Kalas ja...

Här sitter jag och lovar kalasbilder och det visar sig att jag har 0. Dom bilder jag tagit fotade jag tydligen med Carolinas kamera och det hjälper ju inte mig nu.
Vi började iaf kalasa redan på fredagen (alltså förra fredagen) med Carolinas släkt på besök. Paket, bulle, tårta och en Kian som fick sova en stund för at bli pigg och glad...med motsatt effekt, han tackade knappt för paketen och var allmänt grinig.
På lördag var det piratkalas. Kanske det sista barnkalaset någonsin med mig boende på Garpvägen 56. Klockan 02.00 avbröts dekorationerna och förberedelserna för att återupptas 08.00. Det var mayhem trots att det bara handlade om totalt 6 femåringar. Jag hade gravt överskattat min förmåga att hålla ordning på barn och efter två timmar som piratkapten var jag så färdig för plankan som jag någonsin varit. Söndagens kalas för mina närmaste gick på autopilot, vi MÅSTE börja slå ihop kalasen om jag ska överleva fler födelsedagar.
 
Den här helgen har det bara varit jag tillsammans med barnen...eller jag emot barnen vid vissa tillfällen. Carolina har jobbat och vart på ladies night medans jag och barnen har busat, bråkat, gosat och gått på bio. Flygplan i lördags var en redig besvikelse, nu för tiden förväntar man sig att barnfilm har lite vuxen humor insmugen i sig men icke. Som tur var uppvägdes det av trailern till Frost, jag skrattade så jag nästan kissade ner mig http://www.youtube.com/watch?v=0ihZ2_co7QA
 
På tal om ladies night så ryktas det om att Carolina blitt salongsberusad och hamnat på scén med ett framträdande. Mer om det i nästa blogginlägg signerat idolen själv, vad sägs om den för en cliffhanger?
 
Inga kalasbilder men väl lite annat.
 
Förberedelser from hell. Jag fick feeling och började skära mallar till piratflaggor. Har Ernst smittat mig med kreativitetsbaciller på nån mässa?
 
Klätteraporna på Garpvägen
 
 
Skulle jag ha mutat mina barn med glass och fruktsallad för att dom skulle ta på matchtröjorna lagom till derbyt?!? Givetvis.
 
Håll utkik efter ladies night-bloggen! Peace!
 
/Jon
 

Var det en bra dag fast jag missade det?

Dagens träning på fat camp - Garpvägen edition bestod av en timmes cykel och TV-spel. Jag är tvungen att lira på gamla boxen eftersom jag för tillfället bara äger en 360. Idag blev det NHL05...vilka minnen det väcker. Hur många matcher lirade vi inte på den gamla goda tiden, jag, Nordin, Mackan och Limpan - bärs och TV-spel, där snackar vi förfest. Förutom gamla minnen så väcktes även hockeysuget till liv igen. HUR kommer det sig att jag inte lirar? Jag säger som Jarmo - Riktiga män spelar hockey...och kn*llar! http://www.youtube.com/watch?v=3HstlOVuu3I
 
Igår lyckades 10:an ännu en gång pricka in den NFL-match som innehöll krampaktigast anfallsspel. Det är fanimej standard att det saknas en huvudkomponent varje söndag klockan 19. Eagles utan Vick igår, Lions utan Calvin Johnson för någon vecka sedan. Roligare var det tydligen i natt när mitt Colts tvålade till Broncos som var 6-0 inför. 39-33, jo, man tackar! En sådan seger hade gjort en toppendag...det var bara det att jag inte kom mig för att kolla resultatet för än i eftermiddag. Jag missade med andra ord bra många timmars sugande på karamellen. Är det fortfarande en toppendag när man missat anledningen till varför det är det?
...och hur coolt är inte Calvin Johnsons nick? Fatta hur bra man måste vara för att bära upp "Megatron"!
 
Hur länge till måste man köra bil själv? Bilar kan fickparkera själv, hålla hastigheten själv, stanna själv när den kommer för nära framförvarande bil...kan den börja köra helt själv någon gång?!? Det är astråkigt att köra till och från jobbet.
 
Våran lilla, stora kille fyllde fem år idag. FEM ÅR! Det var kalas fredag, lördag och söndag samt firande i morse. Det ska skrivas och berättas mer om det när jag bearbetat det hela ett par varv. Jag blir nämligen trött bara jag tänker på allt kalasande!
 
Nu...gonatt!
 
