100430 Valborg

Jahopp då var den här dagen avklarad också då...
det gick riktigt segt på jobbet till en början idag, inte så nöjd med det kan jag tala om!
När jag slutade vid 19 så åkte jag hem och bytte om och sedan gick jag över till grannen där Jon och Kian var, jag åt en bit mat och sedan gick vi till Folkets park där Valborgsfirandet hålls. Det var mkt folk där. Vi kastade pil (Jon vann en "Smarties"..hehe) och vi sprang efter Kian som absolut inte skulle vara still på samma ställe en sekund. Det var trevligt att träffa lite folk men Kl.20:40 var det dax för oss att gå hem och lägga Kian. Eftersom dem inte tänder brasan förrens vid 21:00 så missade vi det. Konstigt att dem tänder så sent när det mest är barnfamiljer där, men det spelar inte oss så stor roll :P

Imorgon ska jag vara på jobbet kl.05:50 och inventera fram till kl.12.00...jippie!(not!)
Sedan ska jag hem och förhoppningsvis vila lite innan vi ska på cirkus kl.16. Tror Kian kommer tycka det är kul, om han kan sitta still ;)
På kvällen ska jag och Sara dricka vin, men som vanligt kommer jag väl inte kunna slappna av och ha riktigt kul eftersom jag måste ta hand om Kian på Söndag morgon då Jon ska bort :/
Men ska bli kul och träffa lite vänner iaf...

Söndag blir det nog rätt lugnt för min del, ta hand om Kian hela dagen så gott det går och kolla på ÖSK-Häcken vid 17.00.

Nu måste jag hoppa i säng om jag ska orka upp imorgonbitti...

Bye!
 

100429 Busunge!

Uj uj uj vilken liten busunge jag har! Idag har Kian klättrat upp på köksbordet och sliskat på alla äpplena, han flyttade sin stol så att han kunde klättrade upp på diskbänken, han klättrade upp på vardagsrumsbordet och hoppa runt på det...KLÄTTRA är det bästa som finns just nu!....
Och att ta på sig skorna och gå runt med dem inomhus är också väldigt kul tydligen :D

Imorn är det Valborg, men jag ska jobba till kl.19 så får se om jag tar mig iväg till någon brasa. Beror lite på hur Jon och Kian gör. Jag ska iaf sova tidigt för kl.05:50 på lördag morgon är det inventering på jobbet :P

Nu borde jag iof också ta o sova, man vet ju aldrig när skruttas vill gå upp. Men det brukar bli runt 06-07 nångång :(

God natt alla!

100428 Vad är det för fel på folk!!?....

Sitter o kollar på Efterlyst. Fattar verkligen inte hur det kan finnas så idiotiska känslokalla människor runt om i denna värld som misshandlar, våldtar och mördar helt vanliga människor som råkar vara på fel plats vid fel tillfälle...hur fan kan dem leva med det på samvetet resten av livet!? Vad är det för fel på folk nu för tiden??
I förmiddags var jag och Kian till lekparken och lekte en bra stund innan det var dags att sova middag. Det var mycket barn där idag. Vi gungade, åkte rutschkana, lekte i sandlådan och sparkade boll :)

Jag fick sitta hemma själv och kolla på KFF-ÖSK ikväll, Jon tyckte det var mer intressant att kolla på Marieberg-Ervalla :P
Men det var inte så rolig match jag fick se då ÖSK förlorade med 4-1 :/
*BUUUUHH!!*

 


Idag mumsade jag i mig en "Cornetto Freestyle" även kallad "Bröllopsstruten"...den var riktigt god! Den får ©©©© av 5 möjliga ;)
Nu ska jag nog hoppa i säng. Hoppas Kian sover lääänge imorgonbitti, hoppet är det sista som överger en...någon gång borde han väl ta sovmorgon :P


» Natti natti «


Tisdag 100427 "Kian hos läkaren"

Igår var jag och Kian uppe på stan hela dagen med syster/moster Sandra. Jag köpte lite kläder, men som vanligt när jag har pengar och får köpa så hittar jag typ ingenting :P
När jag däremot inte har råd så hittar jag saker överallt som jag vill ha. Men nu köpte jag iaf lite tröjor som jag gillade :)

Idag var vi till läkaren med Kian. Han fick visa när han byggde med klossar och det gjorde han ju utan problem, Kian tyckte det var jättekul och klappade händerna åt sig själv efteråt. Han vägdes, mättes och fick spruta...och så frågade dem lite frågor om vad han kunde. 
Läkaren tyckte Kian var jätteduktig som inte protesterade alls när han lyssnade på hjärtat och klämde och kände, det brukade dem flesta 1 1/2 åringar göra. Dem tyckte han var väldigt duktig på att prata också för o vara så liten, Kian babblade på för fullt typ hela tiden (förutom när dem undersökte han). Så det var roligt att höra :)
Han är så otroligt duktig och jag är sååå stolt över honom, mammas lilla älskling!!


