Hemma igen! 100527

Nu är vi hemma från våran zoo-tripp till Eskilstuna och vi har haft tre fantastiskt roliga dagar. Tisdagen var väl kanske inte jätterolig vädermässigt, men vi kämpade oss ändå igenom dryga fyra timmar på djurparken i ösregnet. Det slutade med att vi hade hela djurparken själv eftersom alla andra gav upp och gick hem. Dagens höjdpunkt var när kian fick syn på en dvärgflodhäst och glatt utbrast: -"Morfar!"
Väl hemma i den mysiga stugan, som till pappas förtjusning låg i "fantomenbyn" (alla byar såg likadana ut) spelade vädret ingen roll. Kian busade runt ett tag innan han gick och la sig. Han har vart så go' och gla' hela semestern, världens duktigaste gosegris. Mamma och Pappa hade tisdagsmys med godis och dricka framför första eurovisionfinalen. Serbien var bäst och vinner förhoppningsvis trots frisyren.

Andra dagen var det strålande väder och Kian sken ikapp med solen från den stund han vaknade (alldeles för tidigt). Vi gungade lite i lekparken och sov en tidig middag för att orka med en heldag på djurparken. Vi såg vårtsvin och gibbonapor innan vi gick till lejonen som vi lyckats missa dagen innan. Lejonen var på hugget och gick fram och tillbaka framför glasrutan där Kian stod med stora ögon, jättespännande tyckte han. Tills han fick syn på en gråsparv och satte av efter den "pippi, pippi...komma pippi!" sen hittade han, hör och häpna, något som var ännu mer spännande *trumvirvel* : EN KOTTE! sedan försökte han mata lejonet med kotten genom fönsterrutan. Vi passar på att kolla in kottarna på zoo för det har vi ju inga i Garphyttan.
Pappa var med i tigerdragkampen men förlorade föga överraskande mot den köttätande besten. Kian hade jättekul åt Pallaskatten som försökte attackera mamma genom glaset och fick ett nytt favoritdjur i flamingona som han envisades med att kalla "gojja". I souvernirshoppen fick han en oseflamingo och ett goselejon plus lite småskrot.

Vi lyckades även smita in på zoo en liten stund en tredje dag och kolla på favoriterna en snabb vända innan vi åkte hem. Väl hemma laddade pappa för grabbhalvan med att ta familjen till öppningen av media markt och elgigantens jättevaruhus i marieberg. På slagfältet som var elgigantens butik lyckades vi säkra en ny spis och torktummlare, en extern hårddisk till mamma, en cd-spelare till Kian och lite TV-spel till mig. Dom som kan matte kan räkna ut att pengarna är slut :)

Taktiken inför grabbhalvan var enkel, gå ut hårt och skaffa försprång på VD:n och sedan inte titta bakåt förns efter mållinjen. Det funkade utmärkt trots blodsmaken sista kilometern. 21:30 att jämföras med VD:ns 22:30
eller Carolinas 42minuter en vecka tidigare i vårruset.

Nu ska vi se om sverige går vidare i eurovision, hoppas carolina lägger in lite zoobilder inom kort.

/ Jon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0