas tårar speglar hans passion för ishockeyn och den saknad han kommer känna. Den presskonferensen lurade fram mina förträngda känslor för hockeyn och skulle jag vinna 10 miljoner på stryktipset i helgen så skulle jag köpa hus i Borlänge och börja spela för Kvarnsveden igen. När ingen ville rycka upp mig fick jag ta tag i det själv. Jag fick ta till min back-up medicin mot dåligt humör som funkar VARJE GÅNG!
http://www.youtube.com/watch?v=SYwbposPsUI

Kian är sjuk igen. Hur otur kan man ha egentligen? Feber och hosta men man får trösta sig med att han är pigg ändå. När jag kom hem idag tyckte han att det var läge att slå på pappa en smäll på benet.
-Kian! Får man göra sådär?
-Ehhh, nej.
-Vad säger man då?
-Ehhh, tack?
-Nej, vad säger man?
-Ehhh, varsegod?
-Nej, förlåt säger man.
-Jaaa, hejdå pappa.
Kul kille det där.

Imorgon drar det ihop sig till en riktig händelse. Mariebergs IK ska på vattengympa. Det är egentligen bäst att tala tyst om det här, annars har vi hela PRO i samma basäng. Rapport på det kommer imorgon, där har ni en cliffhanger som heter duga!

/Jon

Åhhhh!!.....

Vad roligt det är med en son som kommer inklampandes klockan 04 på morgonen och tänder taklampan så man vaknar av att man blir bländad, det värsta av allt är att han INTE vill sova nåt mer då! Och det har han inte gjort heller! Men hans energi är det inget fel på iaf, han har dessutom lite feber (38,2c) men det é inget som påverkar han ett dugg :P
Tror jag ska ta med mig skitungen ut o få lite frisk luft snart o låta han springa av sig lite ♥

Ha en bra dag!
-bye!



En tår för Foppa

Snart ska det hållas en presskonferens där den största inom svensk ishockey ska meddela att han lägger av. Det är nästan så man fäller en tår när man tänker på hur Peter Forsberg inte får avsluta sin kariär på ett sätt värdigt en stor spelare. T.o.m en amatörtomte som jag fick själv välja hur jag skulle avsluta min hockeykariär. Tack för allt Foppa!

Idag har det vart en riktig måndag. Soporna hade frusit fast i tunnan och valde således att stanna kvar däri när sopbilen försökte sluka dom. Carolina påminde mig om en konversation vi hade för drygt en vecka sedan då hon frågade om möjligheten att detta skulle inträffa. Jag försäkrade henne om att det skulle bli plusgrader och att vi inte behövde tänka mer på det...17 minusgrader i morse, way to go donkey!

Väl på jobbet insåg jag att jag inte kom åt servern vilket är en förutsättning för att kunna jobba rationellt. Eftersom jag har någon form av IT-ansvar så inledde jag en felsökning...jag pillade lite på nätverkssladdarna och startade om datorn. När inte det hjälpte gav jag upp och ringde våran support.
Klockan kvart över 11 hoppade allt igång och jag insåg att en person (jag) skulle behöva göra en och en halv persons arbete på en halv dag...det sket sig.

Men allt är inte nattsvart, jag fick en kartong med tofflor från japan som Anders (chef) beställt bara för min skull, största storleken dom hade. Tur att man inte bor i Japan, har man över 43 verkar man få specialbeställa dojjor vilket låter rätt dyrt. I sverige kan man få ett par Lejon på skopunkten för 150 pix, det är mer i min prisklass.

Efter jobbet var vi och firade Nicklas som fyllde 29 år. Jag trodde först att Kian var sjuk som hellre ville leka med Jonnas dupplo-zoo än att fika. När han väl bestämt sig för att fika började han långsamt...men när tårtan kom fram var han uppe i varv och stoppade i sig ordentligt vilket man kan förstå, för vem kan motstå rosa tårta? Själv hade jag ju mitt nya liv att tänka på men det är svårt att motivera sig när man har problem med foten, hälsenan spökar sen ett feltramp inomhus för månader sedan och eftersom jag inte kan leva nya livet fullt ut med träning så bestämde jag mig för att fika ordentligt. Jag skulle utan problem kunna vinna fika-SM om det fanns något.

Eftersom jag ställt bilen vid statoil och blivit upplockad av Carolina för att spara lite bensin var jag tvungen att kliva in i en kall bil när vi lämnade marieberg för att sedan kliva in i en svinkall bil vid statoil. en bilen blev varm lagom till...nä, den blev aldrig varm. Måste det verkligen vara så svalt ute? Men vad gör köldskador när det finns bensinpengar att spara...