Jag åkte till jobbet direkt efter BVC. Det var lugnt till en början men sedan strömmade det till med folk det sista två timmarna :P
Usch vad trött jag är, tur att jag är ledig imorn! hihi ;)


När jag kom hem hade Jon satt upp handdammsugaren som jag fick när jag fyllde. Det var ju bra att han tog tag i saken och satte upp den, men jag tycker han kunde ha frågat mig var jag ville ha den nånstans. Jag har ju gått o funderat på var vi kunde ha den nånstans, därför jag inte hade satt upp den ännu :P
Han är inte sån som tänker efter först och gör saker ordentligt när han väl gör det, han gör bara utan att tänka och utan att bry sig. Så att det blir inte alltid jättebra tyvärr :/
Men vad ska man göra, vill man ha lite hjälp här hemma så är det ju bäst att hålla god min iaf..heh.
(jag kanske kan flytta den någon dag utan att han märker nåt...hahaha!)
Men jag ska inte bara klaga, måste ju väga upp det lite nu känner jag..heh. Han är världens bästa älskling och pappa, han jobbar o sliter och tar hand om Kian och hjälper till med hushållet så gott det går ;)
Love ya darling!

Nu måste jag sova, är sviiiintrött!! Hoppas lillskrutten ger mig sovmorgon imörn....

Natti natti
Crash the hut!

Idag var det ingen IQ-dag. Jag låg alldels för länge i sängen och blev tvungen att stressa iväg. Jag glömde att ställa ut soptunnorna jag fick inte med mig matlåda och jag hade den riktigt tunga måndagskännslan. Det har vart lugnt på jobbet ett tag, av den anledningen har jag börjat inventera för att ha ett uns chans att bli klar innan vi byter affärssystem...det ser mörkt ut. Inte blev det bättre av att det landade drösvis med arbete på mitt bord idag. Vad göra? -Hakuna matata!

På lunchen blev jag TVUNGEN att äta ute, jobbigt värre. Jag drog till pizza hut för en fet lunchbuffé. För 79 spänn får man lika mycket pizza som en 250 kronors familjepizza...och i buffén ingår DRYCK! (roligt ord)
Då gäller det förståss att man orkar trycka i sig ett par slices, jag fixade 8 stycken exklusive moms (kanter)på en kvart. Det blev lite stressigt efersom jag spenderade 10 minuter på att leta efter mitt kort (som låg i plånboken) (klantarsle).

Jag tänkte stanna lite längre på jobbet eftersom jag har så mycket att göra, men jag ville hem och busa med lilla snutten. Men när jag kom hem var det tomt. Carolina och Kian var på shoppingrunda och hade inte kommit hem så jag skulle vara lite duktig. Plocka ihop lite grann...hum di dum...tömma torktummlaren...hum di dum...fylla tvättmaskinen...hum di dum...sköljmedel och tvättmedel...hum di dum...starta torktummlaren...hum di dum...bädda sängen...hum di dum...vika tvätten. Min hjärna fungerar på ett ungefär som en gammal skolminiräknare. Man slår igång den och så länge man använder den kan den lösa det mesta. När den inte används på ett tag slår den ifrån. På så sätt kan en människa med 135 i IQ torktummla luft istället för att starta en tvättmaskin. Jag har iaf anmält mig till Örebrolaget i mensas stadskamp mot Karlstad, hoppas min segaråtta-hjärna får lite fart där.

Nu sova! / Jon

Söndag 100425 "Happy birthday to me!"

