Hej! Jag heter Jon, och jag kan inte åka buss!

Så jag har gjort det igen. När Carolina skulle ta sig till Arbetsförmedlingen skulle jag mildra hennes lidande genom att låta henne ta bilen, själv skulle jag färdas med länstrafiken. Jag kollade upp min resväg noga dagen innan, fokuserade på bytet till buss 17 vid olof palmes torg och la mig för att sova. På morgonen kände jag fjärilarna i magen och frågade en trött Carolina vad det stod på buss 17 för att vara på den säkra sidan. Det har nämligen hänt mer än en gång att jag tagit bussen med rätt nummer men som går i fel riktning.
-Vivalla trodde hon att det skulle stå iaf, men jag vet inte ens om hon var vaken när jag pratade med henne. Sprang till busshållplatsen Garphyttan centrum (centrum?!? allvarligt?) och han med bussen med god marginal. Väl framme vid palmes torg stod EN buss och väntade, bussen hade nr 17 och jag andades ut. Sen fick jag se att det stod Hjärsta på bussen och fick panik, var det verkligen rätt? Jag kände hjärtat dunka i bröstet medans jag scannade av turlistan i busskuren, hur skulle detta sluta? Puh! Det verkade stämma trots allt! Jag vände mig för att kliva på, tyvärr hade bussen inte tid att vänta på en vilsen själ som mig. Det blev promenad som så många gånger förut.

torsdagens minne blev ett papercut i fingret, shit happens. Tyvärr satte jag det där jag redan hade en spricka i huden som minne efter IKEA-möbelsskruvande. Det blev alltså ett super-papercut. Tur att man är lite hårdare än gemene man.

Minnet av fredagen blev ett glömt ombyte. Jag gillar fredagar eftersom jag slutar vid ett och inte behöver tänka på att ha med matlåda. Den här fredagen skulle det bjudas smörgåstårta vid fikat så jag behövde inte tänka på frukostmacka heller.
"Så bra" tänkte min hjärna - "Jag behöver inte tänka på nånting, dam-di-dam hum-di-dum" Synd att ombyte och mat har så lite att göra med varandra. Synd också att kvicksilvret krupit ner en bit under -10 när jag skulle åka hem, där hade det setat fint med ett par kallingar. Bristen på en funktionell hjärna oroar inför måndagens IQ-test.

Idag hade jag och Kian grabbkväll eftersom Carolina är på tjejmiddag. Kians hosta är mycket bättre och vi hade väldigt roligt hela kvällen. Ett tag trodde jag aldrig han skulle tröttna på att busa runt men han gav upp strax innan robinsson började.
Fiasko att Hans vann! Sedan är det enormt störande att folk inte fattar vad det är för människa. Hopplöst socialt inkompetent vuxenmobbare är han den feta grisen, men folk förstår inte att det klipps och klistras till förbannelse för att passa i rutan. Hoppas det blir en säsong till, då ska ni få smaka värdig vinnare! Vem jag menar? En skön hårding född 84:a, stark och seg som få. Smartare än 98% av sveriges befolkning. En vilja som flyttar berg. Slug som 10 rävar. Trots det får man leta länge för att hitta en ödmjukare och vänligare själ - yours truly.

gonatt!


Hindersmässan

Idag tog jag och Kian bussen in till Örebro för o gå på Hindersmässan. O som vanligt när jag ska med bussen så stressar jag som ett as och halvspringer hela vägen till busshållplatsen så att jag är helsvettig när jag väl är framme. Jag tror alltid att jag är sen, men jag får ändå alltid stå o vänta typ 10 min innan bussen kommer...lär mig aldrig! :P

Väl framme i Örebro träffade vi Linda, Ella o Jolie. Sen hade vi en heldag på stan. Jag köpte strumpor och marknadsnouga, det var väl i stort sett det enda vettiga man kunde köpa :P
Åkte med Jon hem när han slutade jobbet.