/Jon
 
 
 

Från klarhet till klarhet

Så hann min skadade höft bli tillräckligt rehabiliterad för att jag skulle tycka att det var en bra idé att kränga på mig gamla målvaktstights size "för små" till årets första inomhusträning. Nya thights med rejäla höftskydd är beställda men inte anlända. Men inte nog med att jag tvingades lida av pung-kraftigt-i-kläm träningen igenom, dessutom åkte jag på en släng av "dubbel knäskål" efter en till synes harmlös duell. Ska det vara såhär framöver? Ska alla smällar som renderade ett pytteblåmärke för ett par år sedan leda till 50% invaliditet i en veckas tid bara för att man snart är 30? Fuck if it does, jag planerar fortfarande att spela vidare tills jag måste bäras av plan.
 
 
 
 
Efter en lång period av jobba-hämta på dagis-laga mat-diska-tvätta-sova-jobba-hämta på dagis-laga mat-vika tvätt-städa-sova-jobba så tror jag bestämt att Carolina blev orolig för mig. Idag låg det nämligen en lapp på diskbänken när jag kom hem - med uppmaningen att inte spendera kvällen på tråkiga vuxensysslor. Först blev jag konfunderad men efter ett tag fick jag tummen ur, beställde en kebabpizza och avnjöt en dokumentär om Hugh Hefner i bara kalsongerna. Där snackar vi livskvalité.
 
Vi var ju faktiskt och avnjöt lite livskvalité i helgen också. Weekend på hotell Aprilvägen med sovmorgon, bastubad och god mat... farbror Mats 50-års kalas hann vi med till på köpet.
 
 
För er som undrar hur det är att vara jag kommer här ännu en bit att lägga till pusslet.
Du vet att du är Jon Fredborg när:
Du hastar in i köket för att hämta matlådan du glömt, du slänger igen kylen och eftersom du har bilnyckeln i handen finner du det naturligt att blippa på knappen för att låsa kylskåpsdörren. Istället för att stanna till och tänka "det blev ju lite tokigt det där" så reagerar du på att kylskåpet inte blinkar och klickar till som centrallåset brukar göra när man blippar. Du tänker att det troligtvis har att göra med att batteriet i nyckeln blivit lite slött, pekar ordentligt med nyckeln mot kylskåpet och trycker en gång till på knappen...lite extra hårt den här gången. NU först går det upp för dig att vanligt folk inte brukar fjärrlåsa sina kylskåpsdörrar med bilnyckeln. Men så är du ju faktiskt inte heller vanligt folk utan Jon Fredborg!
 
Sov så gott och vakna tort!
 
/Jon
 

Skön helg

Vi åkte till Borlänge i helgen där vi hade det bra, åt gott, sov gott och mådde gott. Det ger en energi, även fast Kian envisas med att sova hos Mamma och vara en Mammagris och väcka en ett antal gånger på morgonen så är det skönt att få sova lite längre än vanligt :) 
Var på 50 årsfest en stund på Lördags kvällen, annars tog vi bara dagen som den kom.
 
När vi kom hem gjorde jag en lite nyttigare variant av piroger....
och dem blev faktiskt helt okej :)

Nu ska jag hoppa i säng jag också, barnen har precis somnat! (Klockan är 22:40!) Dem var inte trötta eftersom dem sov i bilen på vägen hem förut, så inte en lugn stund har man fått ikväll :P


Snörvel

Här är det förkylt, igår kändes det som att jag var på väg o bli frisk men idag var det ett jäkla bakslag. Värre än det varit någon av de andra dagarna, inget vidare alltså! :/
 
Theo har skaffat sig en ny rutin på morgonen innan han ska ta på sig skorna och gå till dagis. Då säger han "Vänta, måste sminka mig först" o så går han in på sitt rum och tar sin leksaksvisp och målar sig på ögonen.
Mammas lilla gulleplutt! Hehe :D
 
 
Imorgon är det kanelbullens dag, glöm inte det! ;)
Bleka bullar?....
japp jag tänkte att vi ska prova på bake-off här hemma.
Bullar direkt från ugnen är ju faktiskt godast. Så in i frysen med dessa.


Snart ska Kian ha Piratkalas för sina kompisar...

tänkte att de här kanske skulle passa på fikabordet då.
Det är dags att börja fylla frysen nu då det blir kalas tre dagar i följd :)

Det finns lite att pyssla o grejja med inför kalaset och det gillar ju jag. Såhär blev (några av) inbjudningarna
 Nu ska jag ta sista klunkarna av mitt Te och sen sova, är sååå trött!  
Favvo-te just nu, Persika & Mango (Jag vet, intresseklubben antecknar)
 
Men nu är jag nöjd, har fått ihop ett helt inlägg på MIN blogg ;) 
Får se om fortsättning följer snart igen då (det återstår att se..?)


Trevlig Helg på er! ♥
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0