Idag har släkten varit här och firat mig, jag börjar bli gammal hela 26år..hehe, nejrå de e lugnt jag har ingen åldersnojja. Man blir ju inte yngre av att gå o ha åldersnojja, dessutom är 26 ingen ålder att börja bli nojjig över! Tycker jag!...och det är ju tur det, hehe :P
Så länge man känner sig ung så är man ung! Vet inte om jag försöker intala mig själv nåt nu eller vad jag håller på med...heh...men tänker iaf bara fylla 25 år det kvarvarande födelsedagarna i mitt liv, bara så ni vet ;) 

Vi har även hejjat på ÖSK och det blev succé mot Halmstad som vi slog med 3-0 på Behrn Arena idag. Helt underbart! :)

Jag och Jon var på "BIG COMEDY" på Conventum ikväll och det var jätteroligt! Dem roligaste tycker jag var Henrik Schyffert, Robin Paulsson, Adde Malmberg och Fredrik Andersson...tror att Jon tyckte ungefär likadant faktiskt, trott eller ej :D
Vi satt i 2 timmar, men det kändes absolut inte som det då tiden gick väldigt fort. Vi satt på rad 1 precis framför komikerna, så vi kunde inte ha bättre sittplatser. Lite läskigt för man(jag) var lite rädd att bli utpekad, men slapp det som tur var *phhhu* :)
Det kommer vi nog gå på nästa år igen.

Nu är jag trött och ska hoppa i säng.
Hoppas att Kian tar sovmorgon imorn....

Natti! ♥


Don't worry, all we want is coffe.

Igår var det månadsmöte på F&F. Ledningen berättar att vi inte drar in så mycket cash som det var tänkt men att man på det stora hela är nöjda och inte oroliga. Därefter informeras det om något som har hänt eller ska hända. I nio fall av tio involverar ingen av punkterna mig. Jag skulle egentligen kunna ägna mig åt vesäntligare (väsä?väse?vese?) uppgifter men jag protesterar inte eftersom man får en smörgås. Efter "hänt/ska hända" spenderas en hel del tid åt att grotta in sig i ämnen som rör enskilda anställda. Detta går i vanliga fall alldeles för djupt och blir alldeles för tråkigt innan någon gör slut på lidandet.
Gårdagens möte avhandlades i rekordfart. Jag han med att INTE göra min röst hörd när det spikades att samtlig personal skulle delta på F&Fs kunddagar.

Torsdag 20/5
"12.00-14.00 Mingel med designers samt F&Fs personal" (inklusive lagerarbetare)
Oj vilken hit det kommer att bli.
-Vem vill prata med vår VD? oj, så många?
-Vem vill diskutera med våra designers? Lugn alla kommer att hinna
-Vem vill snacka skit med sin säljare? Det finns tid
-Vem har funderingar på hur vårt lager funkar? inte? ingen alls? Okej Jon, ställ dig där i hörnet, sträck på dig, se glad ut.
There better be coctail weiners!

tillbaka till mötet
Avslutningsvis, övriga frågor? Nån som har nåt? Anders?

-Det är för dålig fikadiciplin! På ett litet företag måste man hålla ihop, varför fikar inte alla på utsatt tid?
-Det är inte alltid det finns kaffe då.
Och så var dagens viktigaste diskusion igång.
Hur kan vi säkerställa att det finns kaffe? Vem ansvarar för kaffekokning? Ska vi ha en kaffeansvarig eller ska vi ha ett rullande schema? Inköp av kaffe och mjölk? Fungerar Zoegas för alla?
Blir man så av kaffe? Om religion är opium åt folket, vad är då kaffe?

På vägen hem blev jag tvungen att tanka bilen. Av olika anledningar har det blivit Statoil på sistone trots att jag helst tankar på ST1 eftersom det är billigare (men vad gör egentligen 10 öre/l?). Igår tog jag mig iaf den extra minut det tar att åka förbi ST1 och vad får jag se? Trots att dom tar över 13 spänn för soppan nu för tiden så har dom mage att ställa ut trottoarpratare där det står: "ALLTID LÅGT PRIS!" WHAT?!? Är inte det ett fall för någon granskningsnämd så kan dom lägga ner allt sånt.
Till råge på allt har dom bytt ut sina kortautomater. I vanliga fall när man trycker på en knapp hör man ett enkelt, mekaniskt PIP! Numera låter knapptryckningarna som någon som stövlar runt i en hönsgård och trampar på kycklingar! ERA SJUKA JÄVLAR!!!

På kvällen dök Johan med familj upp och vi inblandade passade på att avnjuta varandras sällskap. Dessutom avnjöts det pizza, jag avnjöt en Bagarens special som klättrar på favvolistan för varje tugga.