Stackars lilla Kian har fått tillbaka sin fruktansvärda hosta nu igen. Igår kväll spydde han ner hela sängen så det droppade ner på golvet och mitt i smeten låg han o sov...tur att jag märkte det, det gick iof inte att undgå den där äckliga stanken. Fick iaf slänga allt i tvätten o Kian i duschen o sedan la jag extra madrasserna i vardagsrumet o sov med Kian där. Fick inte mkt sömn kan jag meddela, Kian ville inte sova och när han väl var trött så kunde han inte sova pga den jäkla hostan.
Idag fick han vällingen en stund innan han skulle lägga sig o sova så att han inte skulle spy upp allt ikväll igen. Han har varit jättedålig på o äta hela dagen idag, drack knappt någon välling alls. Men det lilla han fick i sig spydde han såklart upp pga hostan precis när vi lagt honom :/
Tycker inte min lilla älskling ska behöva ha det såhär, ska ringa vårdcentralen imorn.

Nu ska jag låta Jon kolla Robinsson på datorn, han har varit på träning så han missade det när det gick.
Det är spännande nu när det é så nära finalen. Jag tycker så synd om Fredrik, hoppas han vinner hela skiten! :)

Ha de gött!
-bye

Arbetsförnedringen!

Jahopp idag har jag varit o skrivit in mig på Arbetsförnedringen medans Kian var på dagis, ska försöka få någon sorts a-kassa nu när föräldrardagarna är slut. Så jäkla mkt med arbetsgivarintyg och intyg från Försäkringskassan o grejer som ska fixas först :P

Var iväg och köpte en skiddress till mig själv också, så nu ska mamsen inte heller frysa i det här hemska vädret :P
Imorn ska vi gå på hindersmässan så då gäller det att pulsa på sig ordentligt med kläder.

Kian fick ett tält av mig och Jon idag, det liknar en borg..jättegulligt. hehe. Ella har ett tält som han alltid kryper in i när vi är där så tänkte att han skulle få ett eget, men tyvärr var det inte lika kul hemma :D

Nu ska jag kolla på Robinson...*spännande!*

-bye



Skogens konung i SödertÄLGe

Idag var det dags att åka till kungliga hufvudstaden för att plocka ihop mässmontern. Innan jag åkte tjuvstartade jag med att ordna det för mig på lagret därav blev det en tidig morgon. Väl i Sthlm slängde jag och Simon från servicestyrkan ihop mässmontern i rekordfart. Vi beslöt oss för att luncha på donken i Södertälje för att hinna iväg en bit. Vid avfarten från motorvägen stod två oskygga älgar och tuggade på ett träd, helt obrydda om trafiken runt omkring. Hur f-n kom dom dit? Det blev en upplevelse för Simon som aldrig sett en älg förut. Men vad är oddsen för det? Man kommer ifrån obyggden och första älgen men ser står vid donken i Södertälje.

Väl hemma smet Carolina iväg till marieberg. Planen var att hon skulle ta med Kian innan jag kom hem men vi ändrade den planen. Men Kian har vart så go' och glad idag så det var inga problem trots att pappa var en tröttis. Dagens skönaste var när vi läste "Petter och hans fyra getter" för hundrade gången. Kian satt knäpptyst och lyssnade tills jag började läsa om "trollet ludenben" då tittade han på mig med stora ögon och utbrister: Aaarjjjjj!
Nog hade han lärt sig att "ludenben var alltid ARG, alltid hungrig som en varg" som det står i boken.

Kian knoppade in strax innan sju och pappa stöp i soffan med dregglet rinnande strax efter sju. Att jag skulle sova tidigt var ju lite min idé eftersom jag har buisness att ta hand om på färg o form tidigt imorgon. Nu var ju problemet att jag vaknade upp och inte lyckades ta mig i säng innan jag blev pigg igen. Så nu sitter jag här framför paradise hotell och kan inte sova. Men sånt är livet.

Ha det gött!

Upp and running!

