Bakning
Ingredienser
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
6 dl rågsikt
Gör så här
1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.
Jo det är bra med oss också=)
Å det brödet såg riktigt gott ut. Det lär jag testa baka =P Markus vill att jag ska baka bröd men jag bakar alltid fikabröd bara;) haha. det gillar han ju inte .
Vetu förresten? =D TIll hösten får jag äntligen det jag vill ;) Inte barn... Men det andra som du också vill=D augusti-september typ. =P
Jag har inte fått exakt dag och så än. Han skulle skicka hem papper om några veckor. Med dag och tid och sånt=)
Jodå. Du kommer nog också kunna göra det. Jag hade ju bara tur.
Kram