I morse vaknade Kian 05.50 men Carolina mutade honom med varm mjölk. Ett bra drag skulle det visa sig eftersom han sov till kvart över åtta innan han fick komma över till mamma och pappas säng och röjja runt lite. Min mamma och pappa stannade i Garphyttan för att äta frukost, dom var på väg till min syster i Linköping. Kian fick delar av sin sommarkolektion som Carolina och mamma beställt ur katalog, Carolina fick födelsedagspresent och jag fick en brakfrukost - alla nöjda!

På schemat för dagen stod rensa förrådet men jag lyckades ta mig iväg till paintballbanan för lite action istället - Hakuna matata!
Lyckades med ett riktigt sneaky move! flankade motståndet och smög upp bakom. Och vem satt där om inte Johan - smaka rosa färg!!!

Vi avslutade med att åka på tatueringsmässa i Norrköping. Det var ingen homerun så att säga. Det har aldrig vart så låååångt till Norrköping, hela tillställningen var inte min kopp med te (inte Carolinas heller skulle det visa sig) och desutom spelades det livemusik som var lika bonnig som den var usel. Men jag fick iaf en chans att vidga mina vyer dessutom är det mesta roligare än att sitta hemma och uggla. Man vet ju inte vad man går miste om när man inte ens prövat. Men det var synd om lilla Kian som fick åka massa bil lite i onödan.

till sist: Grattis HV71 till SM-guld i hockey (vilka som helst är bättre än djurgården)
sitter och kollar på jeff dunham show på comedy central, hur fan kan han få ha ett eget tv-program. Han är sämre än totte och cilla för fääään!

gonatt! / Jon

Planera, det är bra.

Det tycker iaf Carolina. Carolina skriver listor, Carolina skriver upp saker i kalendern och Carolina försöker involvera mig i planerandet. Lika bra som Carolina tycker det är att planera, lika mycket tycker jag att planera är skrutt. Jag har aldrig behövt planera saker, jag har aldrig haft något superviktigt att planera in. När det otroligt osannolika väl inträffade (jag råkade dubbelboka mig själv) så gjorde jag det som verkade roligast.
Nu har allt tagit en vändning, jag har slagit personligt rekord!
Vilken barriär har jag krossat undrar ni? Kan jag som redan uppnåt så mycket verkligen förbättra mig?
Så fantastiskt var det inte, mitt nya personliga rekord i antal inbokade helger i rad är numera tre...det gamla fantastiska rekordet var en.

Då faller hela min livsfilosofi, Hakuna matata funkar inte när man har för mycket inplanerat samtidigt som man har noll koll på vad? hur? och när? man ska göra nåt. Det slutar allt som oftast med ett uppgivet varför?

Jag får skaffa en egen kalender som jag kan planera i.
-Lördag? Nej då har jag planerat in sovmorgon till 10, frukost och avancerat slöande till 13, soffliggande mellan 13-16, hämta pizza/äta pizza 16-17. Kan vi klämma in det innan kl 18 när TV-kvällen börjar?

Nåja, det är ju bra att det händer saker.

Carolina har skrivit en lista på vad som ska göras imorgon och på lördag.

Fredag:
-Handla
-Städa (det gör vi jämt, det behövs ju inte skrivas upp)
-Tvätta (det gör vi i skrivande stund oxå)
-Rensa vind/förråd (vill inte!)
-Boka semestertripp (parken zoo,jippie!)
-Laga mat (tur att det står uppskrivet, annars hade vi svultit ihjäl)

Lördag:
-Städa (gjorde vi inte det igår?)
-Koka potatis

Kanske överdiver hon lite, men jag tycker att det är gulligt. Och det är bättre med för mycket koll än med misslyckat hakuna matata.

gonatt/ Jon

Kian!

♥ Här kommer bilder på mitt lilla hjärta.....Kian har börjat klättra upp på köksstolarna och vidare upp på bordet, och det går undan kan jag lova :PSpringa och öppna kylskåpet och hämta saften gör han typ heeela tiden...men det är ju så gott med saft :)
en liten goding :)I morse kom Kian gåendes med mamis tofflor. Snyggt!..hihiBolibompatajm..yeayh!! :DVäntar på "Lällingen" som pappa gör :)


♥ HAN ÄR VÄRLDENS GOASTE OCH BÄSTA LILLA BUSUNGE!!! ♥

Det mytomspunna utlandet.