Bloggverksamheten har legat nere pga tekniska problem. På något sätt har lösenordet till routern blivit ändrat, antingen på routern eller vid inlogget på lilla datorn. Efter en sync så flyter allt utmärkt igen. Frågan alla ställer sig är hur kunde det hända...ena dagen funkar det nästa gör det inte det. Jag har inte gjort nåt, jag tror inte Carolina vet hur man ändrar nåt, är Kian den lilla boven i dramat? Det låter otroligt osannolikt men han har talang för att hitta på rackartyg vår lille skrutt.

Men på senaste tiden har han blivit mer gosig än busig, han springer runt och kramar mamma och pappa eller så tar han någon av oss i handen och knatar iväg för att visa något spänande han upptäckt. Idag lyckades han äta en tallrik med köttfärs och makaroner helt själv med sked, han grisade ner rätt ordentligt men fick i sig en hel del.

I lördags var vi på "riktigt" kalas hos Ella, med tårta, ballonger och andra barn. Kul tyckte Kian som roade sig för sig själv utan att knappt bry sig om sina föräldrar.

Nu kom Carolina hem från linedance och det är dags för En annan del av Köping på tävä.

Hej på er!

Gjorde Norska mensa testet....

och resultatet blev: Din IQ ble beregnet til 108 tilsvarende 70.3 prosentil.
Så nu har jag bevisat för Jon att jag inte är så jäkla blåst som han verkar tro ibland, eftersom det tydligen inte räknades när jag gjorde svenska testet ;P


....

Vet egentligen inte vad jag ska skriva här, men känner att jag måste uppdatera lite iaf :P

I Söndags skulle som sagt Jon göra mensa-testet eftersom han ville se hur högt IQ han egentligen har..hehe, snopet att dem hade ändrat plats där provet skulle skrivas. Men han får göra det nästa gång istället.
På tal om det så är jag inte en 75:a jag är en 116....så det så!! Jag läste infon om hur man skulle göra/tänka innan den här gången. Vilket jag inte gjorde första gången :D
Jon tycker inte det räknas, men det struntar jag i för det gör det visst!! ;P

I söndags var jag och Linda iväg på Linedance, det var skoj så det ska jag fortsätta med. Vi fick lära oss tre danser, och jag kommer ihåg två av dem. så det är ju rätt bra gjort!

Nu ska jag fixa lite mat och sedan hämta min lilla gosegris på dagis :)
   

Ha en bra dag!
-bye

En bild säger mer än tusen ord...


Lite bilder (på Kian) från senaste tiden....


Kian var trött, somnade mitt på golvet :)


Kian ute och åker på "Scoopie" :)


Kian fick julklappar av kusin Jonna


Kian läser bok :)


Världens sötaste busunge!


En liten datanörd ;P


Ja..han skulle upp på bordet, så var det bara!! :P


Mormor och Kian bakar :)


Sötnos!


Hihi, Kian åker skrinda hemma hos mormor o morfar.


Farmor och Kian


Kian och Farfar.



Kian och Tiger :)


Klätterapa :D



Det blir så sällan som man tänkt...

Jag hade så mycket att göra i helgen, sjukt mycket, nästan för mycket. Precis sådär på gränsen till vad man orkar se fram emot. Raka vägen till Marieberg efter jobbet för att införskaffa en födelsedagspresent till Ella som fyllde 2 år. Passade på att köpa lite something, something for myself. ARMY OF TWO: TFD = BRA SPEL. Hur som haver så åkte vi och kalasade. Barnen lekte, Gubbarna drack kapten och öl, vad tanterna gjorde vet jag inte riktigt...men dom var iaf där. Kvällen gick läskigt snabbt så jag lär haft roligt...trots att jag drack ansvarsfullt. Missade helt när tårtan serverades men som tur var blev det kvar till mig. Mycket trevlig helg so far, allt enligt planen.

