Det hela började....

Nu har det hunnit gått ett tag igen men ni ska veta att bristen på inlägg inte bottnar i lättja, tvärtom! Den senaste veckan har jag jobbat ungefär dubbelt så många timmar som jag sovit vilket blir en jobbig ekvation hur man än vänder på det.

Det hela började i lördags med Garphyttans herrlags lagfest, i sista stund fick jag fatt i barnvakt och hastade iväg vid 11 tiden. Säga vad man vill om lagfester men det råder en speciell atmosfär när ett herrlag sammlas för lite "teambuilding", hur det funkar när ett damlag sammlas vet jag ingenting om men jag antar att det är samma sak fast med mindre bärs och mer topless-kuddkrig.
Man vet iaf att det är lagfest när någon kliver fram iklädd endast en papptallrik och begär ordet för att få sjunga ett förslag på en "inmarchsång" som han och en lagkamrat knåpat ihop.
Appappappappapp säger då vän av ordning och räknar upp minst tre kräftskivor där minst en överförfriskad karl velat sjunga en trudilutt med endast en papptallrik för paketet - detta är inte unikt för en lagfest.
Nja...när "Börje" vill sjunga öppna landskap brukar klockan iaf ha passerat midnatt, i lördags var klockan runt 15...och papptallriken satt inte för utan mer runt själva organet. Det tyder på viss klass.

Då kändes det som om allt var på väg att spåra, men det rätade upp sig rätt bra. Vi kollade El Classico i en fiiiin lägenhet på stan, vi gick till pitchers och tog en bärs innan vi rumlade vidare till köttmarknaden Satin. Där var det också trevligt så länge skapligt många hängde ihop. Sen blev det mer fokus på lamstek än på lagfest vilket inte riktigt föll mig i smaken så jag styrde stegen till stället där köttet serverades mer på mina vilkor - donkens.

Eftesom jag blivit hela 28 år så funkar återhämtningen från fest lite som greklands ekonomi...knappast alls.  Inte lägligt med tanke på att min lagerkollega dragit till just grekland på en veckas semester. För att hinna med har jag klivit ur sängen runt 4 hela veckan och slitit extra hårt om dagarna, tyvärr har jag inte kommit i säng lika tidigt. På något otroligt sätt har detart något som hållt en uppe varje kväll - ungar, fotbollsträning, fan och hans moster. Och när man på torsdagen lyckas få ungarna i säng i tid och har chansen att ta ikapp, vad gör jag då? Jo, jag plockar undan det ton med grejjer som ligger spritt i hela huset, jag diskar det ton med disk som samlats på bänken och jag viker det ton med tvätt som jag hinner med innan jag däckar i soffan. 
Tidigare i veckan cirkulerade det lite obekvämma bilder på facebook och instagram (inte på mig iklädd papptalrik - det var faktiskt INTE jag) föreställande den röra som ötte Carolina när hon kom hem en dag...men konstigt nog fanns det inte ett spår av några bilder på ett skinande rent hem föräns jag påpekade det och gjorde om samma sak idag. När jag stökat ned sprids det på nätet, när Carolina stökat ned städas det upp! rättvist? kanske ;)
Jag ska inte utmåla mig som martyr, vi hjälps åt så gott det går.

Fula bilen droppar bensin, lagom till ombesiktningen som jag fick för mig att jag skulle slippa. Antog att det skulle upptäckas i samband med att min ful-låspinne som jag byggt av magneter och superlim skulle skärskådas. Men precis när ANJ341 kom upp på tavlan öppnade sig himmlen och bensindropparna gick inte att urskilja från alla andra dropparna. Besiktninskvinnan (eller mannen, jag är inte helt säker) slet upp passagerardörren och konstaterade att den gick att öppna (vilket den hade gjort förra gången också om den vart upplåst) varpå jag fick backa ut, parkera och betala. Jag vet att läckan måste åtgärdas men jag gillar inte tidspress vilket jag slapp nu! Fula bilen WHOOP WHOOP! Fula bilen WHOOP WHOOP!

Nu...godnatt!


/Jon

Rader

Fullt upp! Har det inte vart fotbollsträning så har det vart champions league på TV och har det inte vart champions league på TV har det vart barn som inte vill sova och har det mot förmodan INTE vart barn som inte vill sova så har det vart SM-final i hockey...men nu är ju den slut iaf. Grattis Brynäs! Och skit på er Skellefteå! Osportsligare fjantar i ett bås får man väl leta efter. En huvudtränare som förklarar motståndarens alla framgångar med tur? Och en assisterade som uppviglar motståndare, fans och ja...alla? Töntar! kamma er!

I Garphyttan är det mesta sig likt. Sedan senast jag skrev senast har jag inte gjort så mycket. Det pratas en del om att få hulliganer portade från fotbollsarenor och med stöd av samma lag försöker Carolina få mig portad från att se ÖSKs matcher i TV soffan. Det kanske blev lite väl högljutt under matchen mot GBG men som supporter måste man väl kunna ställa krav på välbetalda spelare? Nick i stolpen när man praktiskt taget står innuti målet och nickar? Vad fan är det?

Mer då? Jag klumpar mig och gör illa mig. I måndags var jag sjukt taggad inför fotbollsträningen, jag var redo att göra livets träning. Det gjorde jag också, livets sämsta träning...som avslutades med ett snedtramp och en vrickad fot. Igår tog jag en Ipren och tejpade ihop mig själv litegrann (det liknade mer ett bandage än en tejpning) och gjorde en bra träning när jag förväntade mig fem snedpass och en ny stukning. Så det kan bli.