Nu sitter dom där i 10.000-tal. Svenskarna som är fast i utlandet. Utlandet? Vart fan ligger det? Asien? Söder om Tyskland? En ö i söderhavet kanske? Trots att ordet numera accepterat och används på löpsedeln i Aftonbladet så finns det faktiskt inget "utland". Alla nationer har små egna namn typ Island, Namibia, Jamaica osv. så att man med lätthet kan berätta vart man ska åka någonstans eller vart någon/någonting har sitt ursprung. Om man ska envisas med att bunta ihop all landmassa utanför Svea rikes gränser så kan man använda sig av ett annat uttryck: DET HETER UTOMLANDS!!!!

Och medans jag ändå är igång: Rondell, eller som det egentligen heter CIRKULATIONSPLATS - cirkulera FÖR FAN, CIRKULERA!!!

Men nu ska jag inte vara sådan längre, jag gör ju också fel...ibland.
Egentligen har jag inte alls svårt att hålla mig på bra humör utan att hänga upp mig på småsaker. Vi hade en trevlig helg i Borlänge trots att våran lilla skrutt har haft jobbig hosta som hållit familjen vaken lite extra om nätterna. Förutom att äta väldigt mumsig oxfilé hos mor och far så var vi över till Mackan och Sara och hade spelkväll. Trots tappra försök fick Jag och Mackan stryk om och om och om igen, jag försökte skylla över lite av förlusten på Mackan men jag inser att jag är precis lika skyldig till att vi tänker om varandra. (sorry Mackan) En annan del av förlusten kan skyllas på oflyt: tjejerna ska förklara orden frukt och sol medans vi ska förklara gravplundrare och gravlax.
Sist men absolut INTE minst: EL TACO - myten, mästaren, essensen. Jag fick det otvivelaktiga nöjet att sätta tänderna i detta mustiga mästerverk...och...det...var...GOTT!!!

Igår vann ÖSK sin andra raka match i allsvenskan 1-3 mot hemmastarka Gefle, gött mos.

Idag gjorde jag min första träning på fyra veckor och jag känner hur träningsvärken kommer krypande samtidigt som jag sitter här och kollar när Barcelona har det tufft mot Inter. Är detta månne matchen där Barcelona ska förlora mot ett bättre lag för första gången på år och dar, den som lever får se.

Kian busar vidare om dagarna, han är så härlig att det inte går att förklara. Jag skulle kunna sitta och berätta om alla hyss eller om hur mysig han är men det skulle inte räcka, han måste upplevas.

Nu ska jag göra en raid mot köket, det måste finnas nåt kul att äta till matchen.

Hej med er! /Jon

Tiburtius

Nu har det gått ett tag igen, det är inte lätt att uppdatera alla gånger. Speciellt när man har mycket på gång. Nu har jag kanske inte jättemycket på gång MEN det känns lite så, iaf i huvudet. Efter att ha rättat högskoleprovet så insåg att jag har exakt hur många valmöjligheter som helst om jag skulle få för mig att börja plugga och bli någonting. Med största sannolikhet 1.8 med en liiiiten chans till 1.9 räcker till alla program på alla universitet. Läkare, jurist, psykolog....u name it. Jobbigt värre med tanke på att jag trivs ganska bra med att inte ha någon press.

Nåja, idag vann ÖSK och det är ju skojsigt, igår var jag på bio och såg Clash of the titans i 3D och det är ju skojsigt.
Kian är snorig och det är inte skojsigt, på jobbet är det stiltje vilket betyder att jag måste ta itu med allt tråkigt som jag skjutit på när det vart fullt upp INTE skojsigt.
Imorgon åker vi till Borlänge en vända...det blir skönt.

Igår hade Tiburtius namnsdag, jag hoppas att DU kom ihåg att gratta alla dom du känner som bär det namnet. 39 stycken är dom i Sverige utifall du undrade.

gonatt! / Jon

En sån dag.

Dagen jag syftar på är inte idag (söndag), det finns ju liksom inga söndagar som blir så där riktigt klockrena. Såvida man inte är ledig dagen efter förståss, eller om det skule börja regna strössel...det hade vart nåt!
Men lördagen blev en alldeles utmärkt dag tom för att vara lördag.