Oh...måste avsluta med att berätta att Carolina vill ta över min bärbara eftersom den är marginellt snabbare än den ny fina som jag köpte åt henne.
Alltså är jag numera stolt ägare av en rosa mini-pc, hur manligt är inte det?

Natti!

/Jon


Det är som julafton

Andra melodifestivaldeltävlingen och allt är sig likt, precis som på julafton. Ferdinand sitter under sin korkek...som alltid - Bobby Ljungren och Thomas G:son sitter och vinkar...som alltid. Ferdinand luktar på blommorna...som alltid. - Bobby och Thomas har skrivit en klatchig melodi åt Sanna Nielsen...som alltid. Ferdinand sätter sig på en humla, hamnar på tjurfäktningen men slutar under korkeken och alla är lyckliga...som alltid. - Svenskarna missar att det är SAMMA låt som Sanna sjunger i år igen, röstar vidare, Bobby och Thomas vinkar och är lycklig, vi skickar SAMMA bidrag till Tyskland och får skämmas...som alltid.
Jag höll altså inte på Sanna Nielsen...eller Brolles pisslåt heller för den delen.
Daniel Karlsson och Christian Waltz var mer min smak...men det ska ju tydligen låta likadant varje år.

Nog klagat och till årets moment i Melodifestivalen, det slår tom Björn Gustafssons låt till Carina Berg för nåt år sedan (överskattat!!!!!).
Marie Sernholt: Hej, jag heter Marie, vad heter ni?
Publiken: GLEEEEEEEEENN!

Så oväntat! Alla heter Glenn i göteborg, alla heter Glenn i Göteborg, alla heter Glenn, alla heter Glenn, alla heter Glenn i Göteborg!!!


Idag började Carolina jobba klockan åtta vilket betydde att jag fick gå upp med Kian när han vaknade. Det kändes lugnt eftersom han har väckt oss prick 05.55 varje dag den här veckan. Men eftersom det var jag som skulle upp klämde han till med (trumvirvel) 04.15 ! Jackpott, bingo och öppen bar! Ögonen stod åt fyra olika håll på mig.
Det blev inte mycket gjort innan vi sov middag kan jag ju säga. När vi vaknat klädde vi på oss för att gå ut, jag först för att Kian skulle slippa bli för varm i sin overall medans han väntade på mig. Han tackade för omtanken genom att gömma sig under bordet, gömma sig under trappen och smita in i vardagsrummet. Det första jag kom att tänka på var klädsim, jag ver genomblöt i svett. Men trots det skuttade jag ut på baksidan med skoveln i högsta hugg och Kian tätt bakom.
Vi byggde gångar över hela trädgården och började på en finfin snögrotta. Två timmars frisk luft...det var ett tag sen.

Carolina som vart jätteduktig och jobbat trots sin stora mage kom hem med mat från Efesos och vi åt som kungar. Efter mellon tvingade hon mig att spela 500 igen, vet någon om det finns ett hjälpnummer att ringa för män med sådanna problem som jag?

Ciao!

Comeback!

Nej, det handlar inte om att jag kritar ner några rader efter ett par dagars frånvaro. Det är betydligt större saker i görning. Men mer om det sen.

Vi har vart väldigt trötta i slutet av veckan efter onsdagkvällens holmgång. Carolina envisades med att spela 500 om och om och om och om och om igen...hon skulle vinna till varje pris, det gjorde hon inte. Därför  slutade inte kvällen föens frammåt tolvtiden. När man börjat bli gammla som vi så är man inte så kaxig efteråt.

Under tiden som passerat sedan senaste inlägget har Kian hunnit:

* Väcka pappa med uppmaningen "Pappa, du måste klippa dig!" -Jo, jag börjar ju bli lite långhårig.

* Pissa i badkaret
-Kian, sitt ner i badkaret.
-Nää, Kian inte sitta badkaret...Kian kissa!
Sedan urinerade han helt ogenerat på stackars bogserbåten Elias. Respektlöst är bara förnamnet.

* Lagt sig på golvet på konsum och skrikit efter godis. -Bortskämd som få redan vid två års ålder.

Men han har förståss hunnit med att vara världens mysigste oxå.