Efter det började helgen att avvika från kursen. Anledning till att jag druckit någolunda ansvarsfullt var ju att AIF-cupen utspelade sig på lördagen. Jag hade hoppats att få spela åtminstone två matcher. Men efter att vi förlorat första med mig i mål så skulle det visa sig att jag spelat färdig. Nästa match fick vårt nya målvaktsförvärv chansen och spikade igen helt. Tror tanken var att vi skulle ta två var men det är svårt att peta någon som tar allt. Trots denna missräkning hade jag trevligt ändå - Laget före jaget. Tyvärr åkte vi ur gruppspelet trots att vi var snubblande nära ett tag.

Om lördagen var lite ur kurs så var söndagen helt off. Skulle skriva mensas inteligenstest klockan 12 och var laddad som bara den. Väl på plats utanför NTO:s lokaler 10 minuter innan utsatt tid började jag ana oråd. Det var helt tomt. Väntade 5 min innan jag började leta runt lite. Kom upp för en trappa och blev hälsad välkommen utav en kvinna som såg udda ut, ett fåraktigt leende som man brukar kunna hitta hos frikyrkliga. Folk som är aktiva inom mensa kanske också är lite konstiga tänkte jag, tackade för välkomnandet och sa att jag inte riktigt visste vart jag skulle.
-Det pågår en gudstjänst där inne, sa fårleendet. (ställ upp 100 pers på en rad varav hälften är frikyrkofjantar så lovar jag att jag kan peka ut varenda en.)
-Då är det INTE dit jag ska, sa jag och fick mördarblicken á la knutby.
Hittade en dator och knackade in mig på hot-mail.
"lokalen för mensas intelligenstest är ändrad pga dubbelbokning"
Hur smart är jag? Kolla mailen innan jag åker till testet för att dubbelkolla för att undvika misstag - check...nej vänta lite nu.
Sprang som en dåre till slottet (ny lokal) men hann inte dit i tid. Surade ett tag tills provförättaren skrev ett mail och bad om ursäkt, av nån anledning hade han bockat av att alla svarat på mailet om flytten. Typist mitt flyt.
Nåja, ny chans den 1 februari.

Nu ska jag utmana carolina på tågspelet och hoppas att helgen slutar på bästa sätt.


Lovat och lovat...

Ja, det kanske blev lite hitte på när jag skrev att carolina lovat ett helginlägg, men hon är ju så svår att få fart på. Det är ju trots allt hon som är hövding över bloggen.

Om lördag var det julklappsbyte för sista gången den här säsongen när Kians lilla kusin Jonna med päron hälsade på. Barnen spädde på presentskörden men verkade måttligt intresserade av vad som var i paketen. Dessutom kalasades på tidigare nämnda banan/chokladkaka och mitt nya nyttigare jag åt faktist INTE upp samtliga rester. Jag tycker själv att jag är på god väg att bryta mitt sockerberoende, den som lever får se.

Vi har även hunnit gå igenom två filmer Vi började med Twilight, hyllad av allt och alla. Tyvärr var skivan fortfarande repig trots att nissen på Maxim slipat den, därför missade vi halva slutet. I sanningens namn var inte det hela världen eftersom det var jordens skruttfilm. Ett råd till Mackan och Sara, tipsa inte om filmer som ni har sett när ni vart dyngraka! Tur att vi hyrde Wolverine oxå så att vi fick lite tung action.

Sparkade lite boll på söndag kväll och åkte för att lämna filmerna. Berättade att skräp-Twilight inte var helt fit. Förväntade mig ekonomisk kompensation eller åtminstone en ny fungerande skiva men fick ett - Ehh OK, jag ska kolla upp det. Lång näsa på mig!

Kians huvudsysselsättning här hemma är numera att öppna kylskåpet och rota lite. Pappa behöver tydligen lite majonäs enligt älsklingssnutten, som om jag inte var tillräckligt rund och god. Han är världens roligaste den lilla grisen.

Ha det gött!