Högskoleprovet startade 08.30 vid universitetet och jag hade lyckats somna runt 1 tiden, sent? javisst, men inte i jämförelse med det nervösa vridandet i sängen till klockan 4 senast det begav sig för 5 år sedan. Istället för att ligga kvar och grisa så satsade jag på förberedelser. Duscha, äta, läsa tidningen, snygga till mig samt raka in tre fartränder i håret. Allt för att jag skulle känna mig "golden" - Jon Fredborg - lite snyggare, lite smartare, lite bättre!
På plats, väl förberedd och i tid för provstart!
Det började med matte - min akilleshäl och det blytunga sänket på förra provet. Men trots att det tog emot så kändes det resor bättre än sist. Efterföljande delen var läsförståelse, den överlägset tråkigaste delen. Men det som på förra provet känndes som luddig dimma föreföll i förberedelsens glimmrande ljus som överkommligt. Förberedelse! Det är ju det som är grejjen, att jag varit så blind!

Nästa del var en testdel för kommande högskoleprov, resultatet skull inte räknas med och mitt engagemang blev därefter. 1X2 på måfå och 35 minuters sömn över bänken - sweet!

Lunch på pizzahut och gott om tid till nästa provdel, för gott om tid och dagens miss var ett faktum. In på coop för att köpa en energidryck för spurten. Självklart hamnar man i kassan med det halvblinda russinet som ska skaffa medmerakort - FAIL! Tomtarna som försökte köpa ett halvt tvåpack och fick springa och leta på nåt annat - FAIL!

Stressad och pissnödig kom jag precis i tid till engelskadelen. Det som skulle bli min stora uppvisning slutade i ett duktigt magplask av förvirring, frustration och pissnödighet. Förra gången skrev jag fullt på engelskan den här gången blev det min sämsta del. Förberedelse! Det är det som är grejjen..

Ordkunskap och diagram/statistik gick marginellt bättre även om det blev en liten tidsbrist på orden vilket gjorde att jag är osäker på vad jag skrev på tre frågor. Dom tre poängen kommer troligtvis göra skillnaden på 1,8 och 1,9. Skulle det bli 1,8 säger jag fortfarande som Henke Larsson - Jag är helnöjd.

Det sämsta var när dom drygt 1100 deltagarna som skrivit på örebro universitet skulle knö in sig i sina bilar och åka hem 100tals bilar på en liten parkering med en pytte-utfart och trafiken i centrala örebro på lördag eftermiddag ska man inte tala om - Medtrafikanter my ass! Mottrafikanter var ordet, sa Bull.

Väl hemma sparkade jag boll med Kian innan vi kollade på barnprogram och drack välling (jag drack vatten)
Carolina kom hem från jobbet och vi la Kian.

Jag sörplade i mig ett par välförtjänta kaptener med cola och vi sjöng lips, väldigt trevligt.

Barcelona pissade på Real Madrid och jag blev lycklig.

Han även med ett par sena XBOX-timmar innan jag somnade.

Det var en riktigt bra lördag. Nyfikna på vad som hände idag? Det kanske ni får läsa om en annan gång!

gonatt! / Jon

Fredag 100409 "Kians första mening!"

Jag skulle försöka få med mig Kian ut och såhär lät det....

"Mamma" - ska vi gå ut en sväng sen?
"Kian" - Neee
"Mamma" - Ska vi inte gå ut och gunga lite?
"Kian" - Neee
"Mamma" - Ska vi leka i sandlådan med hinken och spaden?
"Kian" - Neee
"Mamma" - Men ska vi gå ut och gå då?
"Kian" - Neee, ja e tlött!
"Mamma" - Va? vad sa du?
"Kian" - Ja e tlött!

Hahaha, vad stor min lilla pojke är. Hans första hela mening! :D

Men nu ska vi gå ut o leka så kanske vi blir lite piggare för jag är också väldigt trött.

3vlig helg..


Påskafton 100403 "Kissa pottan!"