Ikväll slapp jag äntligen kolla på Let's dance. Programmet som samlade Carolina och mig i soffan har blivt så tjatigt som det kan bli. När jag förra fredagen såg Tobias agera deglande snuskgubbe till något så osexigt som Tina Thörners roumpaaaaaah så insåg jag hur fördummad jag blivit.
Idag vände vi trenden och såg på spåret följt av vem vet mest, utan protester från min kära sambo. Det var den trevligaste TV kväll jag haft på år och dar.

Inatt är det dags för den stora comebacken: Foppa on ice! Jag hoppas för allt i världen på att han får chansen att avsluta sin kariär med ett par år världa en stor spelare. Finns det någon mer envis, tjurskallig idrottare på denna planet. Pengar på hög, travhästar som trevlig hobby, skulle kunna glida runt på en skridsko i MODO och ändå bli avgudad...eller dra sig tillbaka och leva livet med unga fickvännen. Om foten håller så blir det väl tolfte gången gillt...bara för att få mäta sig mot dom bästa. Det finns ingen jag beundrar mer.
När jag tänker efter var jag lite lik Foppa mina sista år i Kvarnsvedens Hockey. Nu var jag iof inte speciellt talangfull, jag var kass. Och jag hade ingen skada som hindrade mig....men jag var ju envis iaf. Och jag fick mitt moment när vi mötte satsande Avesta. Stryk med 16-2 (!) på bortaplan och underlägen 0-2 efter första på hemmaplan. Då hände något, vi krigade oss tillbaka och vann med 6-4, årets skräll i div 3. Är det månne den känslan Foppa är ute efter.
Inatt smäller det...och jg har inte Viasat :(

Ciao!

/Jon

J*vla gröt!

Idag gjorde jag intressant upptäckt vid frukosten på jobbet. Trots att jag är en vanemänniska som vill att saker och ting ska vara som dom brukar blev jag nästan förbannad när jag stirrade ner i min dagliga gröttallrik. I drygt ett års tid har jag ätit gröt till frukost varje dag utan problem, men idag fick jag nog. Segt havregrynskladd som sväller i munnen för arje tugga, varför utsätter jag mig för detta? Påminner om historien om den norska byggarbetaren http://www.grr.se/roliga-historier/norgehistorier/byggarbetare.aspx
Vilket I-landsproblem säger du nu, ät något annat till frukost!
-Det ska jag, imorgon blåser förändringens vindar.

På tal om förändringens vindar, mitt nya liv är jobbigt. Melodifestivaltilltugget bestod av...morötter med dipp! Inte riktigt samma sak som knapriga chips, men man vänjer väl sig. Den värsta sockerabstinensen har kommit av sig, nu gäller det att vara stark!

Till sist måste jag än en gång påpeka hur sorgligt det är att min far tar Carolinas parti när det gäller diskusionen "dålig vinnare/dålig förlorare". Vad får honom att vända sin ödmjuke och respektfulle son ryggen för att bifalla Carolina som totalt saknar sportsmanship. Sorgligt!

En annan sida av historien

Igår efter jobbet åkte jag direkt till Toys 'r us för att köpa fler båtar som Kian kan ha med i badkaret när han badar. Planen var att jag skulle bada tillsammans med Kian och därför var jag extra upprymd, jag ville ju också leka med båtarna. När jag var liten fanns det inga batteridrivna båtar med justerbart roder - ville man ha nåt att leka med i vattnet fick man stoppa en pinne i en barkbit. Nej, vänta nu...det var ju familjen hedenhös. Hursomhelst kan jag inte minnas att jag ägde några roliga badleksaker.
Väl i badrummet påpekade Carolina hur båtarnas behov av svängrum och stoleken på vårat badkar medförde en viss platsbrist. Eller som hon uttryckte det: -Du får inte plats!
Stor chans att jag skulle bli blåst på tillfället att leka med bogserbåten Elias och hans vänner, jag hoppade i ändå.
Carolina hade förståss rätt, badkaret är inte stort nog för alla. Jag gjorde det enda rätta, jag lät Kian leka själv med båtarna och när han tröttnat fick han följa med Carolina ned. Sedan tog jag över som trafikledare i badkaret!

Idag åkte familjen till lek och buslandet - Kians paradis på jorden. Han skiner upp som en sol så fort man nämner det stället. Väl där drar han iväg som en raket in i stora klätterställningen med en nästan lika entusiastisk pappa hack i häl. Nytt för den här gången var att han faktiskt ville åka rutschkana, förut har han tyckt att det var kul när man väl tvingat med honom men den här gången åkte han på eget initiativ. Dagens höjdpunkt var när han fick för sig att springa ifrån mamma och pappa. Han ser så rolig ut, han lyfter högt på fötterna och liksom skuttar fram, han tar i som bara den och det ser ut som det ska gå jättefort...men det gör det inte. Han gav upp och försökte istället beordra mamma och pappa att stanna: -Du stå där, du stå där. Sen stack han iväg igen.
Efter två och en halv timme var både Kian och pappa helt slut, ändå skulle Kian stanna kvar men det fick han inte. På väg hem i bilen muttrade han: -Kian ville stanna kvar lekoblus-landet. SÖTNOS!