Banankaka med chokladkross

Här kommer receptet på den omtyckta banankakan med chokladkross :)

Till halv långpanna
200g rumsvarmt smör
4dl strösocker
4 ägg
6dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
4 väl mogna bananer
2dl gräddfil
200g mörk blockchoklad (grovhackad)

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en halv långpanna med lättsmort och kokosbröat bakplåtspapper.Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat.
Mosa bananerna och rör ihop med gräddfilen. Rör ner mjölblandningen och bananmoset i smeten. Blanda slutligen ner den grovhackade chokladen.
Bred ut smeten i långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45min. Låt kakan kallna innan du skär den i rutor eller tårtbitar. Pudra över florsocker.


Jon lovade att jag hade lovat något som jag inte alls hade lovat....

..nämligen att jag skulle blogga i helgen :P

Ännu en ny vecka och idag har Kian varit på dagis. Han tycker det är jättekul och vill inte gärna gå hem när jag kommer o hämtar han :)

Nu har jag målat om i köket förresten, jag blev så trött på de mönstrade tapeterna vi hade där innan. Tråkigt när man inte kan ha vilken färg som helst på gardinerna då det var rött i dem förra tapeterna och inte mönstrade gardiner då det blev alldeles för mkt mönster överallt. Nu har jag målat köket ljusgrått istället, neutralt o bra! :)

Nu ska jag fortsätta glo lite på tv innan det är läggdax.

-bye!
 

Let's sitta i soffan och kolla på dance.

Let's dance premiären är kommen och trots att man dyrt och heligt lovat sig själv att inte sjunka ner i familjeunderhållningsträsket så sitter man här med sin fredags-cola. För tänk om man skulle missa något! Är det idag som Gudrun står för årets troschock? Dermot reser sig och säger att han egentligen skulle vilja vara vart som helst förutom i juryn? Drar David ett roligt skämt? Hemska tanke! Och hur skulle Carolina klara sig utan alla syrliga komentarer? Let's dance är inte Let's dance utan hån. Jonatan säger att han och partnern Molly går bra ihop -Vi skulle kunna vara syskon. Jon säger -Haha, systrarna Sandén! Bra start på nya säsongen för mig!

Nu har det ju gått ett tag sedan senaste inlägget här på CAROLINAS blogg. Därför ska jag uppdatera.

Nyåret blev riktigt bra..igen. Fin middag med oxfilé...och därefter gick det mindre och mindre fint men roligare och roligare. Tjejerna krossades i sällskapsspel. Alla bjöd på sig själv i norsk karaoke (utom jag, jag styrde ju det hele). Det konsumerades alkohol. Mackan låg som vanligt på gränsen när det gällde fyrverkeriskjutandet, men alla kom undan oskadda. Mer alkohol. Hälften gjorde som illern göran (kräkits) men av hänsyn till Jens, Carolina och Mackan så nämner jag inga namn. Lyckat!

Vi har köpt en ny säng som är skön som bara den, det är vi båda överens om. Men trots att gumman bäddade med butiksfärska satinsängkläder kunde ingen av oss sova. Det är ju bara ovana, men lite tråkigt med tanke på att jag bara tänkt unna mig 4 timmar. På jobbet är det bråda dagar. Halv bemanning på lagret men ändå ska jag både göra mitt vanliga jobb samt flytta på Outletbutiken som vi haft under december. Så idag efter jobbet testade jag sängen igen, då funkade den klockrent.

Kian härjar vidare, bryr sig inte om vad mamma säger, bryr sig inte om vad pappa säger...han ger bara järnet. Tur för honom att han är en sån gossig liten pajas, han klarar sig alltid undan med sitt härliga flin.

På söndag är det säsongspremiär för min idol. Jag har verkligen saknat Köping-Tobbe. Jag dricker ju inte kaffe, men om han skulle bjuda så skulle jag göra ett undantag.

Carolina har utlovat minst ett inlägg till under helgen, nu ska här bli andra bullar.

Ha't gött!

RSS 2.0