Banankaka med chokladkross

Här kommer receptet på den omtyckta banankakan med chokladkross :)

Till halv långpanna
200g rumsvarmt smör
4dl strösocker
4 ägg
6dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
4 väl mogna bananer
2dl gräddfil
200g mörk blockchoklad (grovhackad)

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en halv långpanna med lättsmort och kokosbröat bakplåtspapper.Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat.
Mosa bananerna och rör ihop med gräddfilen. Rör ner mjölblandningen och bananmoset i smeten. Blanda slutligen ner den grovhackade chokladen.
Bred ut smeten i långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45min. Låt kakan kallna innan du skär den i rutor eller tårtbitar. Pudra över florsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0