Igår när vi spelade tågspelet försökte jag med något nytt. Isället för att sitta tysta som möss försökte jag passa på att prata med Carolina när vi spenderade lite tid tillsammans. Det brukar väl stå det i aftonbladet- komunicera med din partner. Efter att ha läst Carolinas inlägg igår inser jag att detta försök misstolkades som distraktion. Vidare blev jag kallad dålig förlorare trots att jag tyckter att det är jättekul när Carolina väl får vinna någon gång. Däremot nämdes det ingenting om Carolinas fantastiska spotsmanship, efter konstaterad seger körde hon ett nummer med segersång, segerdans och V-tecken som luktade "In your face!!!" Ingenting som jag brukar hålla på med, jag mins inte ens att jag firade min hundrade seger över Carolina med något annat än att tacka för god kamp.
Jag blev lite sårad och beslöt mig för att sätta hårt emot hårt när vi spelade idag. Detta resulterade i att jag blev kallad ful och CP. Var Carolina så dålig förlorare efteråt undrar ni nu...vem har sagt något om efteråt? Dom orden slängde hon ur sig efter ungefär 3 minuter speltid. Hon han även grina en liten skvätt när jag ställde mina tåg precis där hon tänkt ställa sina omgången efter. Efter X antal CP:n och Y antal "du är så ful" stod det klart att jag vunnit båda dagens matcher. Behöver jag säga att jag frångick mitt vanligtvis så goda sportsmanship och gjorde en parodi på gårdagens dåliga vinnare? IN YOUR FACE, HONNEY!

CIAO!


Lite av varje....

Yeees!...nu har jag vunnit över Jon i "Ticket to ride" två gånger i rad, känns rätt bra! :)
Jon blev nervös och försökte distrahera mig genom o diskutera tråkiga ämnen med mig, sedan när det visade sig att JAG VANN så skulle vi räkna alla tågen för han tyckte inte att det kunde stämma..haha, men det gjorde det! Stackarn som är så dålig förlorare! ;D




Idag har jag varit hemma med mitt lilla hjärta ♥ Han tyckte det var uppstigning redan kl.05:30 imorse (det tyckte inte jag!) :/
Idag har Kian käkat som en häst! Till lunch fick han fiskbullar och potatis och han vräkte i sig hela portionen. Till middag åt vi ris och kycklinggratäng och samma där, Kian åt upp all mat på tallriken. Och direkt efter maten åt han två clementiner och en banan. Snacka om kontrast till hur det brukar vara, får hoppas att det fortsätter så :)


Har funderat på det där med syskonvagn och jag tror att jag hittat den jag vill ha nu, en "Phil & Teds Hammerhead". Den har fyra hjul (som jag vill ha den här gången) och är praktisk med många olika funktioner samt smal så man kommer in genom dörrar o inte tar upp hela gångvägen när man är ute o går.
Men får se om det blir en sådan eller någon annan sort, såhär ser den ut iaf....





Jaha nu åkte Björn Ranelid ut. Måste nog hålla med Jon om att Let´s dance inte alls är lika roligt längre. Fast jag tror att det beror mest på att det inte är några roliga deltagare med i år. Jag bryr mig inte speciellt mkt om vilka som är kvar o vilka som åker ut :P


Imorn kanske vi ska åka till Lek & Buslandet en sväng så Kian (och Jon) får busa av sig lite :)
Annars har vi inget planerat i helgen, känns rätt skönt faktiskt.



Uj uj vad "sprattlet" i magen sparkar och buffas, brukar bli så när man ligger still. Men det är härligt att få känna ordentliga sparkar. Med Kian kände jag bara små buffar :)
Det är skrämmande att tiden går så otroligt fort, är redan i v 31!

Vecka 31
Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.





Nu ska jag gå in o byta blöja på Kian och sedan försöka sova, har lovat att ta "lillskruttas" imorgonbitti så lite sömn vore på sin plats...



Trevlig helg!
-bye

 

Äntligen ett meningslöst tidsfördriv!