Nu är jag här igen, det var längesen nu :P

Jag har jobbat, jobbat o åter jobbat. Men jag tycker det är rätt kul att vara tillbaka i arbetslivet. Nu är det ju nytt och frächt i butiken och det är bra arbetskamrater och det är faktiskt rätt kul att få vara mitt ibland allt folk ibland :)

Idag jobbade jag dock bara tre timmar. Under tiden jag var på jobbet hade Jon lagat mat *Jättesupergott!!* (Biffar med fetaostfyllning, potatis, sås & lingon) det kommer han få göra fler gånger! Och så hade han bakat en tårta eftersom min släkt kom hit och firade han idag. Tyvärr blev den inte lika lyckad som maten eftersom han inte gjorde som det stod i receptet. Det var en hallonmoussetårta som flöt ut när han tog bort formen.
Det roliga var att jag sa tydligt till han igår att det är viktigt att följa recept när man bakar, men när man lagar mat kan man gå mer på känsla.
Jag tror inte att han fattade det förrens efter tårtbaket som han hade lagt ner så mycket tid på...
men den blev god trots att den inte var så vacker, så vi åt och var nöjda och glada ändå :)

Idag var jag till Ikea en sväng innan jobbet och köpte bla en potta till Kian. Han tyckte det var jättekul att sitta på pottan och han kissade i den 2 gånger under eftermiddagen/kvällen! *stolt mamma!!* ♥
Så nu börjar den hårda träningen med o få en rumsren pojk, men det ska nog gå bra får vi hoppas :)

Jag är riktigt trött nu, ska nog snart hoppa i säng...


Glad Påsk på er allesammans!

Older! Wiser?

Om man inte e gla' på sin födelseda', ja när ska man annars va' gla'. Jag fyllde 26 år igår. Jag firade med att jobba som ett djur, jobade över två timmar och sedan hämtade jag lilla Kian på dagis. När vi kom hem firade Kian mig med sin nya favoritsyssla: Rulla pappa. Det går till så att pappa lägger sig raklång på golvet och Kian försöker att knuffa pappa så att han ska rulla iväg. Trots att han tar i så han nästan skiter på sig (ibland går han tom över den gränsen) så är pappa för tung. Men pappa låssas och rullar iväg över rummet tills det tar stopp, väl där väntar han tills Kian nästan vågat sig ända fram innan han rullandes jagar Kian som söker skydd tills pappa stannat. Sen börjar vi om igen, och igen....och igen...och en gång till...och så igen...osv.
När Carolina kom hem från jobbet blev det en liten tårta och paket som Kian så gärna hjälpte till att öppna, Carolina stod tom för ett litet sångnummer och Kian fylde i med en blandning av ett hurra och ett tigerryt.
Jag fick bla annat en trisslott med 100 spänn i vinst, 100 SPÄNN! Har fortfarande inte kommit fram till om jag ska köpa mig något fint eller kanske investera dom.

Gratulationerna har inte haglat in, delvis kanske för att jag smugit så gott det går med den stora dagen, det är ju inte längre som när man var barn precis. Men dom pålitliga har iaf gjort sitt och det tackar jag för.

Kalas och sånt har vi sparat till helgen, jag vet inte riktigt när men det lär väl visa sig, tårta måste jag ju äta iaf.

Idag var det en första introduktion till det nya affärsystemet på jobbet, jag har ju nämt att jag ska vara systemansvarig på företaget och detta har gjort mig lite nervös. Som tur vad så spelade systemet mycke väl tillsammans med mina kunskaper som jag inhämtat när jag läste logistik för ett tag sedan. Jag känner mig avslappnad inför uppgiften och tycker att det ska bli väldigt spännande. Förhoppningsvis gör det mig till en ännu mer uppskattad medarbetare (den stundande löneförhandlingen får utvisa) eller i längden en ännu attraktivare resurs på arbetsmarknaden.

Kian sov bara 25 minuter på dagis idag. När han sovit för lite kan han bli ett grinigt monster. Idag blev han en trött men kramgo nallebjörn när vi lekt ett slag. Det blir nog skönt för honnom att få vila från dagis ett tag och chilla lite hemma istället. Han trivs ju på dagis men det kan bli för mycket av det goda.

Efter en väl förunnad XBOX-session är det dags att krypa till kojs. Det är mycket att ta hand om när både jag och Carolina jobbar. Jag får dra det mesta just nu känns det som eftersom Carolina inte orkar med att göra så mycket hemma, men det är fulltförståeligt. Det är inte det lättaste att börja jobba en massa utan mjukstart efter drygt 1,5 år. Hon är jätteduktig som kämpar på trots sin stela nacke och sina onda axlar.

Nu ska jag sova och ladda för påsken.
God natt / Jon


RSS 2.0