I samma anda siktade jag på fixa en bra lasagne trots att jag papercuttat mig på fingertoppen på höger långfinger. Resultatet blev smärta , svordommar, mer smärta och svordommar samt en halvdassig lasagne.
Det blir alltså inte automatiskt bra bara för att man inte har några förväntningar på sig.

Imorgon blir det lek och buslandet innan jag åker på fotbollsmatch. Det ska bli skönt att göra något annat efter jobbet, mina knän pallar inte att leka "arga lejon" en dag till i rad :)

/Jon


THEO 1ÅR!

Idag blev mitt lilla hjärta 1ÅR! ♥
Helt galet vad fort tiden går!

Lite bilder från dagen:


Kian hade svårt att vänta på fika och tårta, men han var duktig även fast han var lite tjatig :)


Theo får äta tårta på 1-årsdagen


Han var faktiskt duktig...men lite busig (lekte "tittut" med tallriken) :)


Morfar tvättar rent födelsedagsbarnet


Sandra och Theo öppnar presenter


Theo blev mycket nöjd och glad :)


Lek och bus i Kians rum.
Theo får hjälp med paketöppning av Kian och Jonna
/Carolina

28

Glömde bort att skriva (eller undanhöll) att jag firade min 28:e födelsedag förra helgen i Borlänge. Jag och Carolina var på hela huset gungar tillsammans med Mackan, Sara, min syster Anna och Mackans syster Linda. Riktigt kul var det, men jag hade räknat med att träffar mer folk jag kände igen. Det kanske berodde på att jag inte vart ute i Borlänge på år och dar...eller på att mina ölglasögon inte var rätt slipade. Jag kände ju knapt igen Larsson - min gamle vapendragare från tiden som slav på ICA-lagret, men det berodde helt på att hans nya look påminde om en blandning mellan Jesus, Anders Timell. Med andra ord "kändisarna" kanske var där...men det tar ett tag för ögonen att vänja sig - som för Bamse när han först inte ser några troll i trollskogen.
Vi drack och dansade och innan kvällen tog slut hann jag med att bli sextrakaserad (vilket jag tar som en komplimang) (nej, inte av Carolina).
I present fick jag ett par skor, en skjorta och en ny hårklippningsmojäng - PRIMA!

Carolina har kommit ordentligt i jobbartagen...eller har hon verkligen det. Kian har fått mig att ana oråd. En dag när vi skulle jobba om varandra parkerade jag bilen med barnen i utanför MAXI i väntan på att vi skulle byta bil när Kian sa?
"Det här är inget jobb!"
"Vaddå?"
"Du sa, vi skulle åka till mammas jobb men vi åkte till affären"
"Ja, men mamma jobbar på affären"
"Nääeee...det går inte"

Och härom dagen när Carolina sa adjö till resten av familjen och berättade att hon skulle åka till jobbet frågade Kian "Ska du träffa David nu?"
Hmm...antingen har Kian fått hela begreppet jobb om bakfoten och tror att pappas jobb är det enda jobbet i världen där alla, inklusive mamma och David jobbar...eller så är jag förd bakom ljuset och är helt bakom flötet. Eller både och....

Var ett mål ifrån att kamma in 40 lakan på bomben idag, givetvis föll det på att ÖSK inte kunde göra mål på Mjällby. Inga 40.000 och en pinne efter två matcher mot träskgäng för ÖSK....GLAD PÅSK!

/Jon


Med förkylning mot påsken

Alltså den här hostan. Jag blir alldeles matt, bokstavligt talat. Det var veckor sedan jag kände mig helt frisk och det börjar bli väldigt tröttsamt. Efter en arbetsdag och en stunds fotboll i lekparken är jag helt färdig...sedan klockan sex har jag bara velat sova. Kul liv om man sover bort sin enda "fria" tid på dygnet, men jag ska ta hand om mig ordentligt så att jag förhoppningsvis snart kan göra mig själv rättvisa igen.

Helgen börjde iaf bra när fula bilen stod för livets skräll på besiktningen. Jag hade nästan räknat ut skrället och funderade på att spara besiktningspengarna och köra till skroten. Men väl där presterade den som aldrig förr trots att vi fick en riktig fjant till besiktningsman. Man märkte att han hade något emot fula bilen i allmänhet och emot Connys custom reparationer i synnerhet, han letade fel som aldrig förr den lilla pissenissen. Han hittade ett...den trasiga låspinnen gjorde att passagerardörren inte gick att öppna (även om jag lyckades direkt efteråt) OJ, KATASTROF! Det kan jag bjuda på. Jag fixar nåt med superlim sen lever fula bilen livet ett år till.

Bigest looser-tävlingen såg länge ut att bli en rysare men när det väl var dags för invägning var det spel mot ett mål. Med 9,5 kg eller 9.7 % i viktnedgång avgjorde jag tävlingen till min och Carros fördel. Extra viktig seger eftersom Sara liksom mig är tävlingsmänniska, och tävlingsmänniskor gillar INTE att förlora mot andra tävlingsmänniskor. Om min lagkamrat Carolina är en tävlingsmänniska kan ni avgöra själva av den här komentaren i bilen på väg till invägningen "Men om vi förlorar så kan vi ju iaf vara glada för deras skull
Men for helvede!

Igår kollade jag och Kian ÖSK - Åtvidaberg och jag var förståss inte helt nöjd med resultatet. Kian var desto nöjdare och sade glatt "Yesss" när Åtvid gjorde 1-3.
"Varför säger du yes när dom andra gör mål? Hejjar inte du på ÖSK?"
"Är ÖSK dom vita?"
"
Ja, ÖSK är vita"
"Jag tycker inte om dom vita, jag tycker om dom blåååååaaa!"

...

...

Men for helvede!


Gonatt!


/Jon


RSS 2.0