Håll i er nu! Nu har jag nåt stort på gång! Och ni kan inte gissa vad det är! Det är så magnifikt, fantastiskt, otroligt, sanslöst! Är ni med? Nu kommer det! -Jag har börjat mitt nya liv! (tystnad) (inga aplåder) (antiklimax)
Vad händer?!? Inga hurrarop?!?
-Nej, nu när jag tänker efter så har jag ju faktiskt påbörjat fler nya liv än vad det finns myror i min trädgård (inte nu förståss när det är vinter) så jag förstår eran skepsis, men till skillnad mot myrorna som jag sprayar ihjäl så kommer det här överleva, nu ska här bli andra bullar. Varför? Jag ska nämligen bli bra på fotboll, eller kanske inte bra. Men jag ska iaf ge mig själv en chans att prestera något utan att släpa runt på 10 kilos extravikt. Med några träningar i benen så känner jag att springandet i trapporna på jobbet har gjort mig kvickare vilket har gett lite självförtroende...och varför inte bygga vidare på det, nu gäller det att få min sambo att sluta lura i mig godis så ska ni få se på grejjer. Beach 2011 (jag garderar med 2014) här kommer jag!

Carolina vann nyss i tågspelet för första gången på säkert 20 försök, det är väl värt en liten applåd iaf (klapp, klapp).

Jag saknar visioner för tillfället! Jag har ingenting att fundera över, inga planer, idéer eller mål och det gör mig lite uttråkad. När en vardagsfilosof får slut på ämnen att filura på, vart hittar han glöden igen? Hjälp mig!

Jag har åtminstone hittat ett internetbaserat tidsfördriv. Om sommaren har jag ju startelvan där man väljer ut spelare i allsvenskan och får poäng baserat på deras prestationer. Nu i vinter har jag kommit på mig själv med att bläddra fram och tillbaka mellan Mariebergs hemsida och aftonbladet trots att jag läst allt av intresse minst tre gånger. Gissa om jag är nöjd med att ha hittat xperteleven.com. Ett fiktivt managerspel med låtsasfotbollslag och låtsasfotbollsspelare där man lätt slår ihjäl en halvtimme om det skulle behövas. Äntligen ett ställe som fyller människans grundläggande behov av slösurfning!

Nu ska jag hämta min nybakade Sean Paul skiva, 2004 här kommer jag!

Bolibompa attackerar min hjärna!

Jag försöker fokusera på skrivandet, men det är svårt med bolibompa på TV:n. Det låts, det härjas och det spelas jobbiga titelmelodier. Jag kan inte stänga ute det! Charlie och Lola tar över min hjärna! Nåja, here it goes!

Igår hoppade jag över skrivandet, istället smög jag upp till mitt rum och spelade XBOX. Carolina brukar påpeka att jag är väldigt korkad för att ha högt IQ och igår gjorde jag mitt bästa för att bevisa hur rätt hon har. Helgens jättepåse med lösgodis hade letat sig upp på övervåningen för att undkomma Kian. Desvärre för den så kom den inte undan mig, jag tror att jag satte i mig ett drygt halvkilo i rask takt. Därtill stoppade jag i mig två hemgjorda semlor vilket resulterade i två timmars fosterställning med magknip. Korkat kan tyckas men det var värt det!

Inte nog med det, i lördags lyckades jag med konststycket att överge min briljanta tipsidé som endast kräver tålamod för att generera cash. Varför överge något sådant? -För att speljävulen bad mig förståss.
Jag bröt alla regler jag gjort upp vilket slutade med alldeles för höga satsningar på mexikansk(!) ligafotboll. Pankaka! Det enda possitiva är att jag lyckades stoppa mig innan jag spelat bort rubbet. Nu slutade januari på plus 300 istället för plus 3000, det var ju lite obra.

Nåja huvudsaken är att man lär av sina misstag.

Kian har börjat göra sig odentligt förstådd. Synd bara att det mesta han säger är tvärt emot. Det är "Pappa, Kian INTE ha mat. Mamma, Kian vill INTE sova". När Kian säger något annat än "inte" så är det "måste". Kian måste kladda, Kian måste plaska men Kian måste tyvärr aldrig äta ordentligt eller göra som mamma och pappa vill. Som tur är har han blivit väldigt snäll och kramig sen han blev frisk. Man kan få en kram eller en puss när man åker till jobbet eller när Kian ska sova.

Nu ska jag visa att jag också kan lära mig något av mina få misstag...genom att äta resterande två semlor, hehe!

Ciao!


RSS 2.0