Tankar om Liseberg

Det var ju ett tag sedan nu men jag och Carolina tog en barnfri helg och åkte till Göteborg. Vi planerade in ett casinobesök som sedemera ströks eftersom vi, hör och häpna INTE kom iväg i tid...så dom pengarna sparade vi in.
 
Efter en natt på hotellet begav vi oss till Liseberg för en dag full med bestående intryck. Jag minns besvikelsen när vårat tåg med mig och Carolina i loket blev stående på Lisebergbanans perong pga att tåget före fastnat högst upp i backen...självklart hade jag velat sitta still däruppe och avnjuta utsikt. Nu gick det nöjet till tjejgänget som trängde sig före småbarnsfamiljen....karma works in mysterious ways. Carolina var iaf nöjd med att slippa den traumatiska upplevelsen, för henne räckte det gott och väl med lilleskutt-tårarna efter att jag lurat med henne i uppskjutet och med utbrottet i lisebergshjulet när jag försiktigt sträckte mig efter kameran - något som enligt henne skulle kunna föranleda en lossad korg och en störtning mot en säker död.
 
Näst överst på listan över saker att fundera över: Trots att SMHIs väderprognos för Göteborg visade solsken hela dagen så dök det upp ett moln som öste ner ca 30mm regn på 1,5 timme. Jag och Carolina klagade inte, när hela nöjesfältet förvandlades till en stor wet t-shirt tävling agerade vi domare under markisen på uteserveringen med pizzaslice som tilltugg.
Inte ens när jag trodde att golvet var på väg att svepas med av strömmen behagade SMHI ändra sitt "timme för timme" väder. Antar att dom gav upp när det sket sig så fullt.
 
Intrycket som etsat sig fast allra tydligast var ändå det från kön till Kållerado, attraktionen där ett gäng seglar i en rund flotte ned för en fors och hoppas på att alla andra ska få en rejäl dusch medans man själv slipper undan. Där tvångsmatades massorna med budskapet "Välkommen till Kållerado! För att få åka här måste du vara 110cm lång, ha kläder på överkroppen och skor på fötterna"
!?!....
Är det fel på mig som på en millisekund kom att tänka på Kalle Anka? Bar överkropp i stekande sol är tydligen ett big no no men för den som känner för att lufta dongen är det fritt fram? Hur kommer dom undan med den?
 
 
Gonatt på er!
 
PS. Där jag skrev dongen kunde det lika gärna stått musen...det här är en jämställd blogg...fast utan ordet "hen"
 
 
/Jon
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0